香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

毅行 --感激無限+終極狂想 短片 ~~在第107頁 ~~

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2010-9-30 21:01 發表

超膠層你呢句都夠嚇人
hgjD092" />" />hj

我估今次你地係無可能之中ge可能個個踎晒係酒樓門口等開門
hgjD115" />" />hj

踎咩吖...時間許可咪行埋678囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2010-10-1 16:37 發表
請問需要在水浪窩補給夜宵 & 水嗎?

係咪之後一齊行?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 飯飯 於 2010-10-1 18:27 發表

haha! 果然好野嚟喎!!!! hgjD124" />" />hj

謝謝飯飯支持!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-10-4 00:10 發表
今日B隊第一次操夜山報告:
除了我地B隊四個成員外,今之陪行得B仔...人丁單薄.
我地係西貢吃完晚餐,7點就正式出發! 夜晚行山,唔晒,有D涼風,好舒服.由於天黑,大家要小心,所以速度唔快.唔需要太多休息.
阿寶係中段時扭傷腳,最初沒有影響速度,但到了獅子山後覺得好痛,放慢速度,仍堅持行完全程,鬥志可嘉! 我都扭了幾次腳,好彩沒事.
夜晚影相都係玩LIGHT PAINTING為主,長時間暴光.比較花時間.多得隊友耐心等待。
由日落行到日出,行了成12個鐘,3點鐘後有D眼訓,播D歌,提神下.我食物帶唔夠,多得大家俾D野食我....
7AM行完成後去旺角飲茶,LOR記好有心,開定位, MARIA同灰灰之後加入.飲完好眼訓.回家大暈迷.
行夜山印象比較深的係畢架山的晨光第一線.好靚!

http://www.fotop.net/sw/2010_10_02

謝謝Terry!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-10-5 10:21 發表

A寶=綠寶=105 " />" />

加埋橙老黃老孖寶...A隊有煎釀三寶!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-10-5 13:32 發表
計劃:
2010-10-10 (Sun) 麥徑6-10段 , 44K, 7:30am起步. 預計行12小時, 7:30pm 行完
2010-10-16 (Sat ) 麥徑1-5段 ,  58K,12:30am起步, 預計行20小時, 18:30pm 行完
時間根據前幾次的記錄,預計所得.

嘿...C就C...出帖啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

2010-10-10 Sunday....出發!
集合時間:6:30am
地點待定:BUS 81, NO 8 stop (聯合商場對面,向MK行50米到, NOKIA門口.)
http://www.kmb.hk/tc/services/search.html#

距離44KM, 預計7pm行完, 係元朗沖涼, 開餐 (and idea for where to take bath and dinner ? )

B隊步速大約3.5/K, 預計2PM行完6-8, 開餐. (大帽山腳~唯一補給位), 開始9/10段.
中途加入人士請自己計算/位置時間.

注意: 1. 頭20K條路好甘
          2. 蚊怕水,太陽油.
          3. 補給位得一個.....請大家帶備充足的水同食物.

1. Terrysze
2. onon
3. 偉雄
4.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-10-5 16:15 發表
唔明白夜行為甚麼要用頭燈?夜行用燈反而更易PK!下次試下"黑泥、白石、光水氹"。

Mike兄...唔用燈乜都睇唔到喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-10-5 16:35 發表
onon兄,眼睛要時間適應架!當然在密林里面就真系乜都睇唔到lar。我年輕的時候都系用上面的方法夜行,因為唔用得電筒。
下次試試,如果PK左,番泥同我算帳

哈...有機會試下先!

希望唔會嚇親其他操山既人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-10-5 16:46 發表
onon兄,包你話過癮

夜行口訣: "黑泥、白石、光水氹、過癮!"...我鐘意呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-10-5 17:33 發表

OK...let me try try next time..!" />" />

OK...我係後面照住你...

升級   0%

該用戶從未簽到

地點待定:BUS 81, NO 8 stop (聯合商場對面,向MK行50米到, NOKIA門口.)
http://www.kmb.hk/tc/services/search.html#

距離44KM, 預計7pm行完, 係元朗沖涼, 開餐 (and idea for where to take bath and dinner ? )

B隊步速大約3.5/K, 預計2PM行完6-8, 開餐. (大帽山腳~唯一補給位), 開始9/10段.

2. 蚊怕水,太陽油.

1. Terrysze
2. onon
3. 偉雄
4.
5.
6.
7.
8.

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝露露朋友:
Ng Lai Chau
Yuan Jing
Jennifer Ferrer
Angela Tam
Carrie To
Jain Sandeep
May Tang
支持!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mike_Li 於 2010-10-5 22:06 發表
onon Ching, please don't"係後面照住"Terry. I am sure Terry will PK because his pupil dilated in dark but contracts suddenly once you light up the path for him. However most of us cannot adapt such sud ...

Mike兄我地下次操夜山揾d平路試下先,

上斜落斜我地就算開燈...有時都PK呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝Derek Ho支持!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 calicebb 於 2010-10-6 11:47 發表
---->B隊步速大約3.5/K

3分半一公里?
跑的速度呀 ? 超快wo. 碌落山的速度?

嘻...其實係3.5K/hr...慢到冇朋友!

升級   0%

該用戶從未簽到

2. 蚊怕水,太陽油.

M6-M10五段:
1. Terrysze
2. onon
3. 偉雄
4. 繽紛寶
5.
6.
7.

M9-M10兩段:
1.simon so (如果天氣好, 又安排到時間.)

升級   0%

該用戶從未簽到

MARIE你真好!
飯就唔使啦...食D生果都唔錯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-10-6 14:59 發表

喂.....上次係見到美心燒味飯好正O..." />" />

嘻...比燒味飯更正既就係...燒味飯加生果啦~