香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位「荃」身癲地~~師兄,師姐:

「癲癲地~~2011 青公精準賽+聖誕飯局」  
日期:2011年12月23日(五)
時間:A) 精準賽   (7:00pm 起跑)
         B) 聖誕飯局 (9:30pm)....但我地大約9:00pm左右可嘗試殺入去

地點:A) 荃灣西網球場更衣室
         B) 如x廣場 漁x

費用:$158加一(約$176/位)【現時人數:13人】

**精準賽規則:"亮哥"會擔任計時評審!
勝出精準賽的5位,可獲豐富獎品:半價享用放題(名額:3位)、ARMBAND(名額:2位) 特別鳴謝pepper

請大家人工智能報名及填上「精準賽時間」!

路程:由荃灣更衣室至嘉頓來回(約12.3km)

1•坦克       來回:0:59:00
2•小二       來回:1:35:59
3•根拿       來回:1:02:34
4•成成       來回 : 1:08:00
5•joe        來回:0:59:59
6•carman  來回:1:11:11
7•kevin     來回:1:18:00
8•會長       來回:1:21:00                     
9.  亮哥       來回:1:00:00
10.大力       來回:1:05:36
11.Jacky     來回:1:05:00  (唔食)
12.Paulp     來回:1:02:00
13.runrun   來回:1:21:00              
14.bonsir    來回:              (唔食)  
15.Eddy      來回:1:04:30                    
16.skylinelin 來回:1:14:31  (唔食)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

kevin,我地要在30/12,等埋大師姐mil姐、亮哥等...再傾傾...我地個「癲地會」究竟有幾多個義務post屎!
哈哈哈!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 beepatpat 於 2011-12-21 12:37 發表

杯麵比屋企個肥仔隊哂,
海鮮味好食呀

eddy師兄:你家中又有一個肥仔呀.??坦克師兄都有wor...是否有一個愛跑步的阿爸,就會有一個肥0都0都的兒子??

我反而喜歡食冬姑雞肉味...剛剛又出去左飲下午茶...淨飲茶...無乜點食野...我要留番個肚食放題!!

其實如果佢地玩毅行者...平時練習,我地當去旅行lor...哈哈哈!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-12-21 12:32 發表

無錯 我地吹得太遠了...等你完成左果12.3km 再講喇~~" />" />" />" />" />" />" />" />

kevin...我剛才打了第一個「黑痴」... 應該接住會不停「打黑痴」...因為我有鼻敏感...唉...
我今晚仲要自己跑12km...但唔係青公跑lor...係自己地頭跑lor...

吹得遠唔係一個問題,最重要係...我們要尊重mil姐和亮哥,mil姐是青公約跑既發起人,而且亮哥更是長跑網的幹事之一

所以我地「青公癲友隊」有什麼新搞作、新構思、新概念,是可以很自由地提出意見。

最後讓"癲友們"都認同有關活動的理念,這樣我地才會玩得更開心、更投入、對"癲友會"更有歸屬感!

而且小二相信...每一個人也有不同的專長,我地要互相效力,取長補短。

相信我地既「青公癲友隊」一定會更鞏固的!所以大家既參與,就係我地成功既第一步!

癲會在你我,we are short short day

(((係咪覺得小二突然好認真呢?哈哈哈!)))

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-21 15:25 發表
樓主咁樣留肚法,未到食放題可能已經" />" /> " />" />

根拿兄!你又想激屎小二呀!!我再食太多野...到星期五我跑唔郁..係咪你抬我返終點呀!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-12-21 15:38 發表

咁請問小二地主 你的地頭係邊樹lei~

你突然玩認真我唔識吹落去la~~~~

kevin..咁你又唔洗咁灰...小二係突然間會好認真...突然間又會好...「發癲」...

我既地頭都唔知...你真係「五行欠打」啦
呢度「癲地會」咪係我地頭lor...我不知「好用心」咁打理呢度...就好似屋企做家務一樣  

小二會「盡量」抽時間、「盡量」付出愛心去關心你地每一位...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 beepatpat 於 2011-12-21 15:42 發表

係呀, 行山都幾開心架

eddy師兄!不如我地癲友又搵日去行山啦...

「青公癲友羽毛球日」、「青公癲友行山日」、「青公癲友接力賽」....仲有好多意見

一於星期五晚食放題時...小二會搜集大家既意見~~!!

ps:不過我喜歡行d教育徑、自然徑開心d...因為可以野餐和有d平路lor

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 13:35 發表
細細聲講一句,小二師姐,毅行者係100K 前後大約20座山喔,每隊4人參加(超級辛苦)。 樂善行係30K 不限人數,每年12月舉行(頗辛苦)..

jacky師兄...如果行20座山係咁辛苦 ...咁小二唔陪你地癲啦...反而30k樂善行還可以既...(我估)

唔會好似坦克參加石崗30k 咁激呀!??

咁你隻大腿「外」側點呀?仲痛唔痛呀?如果仲係痛...星期五等小二「炳」鑊金你嘆下...包你藥到病除!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2011-12-21 14:24 發表
各位癲友好,
我都來報到先,嘻嘻!!

di692 師兄!多謝你既報到!歡迎你來到「癲地吹水會」
我地呢度全部都係癲既!哈哈哈!最癲個位暫時不在香港. ..等「佢」回來後,才向你say hello~~

升級   69.25%

該用戶從未簽到

根拿兄...竟然俾你發覺小二持有長x咭tim...小二既年齡就咁俾癲友知道晒...
你真係「好人屎」呀!! (meet 屎你)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 15:58 發表
我番黎啦!
琴晚番到屋企好夜,今朝一早出左去做義工,到而家先得閒。
不過第一句竟然係講sorry! 落機後電話sms及留言多得很,23號要同家人食飯不能來做評審了,你地跑得、食得開心d啦!

亮哥:無問題呀!就由小二做計時員啦!(終於都有理由說...小二最多跑到10km,因為要返轉頭做計時 ....)多謝你呀~~亮哥!!

咁下星期30/12 希望見到你啦!苛k (ok?)

小二都祝你和家人食得開開心心!聖誕節快樂呀~~亮哥!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 monkeywsk 於 2011-12-21 15:52 發表

我係問你今晚去邊度跑你話果12km 呀 你自己話去自己地頭ma 我咪你lor~
唔係欠打~~~

kevin!仲駁咀!!
亮哥來不到做計時員呀...小二「自動請英」補上,未知大家有無意見!?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

B) 聖誕飯局 (9:30pm)....但我地大約9:00pm左右可嘗試殺入去

B) 如x廣場 漁x

費用:$158加一(約$176/位)【現時食飯人數:12人】

**精準賽規則:"小二"會擔任計時評審!
勝出精準賽的6位,可獲豐富獎品:半價享用放題(名額:4位)、ARMBAND(名額:2位) 特別鳴謝pepper

2•小二        ----------->     (只跑8km,然後做計時員)

8•會長       來回:1:21:00                     
9.  大力       來回:1:05:36
10.Jacky     來回:1:05:00  (唔食)
11.Paulp     來回:1:02:00
12.runrun   來回:1:21:00              
13.bonsir    來回:              (唔食)  
14.Eddy      來回:1:04:30                    
15.skylinelin 來回:1:14:31  (唔食)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友....現在是【小二報告時間】..(小二好認真的)

【報告一】
星期五的精準賽的計時員==>會由小二擔任 (因亮哥有事)
所以小二當日唔會跑啦...小二會係公園附近痴住D師奶跳勁舞!
大家盡情發癲去跑吧!獎品:有4份半價放題及2份armboard 等緊你呀!!(你就係0個位幸運兒啦!)

【報告二】
mil姐說30/12(五)跑青公,又可以搞搞新意思!
所以煩請星期五食放題時,大家唔好掛住食...要俾d意見!小二會預備一份意見表給大家填寫!苛k?

【報告三】
剛剛小二跑完步回來...回家看看google地圖....嚇屎左 ...
我自己傻下傻下咁...竟然跑左11-12km wor ...
小二全程係無停過....可能自己太多野諗...諗下諗下...跑多左都唔知

又或者...小二在google 計錯里數都唔定...點都好啦...

小二在自己地頭跑(真青公對面既假青公)...係「唔好跑」....
都係「真青公」好跑D~~

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 16:11 發表

通情達理,咁鬼正經既?嘻嘻!
呢個星期五弟弟一家人從澳門過來,所以推唔甩。
益左妳做評審,哈哈!

亮哥:呢d叫..天助小二也....小二係一個公平公正既評審,
我會遵照亮哥所講:唔准帶mp3、唔准帶錶、唔准帶可以計時的東西!
不過小二非常信任大家,所以小二不用帶X 光機來check!

難得弟弟一定來香港見亮哥,親情都好重要,好好珍惜與家人相處的時光!
我地仲有大把機會跑,是嗎?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2011-12-21 16:50 發表

咁麻煩小二將呀茂同runrun師姐既完成時間改為1:18分啦! hgjD124" />" />hj

會長、runrun 師姐,無問題呀!小二即刻改!放心!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-21 20:17 發表

冬姑都要小二買? 唔係你媽媽買ga咩?    小二實在叻呀.....咩都掂啊!
大家好呀! 可憐的我宜家先可以來上上網...來同大家Say Hello

mil姐,小二真係入得廚房,出得廳堂==>不過係唔點解..唔跑得!
...如果在新春期間,有癲友願意提供廚房俾我,我可以即席炒幾味小菜俾大家試下!

今晚食「小二冬至飯」,由小二負責煮。(我食完就去跑步)
主菜:西芹炒大蝦碌、發菜蠔屎炆冬姑、蓮嘔片炒豬肉、發菜眉豆湯、白飯
甜品:藍莓粟米什果沙律

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 20:52 發表
我估小二宜家跑12K應該都屎下屎下了 ,我都要出去行路了

jacky師兄...小二跑完11-12km回來...屎唔去... (唔知點解...可能明早起身就知味道了!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-21 20:23 發表

呢d係咪叫精神分裂呢" />" />

升級   69.25%

該用戶從未簽到

B) 如x廣場 漁x

費用:$158加一(約$176/位)【現時食飯人數:12人】

**精準賽規則:"小二"會擔任計時評審!
勝出精準賽的6位,可獲豐富獎品:半價享用放題(名額:4位)、ARMBAND(名額:2位) 特別鳴謝pepper

2•小二        ----------->     (唔跑!做計時員!)
8•會長       來回:1:18:00                     
9.  大力       來回:1:05:36
10.Jacky     來回:1:05:00  (唔食)
11.Paulp     來回:1:02:00
12.runrun   來回:1:18:00              
13.bonsir    來回:              (唔食)  
14.Eddy      來回:1:04:30                    
15.skylinelin 來回:1:14:31  (唔食)