香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

7月11日屯門<>湖蝶灣(慢跑) 網友網跑 試新工能,須要各參加者自行按鍵報名的。

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

真係好吸引呀! 但係11號之後個兩日要參加兩個比賽(12/7公司保齡球比賽、13/7荃灣黃昏比賽),我驚自己頂唔順呀!雖然話慢跑,7兄的慢跑=我的快跑,所以都係棄權喇! 不過今次7兄帶隊冇理由身為屯門友唔支持下,我可唔可以跑一半呢?我係新屯中等大家再折返鄧記啦!ken兄批准嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩!你講到好似唔駛用力,彈下彈就可以完成十公里咁,既然你話沒有問題我就奉陪到底啦!不過有個要求,當晚7 兄記得唔好帶得太快,我出名係跑狗,見到D電兔就會死跟到底,跟到冇氣才算。好啦!我現在就報名。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-5 18:44 發表

仲有 gills ,waiwai 等 ching ,當日的確是早不到,仲有機會會遲出發。

大家唔好意思呀!我當天要五點十五分先係黃竹坑收工趕入屯門,如果唔塞車應該趕得切七點前到達。不過當天是星期五,交通真係好難講,試過係黃竹坑隧道塞車到七點嫁!到時咁唔好彩的話我會致電Ken兄不用等我嫁喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-6 00:43 發表
嘩, 真係山長水又遠喎, ching住邊區呀, 屯門友???

當然住屯門啦!(只係工作地點遠左一點)所以d ching攪活動時,時間許可的話一定參加。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-6 14:53 發表

哇!黃竹坑收工趕入屯門,咁遠水路,
有什麼快捷途徑回屯門呀?

緊係搭"亡命村巴"(當然搭有運輸署發牌果D)啦!
如果冇左這種交通工具,冇兩個鐘都返唔到屋企,
現在只需個半小時就回到屯門了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-10 17:05 發表
七個人參加,完全的數字,
也希望更多ching,ctse參加,齊齊跑!
唔通為了713城門黃昏賽而留力??

一向要儲"火"跑(713)比賽的我,都比Ken兄的誠意打動了!ken兄明晚你盡情跑啦!包尾個位不要同我掙呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-7-11 16:42 發表
7兄及咁多位師兄師姐,老細又o黎臨收工派功課,小弟盡快做完睇下可唔可以半路(新屯左右)插隊,如果見唔到我就即係........hjgh" />
另昨晚衝圈後右腳大腿後筋好似有o的拉親,希望唔好影響星期日的比賽。

你來就好了,Ken兄唔來,兩大高手係到,真係有點壓力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-7-11 22:17 發表
好, 返左黎又攪掂曬d野
講下今日行程先

一行8人(7兄, wai wai兄, gills 兄, charson兄, blackfly兄, nc姐, 叮噹姐) 我有無數留, 我老人痴呆有既話我1知?
由鄧記出發, 途中到屯門警署對出突然殺出charson 兄

...

Redred姐,好詳細的報導,我同Charson兄返回鄧記之後,再由原路跑回新屯中,今次冇得留力,因為Charson有跑不完的氣力,唔用全力招架,恐怕要孤身走我路,幸好還有兩腳應付這個小伙子。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-12 00:03 發表
威威兄可以拍得住charson兄這個實力指標
一個字形容 "強" !

都算幾"強"嫁!是關我當時背脊仲咩住個背囊同佢跑,所以能夠拍得住個實力指標真是不錯,不過charson兄可能睇住我來跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-12 08:26 發表

很遺憾因家有要事不能與大家一起慢遊。謝謝redred 姐的詳盡記錄,有如身歷奇景﹗小弟今晚或星期一晚都試試跑跑此線(如可以的話),看看屯門美麗的夜景﹗

不如大家有興趣的話,多點約齊一起跑這條線,真係好舒服!ken兄贊成嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-12 22:54 發表

舉腳贊成!
昨晚,清風送爽 ,跑得好舒暢
多謝Waiwai ching慢跑護送支持.fvhfgj" />

叮ctse,別客氣啦!我話過要留力,不過有點好後悔同charson跑最後個段,現在仲好攰呀(老馬的毛病又發作)!希望下午仲有體力完成10K啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

當然想玩啦!不過711練跑+712保齡球比賽+713荃灣比賽已經消耗左好多體力 ,老馬又要長休一排(一至兩星期)喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-14 23:18 發表

不用o掛, 返工休息 + 下雨又有得休息. ching夠啦

Ctse,我份工除左搭車途中及lunch(半小時)可以坐之外,基本上99.99999.....%都要行及企,所以雙腳是冇得休息嫁!
而星期三晚我要陪太座去打羽毛球,等我打完睇下有冇再痛先決定星期五的慢跑啦!