香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

毅行 --感激無限+終極狂想 短片 ~~在第107頁 ~~

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 longlx 於 2010-10-14 14:27 發表
加油呀TEAM B~
又去同一段睇日出!!!!

成村佬....睇日出....好浪漫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pirkle 於 2010-10-14 12:45 發表

服o左你 Terry o甘搏命。" />" />" />" />

不過o吾搏命又出o吾到你D正相。" />" />" />" />

正所謂技術唔夠,勇氣搭救....

升級   0%

該用戶從未簽到

Thanks 大家鼓勵....我地一定會努力以赴,完成1-5段

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2010-10-15 00:08 發表
唔知今次有冇人開位飲早茶呢...Terry? " />" />

問下阿寶先....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 longlx 於 2010-10-15 12:26 發表

西門兄好有見地~
下晝四點燒味出爐, 如果你們五至六時到達水浪窩就GOOD FIT 喇~

............你返去北韓食樹皮啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-10-15 12:20 發表

Terry放心, 搵咗西門兄幫手啦, 另外果隊未confirm可能唔使support~
不過西門兄提意你地可唔可以行快少少, 佢驚太夜到時冇燒味飯買~

行快少少,有心沒力.....

冇燒味飯....其他飯盒都OK....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2010-10-15 14:18 發表

哈...仲要唔準停走住食! " />" />

AND 個袋要自己咩返....唔準停,走住食....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2010-10-15 15:10 發表

北韓女兵真係唔簡單...

嘩......甘都俾你搵到! 利害.....
有沒北韓男兵D相...靚仔D...

升級   0%

該用戶從未簽到

大昏迷完......成個人崩潰。...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2010-10-17 14:57 發表
謝謝:

P大統籌全程監督&mark分段時間

大圍&西門既燒味飯+可樂+雪梨+水補給

CU來電問候我地C得未?

華哥開定位飲早茶

真幸福! 我哋會繼續努力Ga-La!

多謝多謝 !...仲要多謝好想黎SUPPORT的朋友!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Simon So 於 2010-10-16 10:48 發表
Team B 就出發啦,努力、加油 & 小心。

還有一個月,要保持身體有良好狀態 & 盡量避免無謂傷患,心情亦要輕鬆呀。" />" />

SIMON...你都要啦!
.我地心情不嬲都輕鬆.....未緊張過......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mc 於 2010-10-17 23:34 發表

恭喜Team B 順利完成操練
B team 越操越快
次次達標

我地個預計.....唔係目標....
目標係48hour...

升級   0%

該用戶從未簽到

終極 麥徑1-5段 報告
大隊係一點左右,係北潭涌出發.我要返公司作D野,遲了半個鐘,要從後趕上,大約係東霸追上大隊.
今日天氣清涼,又係重陽節假期,係北潭涌郊野公園的遊人/露營人士特別多,去浪茄的一段山路竟然大塞車.十分沒癮.
大家輕鬆到了西灣山士多,我行到興合合,諗住叫一碗冰凍的豆腐花,大快耳朵,點知一吃落去,竟然係一啖熱騰騰的豆腐花,差D想噴出黎... ."頂!...XYZ!!"...事頭婆笑騎騎地解釋"熱...先新鮮啦!....我真係無言以對,眼淚往心中流....十分無奈地一啖,一啖地E個所謂的食新鮮的豆腐花,

大隊5點幾去到鹹田灣食餐蛋面,補充D水再上路.夜晚10點幾去到三段尾有大圍同泰基西門SUPPORT燒味飯,梨,同水,十分感激,真係想以身相許.
P仔全程每到一個CHECK POINT都細心地記下時間,讚!
食飽,飲夠,洗一洗身,再換上干淨的衫褲,成個人煥然一新,有D行完的感覺想打道回府....

告別大圍同西門後,大隊又踏上第4段,一開始就係一大段上斜,本黎已經難頂,仲有成盒美味的燒味飯係大家胃中,.... .

今晚天空滿佈烏雲,沒有星星睇.有D失望.想試下MIKE_LI兄的夜行唔開燈理論:"白石,黑泥,光水堂"......
大家關了燈,我一馬當先,落斜時行唔夠幾步差D碌落山....唉,自問功力淺薄,命仔緊要,啦啦淋開返燈.

今晚夜山十分熱鬧,可能係各隊伍毅行前夕,加緊操練,時不時見到其他隊伍走過.大家互相鼓勵!
半夜1點幾,大隊去到昂平休息亭,阿竇為每人準備一支 葡萄適ALERT,味道一十分難飲,當大家懷疑成效時,即刻有D興奮的感覺,睡意全失.果然有料到,仲勁過偉哥,唔使等半個鐘.
去到基維爾營前的小溪時大約3點半,大家行了成日,腳仔有D脤,一起除鞋,成只臭腳放入冰冷的溪水中,嘩..舒服晒.... .
仲有D魚仔咬我只腳,可能同我去死皮.唔知有沒人捉D魚仔煲湯,一定好鮮甜!

去到基維爾營的一個空地,阿寶等待其他隊友時,突然以行山棍代劍,舞起日本劍:左一棍,左一棍...橫削,直插....,造形十足,老虎生威,棍棍有力,勁度十足!...ONON睇到眼鯨鯨。
原來方才阿寶難扺睡魔,再飲了一支禁藥,藥力發作,好彩隊中沒女隊員,否則一定死喪基維爾!

大家捱下捱下去到獅子亭,偉雄難頂腳痛,要放慢腳步。上次係阿寶受傷,到此地要死捱,睇黎獅子亭係大家的關口位.最後一段路係半睡半醒下終於完成第5段.

從烈日當空,行到日落西山,再到旭日初昇....大家行了成18小時,總算完成一到5段.最後去深水涉衝涼,華哥一早開定位等大家飲茶....爽!

Photo Ready in : http://www.fotop.net/sw/2010_10_16

登錄/註冊後可看大圖

熱騰騰的豆腐花,..."頂!...XYZ!!"

登錄/註冊後可看大圖

棍棍有力,勁度十足.....靠支野!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後竟然見到C隊.....開始上路!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-10-18 12:30 發表
我係獅子亭食嗰碗豆腐花都係熱騰騰呀

頂 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2010-10-18 12:43 發表
Thanks Terry!

咁快出野...莫非日頭大昏迷...夜晚眼光光寫通頂? " />" />

琴晚一邊睇波一邊出野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pirkle 於 2010-10-18 14:24 發表
阿Po 老虎生威,棍棍有力, 咁精彩的表演,D女隊員一定後悔無o黎啦。" />" />" />" />" />" />

P仔.....到時靠你啦! THANKS !

唉呀.....SHOULD BE...虎虎生威!

個刻.....唔好話女隊員......方圓十里內雌性動物都會劫數難逃!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 繽紛寶 於 2010-10-18 23:05 發表

係喇 還掂返屋企又訓唔着

求其搵嫁小巴搞掂... .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 繽紛寶 於 2010-10-18 21:46 發表

我到時可能要帶半打係身

我以前未試過D野.....琴晚一試,果然有料到!
即刻諗下渣馬20K後飲一支.....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝checkie(鏡皇)支持!