香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家好!新手報到!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

大家好!小女子跑開運動場!
跑步速度超級慢,7-8分鐘1km
可持續跑1小時左右。

我從未跑過街/山路....
但希望可以參加3-5km左右的比賽

那我應該繼續跑運動場or跑街呢??

請大家多多指教!謝謝!
+1 0
上一篇︰跑幾跑就冇力下一篇︰祝靚mill 1/ 12 /2011生日快樂

升級   69.25%

該用戶從未簽到

Skylinelin師兄,多謝你的歡迎留言呀...

我跑開青衣運動場,但我根本無經驗跑街

(尤其見到師兄師姐跑青公...我更加唔好意思JOIN他們,因為我跑得超級慢...)

而且每位師兄師姐,都有參加比賽,10km,半馬等經驗
哈哈!我乜都無....純粹喜歡跑步,喜歡享受流汗的感覺

不過我也喜歡游水及踏單車的!^^

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-12-1 09:35 發表
歡迎呀!

跑快跑慢都歡迎架,多d人一齊跑,進步都快d,有興趣就黎啦

我有興趣呀...但我真係「零」經驗wor
會唔會...跑跑下...唔見左你地ga...
真係怕有點「陀累」你地...(我會唔好意思..)

請問師兄,你都係跑街?
其實跑街...對膝蓋和大腿..是否會痛d??
及你們開跑的時候,在哪兒做熱身??(唔好介意我多問題)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 tank1438 於 2011-12-1 11:06 發表
唔駛怕「陀累」我地喎,我地星期日經常有比賽,星期五晚好多時hea跑,主要為出身汗,舒服d,一齊跑分享

tank 師兄:
實不相瞞,我只跑開運動場,是「龜速」的。
請問你們是否逢星期五跑街??多數幾多個人??
不過好坦白講,我好怕你地跑跑下唔見晒影....(快過頭)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2011-12-1 12:10 發表
做足熱身, 唔會傷痛

我平時都有做足熱身,但如果當日跑長少少時間....對腳(大腿內側勁酸痛)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 mill 於 2011-12-1 13:06 發表

Welcome chusiuyee 加入長跑網的大家庭~~~
有機會你都跑

mil姐:首先祝妳生日快樂!身體健康!
我都想join你地跑呀...
但你們在約跑區寫下....只供具長跑經驗人士及全程12.3km
我有自知自明,我連跑街都無試過....根本無可能完成12.3km (仲係要跑.. )
完成到3-4km,我都覺得自己好叻ga la...

你們會否有時跑短程(大約5km....平路??) 而且跑街無locker放野wor?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 tank1438 於 2011-12-1 13:27 發表
師妹你有時間咪黎玩

tank師兄:咁明天4/12...我可唔可以join 你地??要唔要問下mil姐先??
你地hea住跑...會否影響你們的訓練及時間...
不過你們明天跑12.3km...按我既能力...分分鐘慢跑變左步行.....
而且最少要1小時30分鐘才完成....哈哈哈!
如果你們真的俾我黎...及有人hea住...我都想試下....
等待你們的佳音回覆!謝謝!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

我見到你們明天2/12 跑青公的.....警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者  (我乜野比賽都未試過... )

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 13:44 發表
當然歡迎喇,星期日mill姐有比賽,佢聽晚2/12一定hea的...,其實我星期日都約左人跑30k斜路,就算佢唔hea我都一定hea住跑...

請問你和mil姐是否hea住跑...約7-8分鐘1km????

咁我d行李點算好?跑的時候...帶d乜野?
「咩」腰包?「咩」住支水?....
唔好介意我真係「大鄉里出城」...
(我現在都感到好失禮...唔好意思再問咁多... )

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 14:37 發表
唔駛唔好意思,荃灣公園係有locker借既,行李可以放入去,水就須要咪帶支細既囉,跑街真係正好多架,聽晚見喇,一定就住你跑既...hgj091" />" />hj

咁我點報名?如何識別你地呢?
荃灣公園借locker既時間去到幾點?
分分鐘...我會跑到過晒鐘...

仲有...你地既行裝會係點?...(拿支水/身份證)就係咁多??
我要不要pm mil姐呢??仲有...明晚有無新丁先??
如果得我,係勁樣衰lor...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 15:29 發表
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16045&highlight=
呢度報名..果度d locker應該去到11點的我地7開始,你點都唔會跑到11點掛...hgjD115" />" />hj
聽日有幾個新入會,聽日黎俾埋$30入會費(有一件網衫送架 ...

入會?那我要下載表格了!
會費交俾邊個呀?(網衫是否白雪雪的?...我覺好靚... )
是否只有mil姐一個女仔呢?

我明晚6pm應該去到荃灣公園...等我搵下個locker係邊先?
仲有是否7pm開跑,那麼你們是否各自熱身??or集體熱身??

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 16:41 發表
我頭像果件咪網衫囉,六點零mill姐都會到,到時你同佢慢慢傾入會的事喇:)

tank師兄:好多謝你...詳細解答我的疑問,我會和mil姐再聯絡。感激!感激!
我一直不停留言煩到你...真的十萬個唔好意思呀~!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-1 20:29 發表
真係要多謝坦克弟弟為我們的小C妹解答了約跑及入會的問題." />" />hk
我己PM電話給小C妹了. 她又可找我問清楚...hgjD124" />" />hj
各位明晚準時見喇! 天氣轉涼, " />" />hjgh" /> 大家著多件衫呀!

坦克兄真的很好人!今時今日的服務態度果然唔同!
多謝!多謝!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 23:04 發表
謝謝讚賞!

明天是我屎無前例...第一次跑街...屎硬!哈!
仲要咁凍既天氣跑.....

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 23:22 發表
咁先難忘呀嘛!" />" />

坦克兄!你唔好講笑啦...我一定著到好似隻粽咁...
我好怕個頭吹到風...我身子好弱雞...所以一直都係跑運動場...(感覺安全D)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-1 23:30 發表
咁帶定頂帽就唔怕吹親頭喇!

坦白講...我明天帶腰包又帶水,好多野ga la...
仲要帶埋帽....我覺得似係去遠足旅行!(心情好開心!)
不過我相信一開跑既時候...唔洗1分鐘,你地已經消失左(跑到好遠了)...
但跑完後,我不會食飯的,因為好易肥!所以不用預我了!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-2 06:05 發表
坦克車師兄真系巧巧人0嫁, 大家都唔會嫌棄跑得較慢嘅跑友, 始終各人有各自嘅身體素質.
不過千萬要記得唔好太勉強自己, 一下子加哩數太多身體會投訴.  而且大會無規定必須要完成師兄師姐們的全程,  條路 ...

Skylinelin師兄:我係超慢既跑友...而且我第一次跑街....我跑到5km左右...已經好叻女ga la
而且今晚又凍...速度應該仲慢d....哈哈!多謝你的關心呀!我不會勉強自己的!
不過我好欣賞自己踏出第一步....就係跑出街啦~~~
ps:我平日跑運動場,最多跑到15個外圈(第8線)...然後無晒力水,要收腳ga la...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-1 20:32 發表
哦哦。。我逢星期五都要打羽毛球,不能和大家一起跑青公。。有機會我也想試試看∼!

師兄!我今日終於和大家一起跑青公...不過係一開始一起....
然後...好多謝坦克師兄陪我「龜速」跑....
而mil 姐的確非常好人,其他師兄都好親切(雖然我未能一一打個招呼!請見諒!)

我會繼續逢星期五join他們,我負責帶尾啦(因為我是最慢的一個)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

今日很高興!覺得自己好叻女,跑完對腳無反應.... (可能明天才開始酸痛都唔定)
雖然我跑得好慢,但第一次跑青公,第一次跑街,好開心!
而且路段好安全,D狗狗都有主人,有狗帶....
不過係D海風勁過頭....
今晚就獎勵下自己...食多幾粒士多啤梨啦~~~(最後,多謝坦克兄!感激!感激!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-12-2 23:15 發表
下星期再跑過

KF兄,我下次一定會再來跑...因為好好玩...
我好叻女ga la...