香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-5 13:22 發表
vv:
寄左未?

比左姐姐寄la~ 放心la

升級   0%

該用戶從未簽到

各位...反得開心d la∼我閃lu∼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-6 02:40 發表

SSP街坊小隊 - 挑戰大埔道12k
http://hk.myblog.yahoo.com/moyolam/article?mid=1914

畫左今日的路線地圖

yungyung~(還是叫你翔翔好呢 )~
你d 水底相.......超正~好colourful~下次要問下你d 水底活動詳情至得~
真係好開心識到你呀~希望快d到 星期2, 又可以跑跑食食~" />" />" />" /> ~
祝你星期日既賽事~反得開開心心~ 努力!!加油!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 10:13 發表
晨早報告:
~~認親認戚記~~5/12/2008跑步後記
昨晚出席跑步隊員有: 00(2008院友), monkmonk (running-monkey), 龍龍(dkspang), yungyung(這個最乖,一早已有疊字名), catcat及半途加入的圍圍路線如龍龍樓上所言:由深 ...

catcat d report~越來越有水準~ ~人物關係圖亦十分詳細~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 01:02 發表
很高興可以識到大家, 希望日後可以繼續跑落去啦, 感覺大家都係好好人~~~
最神奇的事就係bonbon住係我"格"黎~~~

經過今晚的1小時30分左右的訓練, 大約12至13km的路段, 上山落山, 對於女仔來說已經好了不起~~~跑到 ...

~~~mud 只係感覺咋?! 我地一睇就知係好人la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-6 01:19 發表
我想問大家今日既路線係點丫...如果時間配合..我都希望同大家一齊跑 " />" />

ee ar....我地等緊你ka~~~~下星期2得唔得jack??

升級   0%

該用戶從未簽到

CATCAT~你同joejoe 研究下la~我同bonbon 都好想去西貢走轉ar~去見識下~奪命烏姣滕 ar ma~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 11:51 發表

嘻嘻.....vv,我同你又講相同既野啦hgjD115" />" />hj

無計la~我地係超夾ka ma

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 11:53 發表

joejoe:
你識做啦.....快d plan下行程.....
ssp二寶都想跟你出黎行走江湖呀......

e~~~咁樣...咪即係ssp 3 寶都跟joejoe 出來行走江湖?! ~型ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 12:30 發表
原帖由 dkspang 於 2008-12-6 01:02 發表
很高興可以識到大家, 希望日後可以繼續跑落去啦, 感覺大家都係好好人~~~
最神奇的事就係bonbon住係我"格"黎~~~

經過今晚的1小時30分左右的訓練, 大約12至13km的路段,  ...
可能我打錯左,,應該係覺得~~~仲有,,我內向咩, 你地個個都食完野, 我"成"碟飯都未食, 咁我第一時間緊係飯晒碟飯先啦, 你地係咪超人黎呀, 好似唔駛食野咁, 跑完步一定要食多d碳水化合物, 用黎保沖體力呀, 飯就係最好的選擇...

<正字時間>~~~龍龍~是補充~知唔知?!~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-6 23:49 發表

烏蛟騰過去它的名稱是「鳥龜田」,意指「有鳥龜出沒的農田」,後來該帶出了狀元,他認為「烏龜田」名字難聽極了!所以為它改了較「威水」的名字,故譯之為「烏蛟騰」。  

00 (正常時侯) 果然係個有學識之人~~~~ 咁都識~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-12-7 11:24 發表
特別報告: 馬騮星期二或有要事不能赴會,現懇請阿貓接手拜二之長跑行動,不便之處,一定要原諒,
哈哈~

O~MONMON 唔來得ar~咁唯有下次la~今次又要靠貓隊長帶領la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-7 00:22 發表
thx, 2008, 係咪院友呀~~~我聽日黃昏5點幾應該會去跑一轉~~~

yes~2008 = 00 院友...佢好快可以出院架la~~~希望~

e 你今日5:00又出動ar~我睇下我又去唔去到先~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 01:56 發表

哇正! 好耐都冇同人哋講過呢D行山掌故啦! 2008Ching又撩起我鋪講故癮添~~

同"烏蛟騰"再做個小小補充啦: 從字面上看, 這個威水名意指烏黑的蛟龍在翻騰飛舞, 其實改這個名稱, 除咗取其發音相近之外 ...

比 9 個叻你....詳細介紹~不過咁其實~烏蛟滕在咩區架joejoe~即係近邊樹架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 02:29 發表

好呀, 咁Catcat同vv係下年夏天學咗潛水, 然後就可以一齊去咩樽潛囉~~

不過等唔切嘅話, 天氣回暖之後, 去吓浮潛都可以頂吓癮gar, 我成日都係咁~~" />" />
Cat 你再冇excuse唔學潛 ...

仲有bonbon 都想學ka..~~在hk 真係可以浮潛ka ma? 會唔會只係見到d 膠袋在水底架?有一個, 我一路都不解之迷.......近視~點落水.? 是否照帶con? or 用有度數的潛水鏡?~因為平時swimming 我是用有度數的潛鏡~唔知潛水果d 有無度數ka?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:04 發表

我諗應該都算係大埔呱,如果係大尾篤經新娘潭跑跑人去7K度啦,來緊個味精濃就係跑果度。g" />" />jhlkj

圍圍....你返來la~今日好好天wor..你咩成績先??...剛剛睇緊你d令相la~
我同catcat都報左味精濃ar ma...星期5 飯局時講開不如去實地考察下ma~
在大埔ar~~咁睇下joejoe 有咩安排la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。" />" />
記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係攞妳命。" />" />  

WOW~圍圍...果然利害wor~ ~~恭喜晒ar...

我會la..我會操多d 斜坡~~希望唔好1月4 就攞左我條命la..我仲要跑渣打架ma~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chinkw 於 2008-12-7 16:34 發表

Partialy right.

There are corrective lens available for diving mask. Most of these mask are in two pieces but not in whole piece. So, the single piece mask is no corrective lens.   As a short  ...

我地原來..有好多ching ctse 都係入水能游出水能跑架wor...yung yung la, batbat la..仲有 chinkw~ ~ 唉..不過對於近視人來講~ 水上活動, 真係好麻煩~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 20:34 發表

有個好簡單嘅方法, 就係學我咁, 走去做Lasik(即係激光眼, 做咗包你變X-men). 做咗咁多年, 都仍然保持冇近視, 不單潛水鏡唔使配度數(選擇真係多好多~~), 之後買嘅黑超, 泳鏡, 雪鏡等gear gear全部都買得好free~~

錢嘛, 你有嘅VV~~ ...

JOEJOE....點解...我自己有錢...連我自己都唔知既?..係唔係你幫我儲起左ar~真係好la

WOW 你係幾時做lasik ka??我係想左好耐..但我識得有人做衰左ar..所以一直唔敢做..始終手術都係有risk ma~

升級   0%

該用戶從未簽到

咁你原先多少度架? 我又唔係好深..只係550-不過有fd 試過衰左..之後睇野有雙重影象..所以一直都唔敢做lu~
同埋我fd 話..你有幾可見d dr. 會做lasek ar..就係因為有無後遺症都仲係unknown~我驚老左會盲ma 咁咪大鍋!