香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豬兜1
打印 上一主題 下一主題

跑步+徒潛=......

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:16 發表

會唔會自駕遊? 可以話你知好筍的last minute住宿搵法~

Thanks.... 但現在accomodation 勁full勁full, 唔可以last minute book, 我book左啦

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:24 發表
YES,又可以去埋澳州同智利.

你咁貪心架做乜過澳洲 ?

淨係南美已可玩幾個月la, 去復活島當然會去智利, 跟住阿根廷, 巴西, 波利維亞, 秘魯....

有排玩呀   

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:30 發表
去YAHOO SEARCH 下先.

我都唔識進化島, search 下先

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:37 發表

去Barcelona渣法拉利, ,skydive jump(beach jump), 坐直升機....~

原來如此

登錄/註冊後可看大圖

我在New Zealand 玩過 skydive, 有機會見面時詳談 !

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:37 發表
原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月
大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐 .

去南美係張機票貴, 去到慳慳地使係可以的

但當然啦, 5個月就好襟計  

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:44 發表

下次試下非旺季去歐洲自駕遊, 嘆完晚餐後, 約10點咁上下, 先渣住架車去搵d apartment, 因為好夜了, 所以d屋主都會賤價租出的, 超平的, 仲要是市區的.

咁正 ? 下次請教妳  

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:54 發表
吾係要去紐西蘭轉機去智利?有直航飛智利?

應該無直航, 可以飛美國/南非/歐洲轉機去南美都得 !

我都係識少少咋, 你問番agent啦  

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 01:06 發表
咁就真係要問下旅行社D STAFF 了.

唔該順便check下南美邊度有舉辦馬拉松啦  

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 01:11 發表
[quote]原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:37 發表

登錄/註冊後可看大圖
原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐hg15b ...

嘩 ! 好刺激, 好好玩咁wor !

這樣的經歷, 隔了多年依然會記得, 依然會回味 !
runrun ctse 妳當然可以再去闖過啦, 支持你 !  

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 01:38 發表

我未去過南美呀 !
不過呢個都係我勁想去的地方, 我想去巴西. 墨西哥. 古巴. 智利. 秘魯. 阿根庭. 危地馬拉. 我想遊阿瑪遜河. 我想追尋瑪亞文化........., 我知直航南美機票好貴, 去得咁遠又應該玩耐些, 但又冇咁 ...

真係鍾意妳呀果然同道中人    其實部份我去過架:秘魯,阿根廷,阿瑪遜,智利山區,下次同妳講多d引妳快點起行先得

一生人去一次南美唔夠架,好多靚地方,各處有獨特既文化,要去.....唔知幾次添 (真係要節衣縮食先掂  

個團取消咁妳快d報第二個啦 !

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 01:57 發表
X2,真係超正,我依家都吾敢做你做過的呀RUNRUN師姐.

你都去試下啦, 一樣支持你

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 02:36 發表
唔係去南美, 當年係由香港出發上廣州, 飛去蘭州, 然後坐火車去西寧, 由格爾木坐了三天公車入西藏, 由拉薩一路玩到後藏, 過尼泊爾玩, 再由尼坐車去印度, 不過當時印度正是甘地夫人當總統, 宗教暴亂, 到處有暴徒槍戰,  ...

好羨慕妳添,可以流浪5個月周圍去,仲要咁緊張剌激,打仗wor, 畢生難忘啦! AK47係唔係好重架?

'你所見過最美的地方',可以形容多點嗎?好想幻想一下....

睇黎下次見妳有排傾了,我都去過幾個相同的地方,其中最鍾意尼泊爾......

升級   87.67%

該用戶從未簽到

kf ching, 真係多到睇唔晒呀   

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 20:38 發表

第1次見你我就有感覺會同你好啱傾! 就算你唔引我我都會想辦法去的,不過$同假期都是問題!

分開去幾次就要駛多好多錢,一次去哂就真係要冇工作先得,但冇工作就冇錢啦!

分開去係貴架.....但有幾多人可以一玩就幾個月喎

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 20:48 發表
所以真係好頭痛的,最小我就不能掉低
工作去這麼久的旅遊了.保守估計去一次復活島淨機票來回要4萬.

如果你可以請兩星期假, 再加埋前後星期六日, 咁都有16日啦, 玩一個國家囉
'淨機票' 又唔使咁貴, 你去quote下價啦, HK來回智利, 智利來回復活島, 我諗加埋兩萬多d

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 21:11 發表

真同假嘅AK47我都拎過,都一樣好重,不過真嘅係重到我要兩隻手同時一齊先舉得起佢,
假嘅比真嘅輕些,但都係頗重,我一隻手再要加埋用個身夾住幫手先舉得起,假嘅係電影道具,
...

你做過'電影危險動作替身' ?勁呀  

登錄/註冊後可看大圖

'美在純樸、美在心靈、美得自然、美得可親!'.....明白了

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-8-13 10:53 發表
豬兄,我昨天到海下玩水、浮下潛~
水唔清,不過見到有藍色水母,幾靚的,唔知佢地夜晚會唔會發光呢?

Carly ctse, d藍色水母好靚呀,
易唔易見到架 ??

升級   87.67%

該用戶從未簽到

Pig ching 今晚收穫豐富嗎?

同埋見唔見到最近好活躍既........鯊魚

升級   87.67%

該用戶從未簽到

升級   87.67%

該用戶從未簽到

馬王C兄, 你上次係咪話早d去呀? OR 照舊5pm ?