香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

都好,明天見 ~~~

p.s. 大家記住係 A 出口呀 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

逍遙團第二次活動報告

今早在將軍澳地鐵站集合 ~
參加是次逍遙團的 ching ctse 有:小弟、Jeff、ee、caffeine、 Qoo、Raymond 和 Terrence ~

今次路程較短,所以我同 ee ctse 的「逍遙跑速」都稍快了一點 ~
約 52 分鐘完成全程。

Raymond 和 Terrence 兄原來係快腳,下次可推薦佢地入「鬼腳組」~

之後一行七人舉行「早餐高峰會」~ 吹吹水,商討下之後的活動安排等等 ~
原來大家黎緊有好多比賽 ~ 加油呀大家 ~
Improvement:由於物價通脹,每人 $20 已經好難開到一個「早餐高峰會」,所以我下次要寫低預多少少 budget 至得 ~
多謝今天所有參與是次活動的 ching ctse ~~

p.s. 有點好奇,Raymond ching 應住新界西,點解今早會來到將軍澳跑步既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 NIKE鐵鞋 於 2008-12-21 10:22 發表

不如TRY下坑口->馬鞍山吧, 我跑過一次,用左1小時59分=.=" 跑完抖左5日

歡迎 ching / ctse ~ 閣下平時跑開邊度 ga ? 唔知道我地之前跑步時見過面未呢 ?

以上路線應約有 20K,如果想練半馬可以考慮。不過我們是逍遙團,在計畫路線時會考慮每一位跑友能否應付得到,因為跑步最緊要跑得開心 ~~~ 我地逍遙團通常是在早上出動,一大班人一齊慢跑的 ~ 閣下可 join 埋我地 ~ 祝閣下長跑長友 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-21 11:48 發表

jc 兄..可能你尋日跑0左半馬距離..對腳累就易整親啦...
你順便休息下... 長跑長有丫.....

x 2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-21 23:51 發表
多謝大家關心, 今日好聽話, 休息冇跑, 已經痛少左好多

哈哈 ~ 乖喇 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

Jeff 兄,我今日問左我同學,原來佢都是在宣中返教會的 ~~ 真巧 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-22 00:11 發表

24/12晚, 有時間記得黎佈道會喇 (上星期六俾你果張傳單呢)

當晚我約左朋友去睇 FIR 演唱會 ~ 所以我去唔到探班 ar ~~
另外,我想問平時教會裏面有冇自修室 ga ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2008-12-22 16:29 發表

我都好高興識到新朋友" />" />hjfgchdf
果日雖然跑得都係辛苦,但比起平時快左,加上豐富的早餐,特別開心" />" /> ...
好彩有逍遙團的訓練,昨日的15K雖然都係慢,但都比起上次15K快1分鐘" />" /> 同無咁辛苦gchbd ...

逍遙團的目的唔係訓練 ga ~~~
只係志在大家每星期 gather 下同埋 enjoy 下 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-22 17:57 發表

車亞文.今星期六耍走堂 .會否改26/12 操長課 ?

咦 ? 我 26/12 下午想去 pwong 個聖誕翌日跑添 ~
哈哈 ~ 不過沒關係 ~ 26/12 早上跑應沒問題 ~~
大家點睇 ? 同埋想個長課係跑去邊 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

點好呢 ? 大家 prefer 26/12 定 27/12 跑好呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WPHo 於 2008-12-22 21:53 發表
心思思有件事

哈哈 ~ ching 可以解答嗎 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-22 23:18 發表

水落石出~
咁 ching 以後出席多 d 跑步網既活動啦... hgj091" />" />hj

x2 ~~

不過要聲明係「網友間的約跑活動」~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-12-23 00:00 發表
天氣冷了, 各ching, ctse 保重

係呀 ~ 最好帶件風褸跑步 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

而家手頭上的資料有:
快活、Qoo 在 27/12 唔得閒

如果 26/12 早上逍遙跑,大家有冇意見 ? 同埋大家諗住跑去邊 ?
快活 #317 的建議 ? JC 上星期六的建議 ( 跑清水灣 ) ?

仲有,JC 兄,如果改做 26/12 跑,會否打亂閣下的 planning ?

哈哈 ~ 突然間做左問題少年添 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

如果係 26/12 跑的話,小弟有意見 ~
因為我當日稍後要 join 屯門既聖誕翌日跑,所以早上唔想跑咁多 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-22 22:54 發表

銘兄不如你將[將軍澳逍遙跑步團]成團拉入屯門,咁大家就聖誕快樂啦.

哈哈 ~ 可惜我沒有能力 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

26/12 逍遙團出動

經過小弟的慎重考慮之後,決定左 26/12 早上逍遙跑。希望大家當日能夠出席活動,謝 ~

小弟明白很難能滿足全部 ching ctse 的意願,因大家各自都有很多活動,小弟是理解的。不過,小弟有必要作決定,故少數服從多數,希望大家支持小弟的決定。
當日不能出席活動的 ching ctse,3/1/09 記得抽空出席呀 ~~

跑邊 ? 下個 post 講 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-24 12:35 發表

jc ching  . 可以探路跑布袋澳架
而我明天會跑番post 317的路段 ( 不過諗更由坑口開始 定維景開始) .

由維景開始會好跑 d ,因為坑口至壁屋一段很多上斜 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-24 13:03 發表

26/12我ok  . 但 輕鬆跑8k 好嗎 ?" />" />" />" />" />
因小妹明天會練跑 , 26/12 車亞文你下午又入tuen 門跑 ....

正合小弟心意 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈 ~ 將軍澳既跑友聖誕快樂呀 ~~ (當然其他區都係 ~   )