香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-9-10 07:41 發表
呀4又同大家講早晨喇  ^^
原帖由 running-sue 於 2009-9-10 08:32 發表
各位, 早晨呀
hey, give me five, anybody   
原帖由 Terence86 於 2009-9-10 08:52 發表
我係早晨6號!

團長, SUE姐, Terence 早晨 !!!!!!

團長~我幫你整靚個post等多D人參加逍遙跑

升級   0%

該用戶從未簽到

團長:「各位團友, 由於小弟阿四最近工作繁忙, 每日都三更半夜先收工, 疏於團務, 真係唔好意思.」

今個星期六應該天氣不太好, 所以都係跑返上星期區內條route喇.......  出報名表先:

將軍澳逍遙團 - 12.09.2009 TKO逍遙跑(6.5K/9.3K)
約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !
日期: 12 / 09 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 將軍澳運動場跑道側

路線 :
6.5 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>坑口>運動場
9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場

里數: 約 6.5K / 9.3K
預計完成時間:1小時15分鐘
難度:* ( 95%平路)
特別注意: 由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

*** 詳情請參考 page 1 post #1 ***

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓~

12/9 報名名單:

1. JC (如果先醒就7:30加碼, 今次有事唔特訓)
2. Terence (報咗名先,到時再決定!)
3.
4.
5.
6.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-9-10 09:30 發表
團長:「各位團友, 由於小弟阿四最近工作繁忙, 每日都三更半夜先收工, 疏於團務, 真係唔好意思.」

今個星期六應該天氣不太好, 所以都係跑返上星期區內條route喇.......  出報名表先:

將軍澳逍遙團 - 12.09.200 ...

UNCLE會來, 咁我番工前拎AUNTIE水樽落黎俾你或者加碼o既師兄師姐好嗎?  UNCLE幾多點出現呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 12.09.2009 TKO逍遙跑(6.5K/9.3K)
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 :
9.3 K: 運動場>調景嶺>彩明>尚德>寶林>坑口>運動場

特別注意: 由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點: 將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓~

12/9 報名名單:

3. paulsiu
4.
5.
6.

UNCLE:我要踢波,但可以帶Terence兄的會員証來。

升級   0%

該用戶從未簽到

6號報到!!! 早晨早晨~

升級   0%

該用戶從未簽到

逍遙跑預告: 征服魔鬼山
多謝頭號探子finewong幫大家探路: 沿途相片(link)由finewong提供

路線 :

12/9 報名名單:

3. paulsiu
4. 活活  ( 吾是上 魔鬼山咩 ??)
5. jogging_cat
6. 火仔 (報咗名先,今次有事唔特訓)
7. rockiec (finewong ching 咁辛苦搵路, 一定要嚟! 當日天氣應該麻麻, 準備打水戰!)
8. finewong (加碼小隊 7:30繼續出動)
9.
10.
11.
12.

特別嘉賓: UNCLE:「我要踢波,但可以帶Terence兄的會員証來。」

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝頭號探子finewong幫大家探路: 沿途相片([url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1&page=95]link[/url])由finewong提供

路線 :

*** 詳情請參考 [url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=&page=1]page 1 post #1 [/url]***

12/9 報名名單:

3. paulsiu
7. rockiec (finewong ching 咁辛苦搵路, 一定要嚟! 當日天氣應該麻麻, 準備打水戰!)
9. Qoo(不能特訓~)
10.
11.
12.

準飛機組人員:
1. 狗哥 (希望起到身join 730小隊,不過跑到咁上下830-845就要鬆人返工,特訓唔到)

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔  )

特別嘉賓: UNCLE:「我要踢波,但可以帶Terence兄的會員証來。」

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝頭號探子finewong幫大家探路: 沿途相片(link)由finewong提供

路線 :

12/9 報名名單:

3. paulsiu
9. Qoo(不能特訓~)
10. 哈利 (如果先醒就7:30加碼,多數不能特訓)
11. kan0902
12. 昌 (早場晨運跑)
13.
猿球
14. 迪迪仔

準飛機組人員:
1. 狗哥 (希望起到身join 730小隊,不過跑到咁上下830-845就要鬆人返工,特訓唔到)

飛機王:
1. Wing (9月份星期六日間身份: 打工仔  )

升級   0%

該用戶從未簽到

星期六早晨2號~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-9-12 07:26 發表

登錄/註冊後可看大圖

元老級尊貴發燒跑手
                                                images/Beijing2008/star_level3.gifimages/Beijing2008/star_level3.gif
                                                逍遙跑宣傳部+孖屐亭總管 ...

UNCLE連我頭像都COPY埋...................

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨5號~~~~~~~~~大家早晨!

升級   0%

該用戶從未簽到

8號風球下的早晨3號!!!

大家早晨!唔知幾點掛3號呢

升級   0%

該用戶從未簽到

晨跑小組出動!

早晨1號~各位早晨!

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 19.09.2009 TKO逍遙跑 (11.5K / 6K)
約跑詳情請參考 page 1 post#1, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 19 / 09 / 2009 ( 六 )

集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場
                 6 K: 運動場→坑口→寶林→運動場

里數: 約 11.5K / 6K

預計完成時間:1小時30分鐘
難度:*** ( 今次路段難度頗高, 多上落斜, 而且没有 short cut, 必須跑畢全程)

特別注意:  由於天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充
溫馨提示 : 打完風關係 . 沿途都有好多樹枝 阻路及 街道比較窄. 所以 星期六大家跑此路線時要加倍小心.

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

19/9 TKO逍遙跑 報名表

1. JC (10:30要開會所以唔特訓, 另外20/9約左人跑大清, 今次唔加碼喇 ^^)
2. Terence
3. finewong(7:30加碼小隊)
4. rockiec (7:30加碼小隊)
5. 活活  ( 想加碼 又怕 頂吾順)
6. Kan0902(咁好天唔黎唔得啦)
7. 昌(加碼730,大家要就住我)
8. 哈利
(7:30加碼小隊慢腳)
9. 狗哥 (跑730加碼小隊...今次正餐無緣+特訓唔到)
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

咦~我終於等到做早晨陸號啦!

各位早晨!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-18 11:44 發表
早呀, 各位.
自己未曾參加任何約跑. 希望可以 join, 但有問題想問下:

1. 自己的時間係 70' - 10k, 1:30 能夠完成嗎?
2. 條路線難認嗎? 怕中途會蕩失路
3. 將軍澳運動場內的 locker 要帶鎖頭嗎?

歡迎kk52師兄/師姐加入長跑網

1. 我地有分長/短腳, 長腳11.5K,. 短腳5-6K, 師兄/姐可以考慮參加短腳組,慢跑1小時30分一定會完成到5-6K的!
2. 第一頁有路線圖, 6 K: 運動場坑口寶林運動場,師兄/姐平日跑邊區多呢?
3. 將軍澳運動場locker要去G24 office填form借key,不用帶鎖都可以

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-9-18 13:08 發表

係呀! 我都覺得幾好架, 係我個囡上網幫我搵架,

哈利ching我地係唔係未見過面呢?
我都好耐無過來TKO早上消遙跑了, 遲啲等天氣凍番D, 再來同大家跑過.
原帖由 jogging_cat 於 2009-9-18 13:15 發表
mill 姐我都好掛住你阿,得閒過黎跑吓啦。

你地歸隊就輪到我番工...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2009-9-18 14:44 發表

你好呀~ wingwing.
我平時通常去馬場跑多, 上星期六中午試過跑 9.5K 條路, 但差D跑錯了 @.@|||
因為想玩長腳, 但又擔心, 真係矛盾

歡迎KK52, 請問你係咪住TKO區架?9.5K邊條路線呢?  如果係住TKO區, 應該唔怕迷路o既,認住某D地標一定番到屋企架,同埋有師兄/師姐照顧新團友,唔駛擔心

長腳今次係3星11.5K路線, 天氣炎熱+太陽猛烈, 我怕師兄/師姐要拎定水去跑,如果唔係路程長無地方俾你補充水份呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-9-18 15:04 發表

你星期日朝跑唔跑大清呀?
(如果我聽日跑完未爆偈既話)

跑呀跑呀! 幾點呀? 幾多K?? 我下晝3:30pm有攝影活動(入下白泥), 所以越早起步越好! 同埋我跑得好慢好慢...團長唔介意我超級慢腳就得啦!

你爆偈我就自己跑番3個圈(19.5K) 唔夠皮就加運動場外一圈湊夠21.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

朝早未睏醒跑唔得快架...大清好多斜路嗎?? 咁我都拎定發達通先!