香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   100%

該用戶從未簽到

我都去食早餐啦~~   祝波仔早日康復~~

同埋祝各山霸隊員早日康復~~(Catcat似乎已經好晒喎, 聽日又去跑, 不過Fung Sir個四頭肌部分組織因扯傷咗, 仲有D瘀色未好晒, KK都好似累咗好幾日, 而家應該冇事呱~~)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 YamYam 於 2009-3-15 20:21 發表

今日第一次行,真係有d驚驚哋..,個膝頭真係有d 攰,啱啱先敷完冰咋,不過真係好感謝各ching/ctse 嘅照顧,係度特別多謝catcat,因為佢昨天已經跑完引死渡(好鬼 ...

Yamyam, 當你行得山多澗多, D肌肉習慣咗點就嚟行之後, 你就會行得好輕鬆架啦, 最緊要自己有冇興趣行, 同埋係咪享受行山呢個過程~~ yamyam禽日第一次行山行澗, 其實已經行得好好, 行澗後段你習慣咗D, 都見到你行快咗D啦~~D肌肉休息番幾日就冇事啦, 到時佢哋又強咗D, 幾好~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 21:13 發表
今日第一次跟joejoe行澗,先知道行澗是什麼一回事,但原來呢一回事對我來講一d都唔陌生,回想起其實小弟仲係o靚仔既時候已經通山走,經常流連於類似既石澗捉蝦捉蟹,估唔到而家又會玩返細佬時期玩既野,真係好笑。
行石澗(丹桂杭)果part真係好舒服,因為我換左對拖鞋同短衭來行,所以隨時可以澗水行,果種感覺真係正,如果到左夏天可以游埋水仲正.....
到離開石澗回程,大部份其實都係一d普通既山路,只係有一段勁落斜既碎石路都幾難行,被部份團友形容為3級,加上我今日只係著左對退役跑鞋,所以都唔敢去得太盡慢慢行........

圍圍, 樂善盃落蚺蛇尖果幾段D碎石坡你都跑到啦, 落神仙轍果段對你又邊樹有問題吖~~

好好好, 下次熱D一於整番條澗嚟浸吓, 我都好耐冇玩過水~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-15 22:34 發表
圍圍~~D 風景好靓呀~~~" />" />
下次一定要JOEJOE攪多一次先

行澗一定會攪, 仲有好想攪次獨木舟+浮潛trip, 又或者泳綑+行澗trip, 再唔係渡海泳+浮潛都得~~

哈圍圍好似話過復活節假想攪嘢喎 , 你係想攪day trip定camping trip呀~~同埋要邊幾種活動~~

升級   100%

該用戶從未簽到

Catcat & KK, 山霸相條link係度:
http://outdoors.webshots.com/album/570441634SSPaTk

入去睇番D相啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-16 13:46 發表
忙左成朝,襯食lunch先得閒入來吹下水:
活活:
係呀...而家天氣又唔凍唔熱,行澗同行山都好舒服,希望joejoe會快d再搞,唔係到左夏天太熱行山就好辛苦。...

圍圍, 活活, 黎緊個幾月我仍會攪行山同可以唔使落水嘅行澗, 再熱D就會開始玩D水陸兩棲嘅混合探險, 玩到邊都有水同你降溫~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-16 13:32 發表

joejoe....復活節攪番過行澗丫~係咪雙鹿石澗好靚嘎?

雙鹿石澗係九大石澗, 當然靚啦, 不過因為名氣太大, 一到假日就人來人往, 山藝班同歷奇班又好鍾意選呢條澗做訓練, 所以我都好少行九大囉~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-16 14:54 發表

joejoe~咁復活節攪唔攪?" />" />

復活節會攪D野外活動, 不過未諗詳情~~

哈先排太忙, 冇時間跑夜街, 睇吓呢兩個禮拜晚有冇機會跑番兩轉九龍半島大環走先~~

升級   100%

該用戶從未簽到

15/3嘅行澗相已經upload咗啦, 得閒入去望吓啦~~
http://outdoors.webshots.com/album/570553396MZMqIF

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 takeaway 於 2009-3-17 01:22 發表

joejoe hing:

多謝joe hing 今次帶隊行澗喔!
有冇興趣行羅漢捉鼠呀! 不過唔知大家驚唔驚(好似係三星以上)...
手好時自己會走一趟...hehe

波波hing係咪講緊羅漢峽, 南北天門, 鳳喙峽, 錦鼠觀天果邊呀, 果度真係好好玩~~

試過n年前單拖撥霧溯閻王坑同沿澗攀越鳳喙峽, 個勢好正, 似夢迷離~~

不過如果攪嘅話大家要有D心理準備, 果邊D線通常有4星, 我會帶繩去~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-16 16:45 發表

joejoe:
想問下你.....你有搞過d咩活動唔係野外架咋~~
呵呵

唓, 跑街咪唔係野外囉~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-16 17:56 發表

joejoe....有無新見解" />" />

咁跑非市區嘅馬路都應該未算係野外活動呱~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-17 11:37 發表

係咪係大嶼山果邊?我復活節無著落丫" />" />

CC, 你係咪驚羅漢捉鼠果邊D線太難, join唔到, D活動就冇著落呀~~定係唔鍾意大嶼山果邊?

我唔會次次攪親行山行澗都set到好high level嘅, 尤其近年來已經平和咗好多, 多數都係攪一兩星嘅路線同多D朋友玩~~

不過你知啦, 我之前識得鍾意玩high D嘅朋友又唔係咁多, 忽然波波話行鳳凰北崖, 咁緊係會撩起條癮啦, 呵呵~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 takeaway 於 2009-3-17 11:24 發表

係呀!全中!
大霧行時可能唔識驚,映唔倒靚相,睇唔倒山景wow...
大霧試過,不防試下藍天白雲,大地在腳下的感覺... ...也是一樂

山澗很多相呢!幾時出後記呀?THX

大霧時爬果邊緊係識驚啦, D崖石全部濕晒, 意景就好飄逸嘞, 不過就真係要好小心~~

我都係鍾意四圍映做紀錄嘅人, 比我選都係要番藍天白雲啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 14:34 發表

JOEJOE 你同波波有無d "相逢狠晚"果種feel 呀 ~~~~hohoho

唏, 你哋個個都咁堅, 咁咪個個都相逢狠晚咯~~

唔好狠咁多啦, 活活你行羅漢峽得個喎(哈, 你度氣不嬲都咁強~~), 一於一齊去啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

仲有迪迪呀, 菲菲呀, cfchan呀, 哇唔數啦, 呢度咁多強人~~有興趣就認頭啦~~

圍圍都報咗名咯, 一於組隊玩鳳冠北巖咯~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 12:10 發表
波波ching的3星................" />" />   唔敢去" />" />

早晨活活~~~好耐冇見喇~~~~" />" />

迪迪, 去啦去啦, 3星難唔到你喎~~

仲有, 唔去嘅話, 之後睇到我哋D相會後悔架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-17 14:34 發表

仲有迪迪呀, 菲菲呀, cfchan呀, 哇唔數啦, 呢度咁多強人~~有興趣就認頭啦~~

圍圍都報咗名咯, 一於組隊玩鳳冠北巖咯~~

...

呀仲有ee可能可以去到喎,Wooo~~~

Catcat有冇信心行呀, 你以前都爬過3星以上嘅澗喎~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 14:58 發表

???咩樹呀???
幾時呀?

波波今朝提過話攪次去玩鳳凰山北腰嘅峽谷同石景, 不過未定詳情, 要等波波隻手好番先, 同活活(12/4同19/4ok)及圍圍(12/4training,26/4比賽)嘅時間, 我就諗緊係咪定19/4呢?(但係返教會嘅又嚟唔到~~)再唔係就復活節其中一日?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-17 17:16 發表

唔好12號就得嘎啦~~12號星期日要返教會丫~

嗱CC, 預咗你去架啦~~
咁10/4(復活節頭一日)去行鳳冠探秘之羅漢捉鼠, 各位猛人係咪ok? 波波夠唔夠時間好番架?