香港長跑網  - 長跑長友

樓主: vhtober
打印 上一主題 下一主題

報到報到..新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

hi~vhtober~小妹都係九龍東新手一名
都係很無意中search 到e個網

咁多d上來發言喇ctse welcome welcome

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-9-17 22:40 發表
THX 各位....我係上年渣行馬拉松時.開始跑架...初時諗住.陪人反下..點知10k full 左..又點知我個fd 又話腳痛..唔train 都train 左 咯...咪自己頂硬上law~丫..跑下跑下又幾好反wor~所以一路keep 住跑law

大家唔知覺 ...

唔, 小妹很同意, 其他運動需要約腳, 有時都幾煩, 但跑步完全可以一個, 都幾enjoy靜靜地一個的時刻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-9-19 00:03 發表
我都知原因既...次次跑完..都大吃大渴~~~我都知衰...不過有時覺得工作已經好辛苦..如果連喜歡既野都唔可以食...好似好可憐~不過我都正在細心 在read 緊有你地post 有關"跑步減肥" 的方法~~~如果唔跑..我諗仲勁肥 ...

ctse要把大吃大渴轉為小吃大渴吧, Alfred ching說得對跑完1小時後才進食會好d, 另外都係小吃為妙, 例如跑完只吃蔬菜及水果, 吃少d...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-9-20 00:02 發表
obaanc & Alfred~但你地平時跑之前有無食野先架....我weekday 時..放工之後最鍾意食燒賣..我見都係魚肉..應該不太肥掛..都係10粒~我都試過唔食野去跑...不過跑左一個圈..手軟腳軟~~~至於之後呢..我都會盡量等耐d至食 ...

咁o岩ge, 小妹都是喜歡食魚肉燒賣的, 咩唔係$5, 6粒??? vhtober 唔通吃2串咁多, 不過有時候都會中午吃2大串的.  其實燒賣又肥又唔健康, 但無法啦, 越唔健康的食物越好味... 實在忍唔住

唔食野去又唔得, 通常臨收工前半小時左右都會係咁易食少少, 例如麵包/餅乾/蕉/yogurt, 如果office決糧, 便會在跑前路經燒賣檔吃1串了

蔬菜, 生果都是比較易消化食物, 晚上吃應該好d的, 不過10點才吃又好似晚了點

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-9-20 06:33 發表
做完運動後,我都好鍾意在7仔食杯鮮樂冰,真是勁爽...

真係好嘆呀