香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-18 01:40 發表
唉! 我地中國人要多啲智識, 智慧先得. 我聽到有啲人把口唔信佢都去買番兩包無蝕底, 今日自己屋企真係無盬`無米我都叫我大人暫時唔好買, 免得人地已為我地都係咁無知.

"...屋企真係無盬`無米..." 做乜咁'酶'呀!冇比家用老婆呢  
昨晚去飲高興嗎?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-18 09:19 發表
我咁啱屋企有係無塩, 大人昨晚去買當然買唔到啦, 無奈地買了樽豉油回家.  真係好佩服D香港人, 咩都可以搶一餐. " />" />

昨日聽收音機,有個阿伯,買唔到塩,於是就買咗6樽豉油頂檔,節目主持話,遲D連'咸碟'都冇得賣.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-18 13:06 發表

唔講開都無人知" />" />hjhvbj" /> , 其實我真係好窮困, 但我係一個有知識, 有骨氣既人." />" />

禽晚去飲實在太難忘, 好多跑友都有黎, 原來超哥好攪笑.

喂...睇你咁有福氣,點會窮困呀!我唔信

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-18 17:45 發表
斯卡師兄,我地沒有跑網咁大方向,只是地區跑會. 我地有諗過呢個問題, 一班會友街坊亦傾過, 唔係講一年俾千幾蚊(係咪千幾蚊??)政府既問題, 因我地大方向係維繫天水圍跑友及街坊的友誼.  亦希望可以向天水圍街坊推廣 ...唔夠數就由會長一人出錢承擔. 我都好興幸見到天水圍街坊咁齊心, 睇番呢度近日的爭論, 我覺得我地好幸褔有個咁好既話事人,...

jleung師兄,你喺咪讚緊會長好呀?...真喺人不可以貌相呀

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-18 21:02 發表
你當初見到佢唔係有啲............

我第一次見到會長時,佢喺球場慢跑,佢穿着斑馬風衣(數數手指,我見過佢五次,佢五次都穿住斑馬風衣冇除過,可能佢想賣吓廣告la)...講番佢外表,從外表看我真喺冇諗過佢會喺一會之長,當初jleung師兄話佢喺'金毛會長'我都懷疑佢喺咪講笑.會長佢D毛又金+不覊既'胡子',耳環重多過我,成個'過氣古惑仔'!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-3-18 22:45 發表
你講到佢似倚天屠龍記「金毛師王」咁喎!咁樣我應該知邊個係會長啦!佢好多時都會黎鄧記的!

哈哈..."金毛會長"變咗"金毛師王"...可怕程度升級!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-18 22:20 發表
咁又係佢件風樓好少除, 佢外表D金毛加不覇既'胡子', 呢個就係佢個人風格好有特色, 我幾年前已經見到佢同成班跑友都唔夠膽走埋去吹水, 識咗佢原來好Nice." />" />

我都覺得會長好nice,而且好講得笑.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

jleung師兄,
希望明天不下雨,比賽加油!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

明天要早點出門到球場熱身,試試可唔可以50分鐘內輕鬆完成10K.