香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 - 03.14 約跑 + 特訓 P1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

本周六之跑約跑詳情, 如有其他提議, 歡迎提出 !
日期: 14/ 03 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:45 am
集合地點:藍田地鐵站恆生銀行
路線 : 茜發道一匯景道一啟田道一鯉魚門道尾廻旋處上高超道(高怡邨段)一碧雲道一澳景路一翠嶺路一寶邑路
一翠嶺路一澳景路一碧雲道一高道超(聖安當女書院段)一鯉魚門道一啟田道一匯景道一茜發道.
本星期小妹繼續唔跑得... 勞煩晒草雙嬌帶隊...活活秘書殿後

里數:約 12k
預計完成時間:一小時三十分
難度:***  ( 5*為難度最高 )

路線圖:見附件

早餐特訓地點 : 麗港城稻香
報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

~ 星期六逍遙名單 ~
1) -10C
2) wpho
3) ee_tpk (特訓 only)
4) 活活秘書
5) uncle + auntie
6) 山比
7) cyrus
8) emma
9) qoo
10)廸廸仔
11)nchben
12)皇上
13) mill
注意
1) 各位團友... 是次約跑改於晒草灣作起點.... 晒草灣遊樂場具電子 locker, 更衣室冷熱水沐浴 , 如不跟大隊者..更可以做晒草跑場慢跑等特訓

歡迎住任何區域的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰有無人會在大年初一落街跑下??下一篇︰Adidas Adizero Adios

升級   0%

該用戶從未簽到

活動預告

因 2.1 馬鞍山 8k 和 2.8 渣打臨近... 呢兩個星期既練習小妹提議跑將軍大圈讓大家賽前輕鬆... 如果團友有新路線...不妨提出... 小妹都希望可以跑其他路~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-1-26 13:39 發表
各位跑友.新年快樂
我有個提議.可以在晒草作為起點和終點(有得擺行李加洗白白)
跟住跑去將軍澳再折返(唔系寶達果邊.)

雪花 ctse..呢個提議都唔錯 bor.. 想問一問我地可以點跑去 tko 丫 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-26 13:53 發表
" />" /> 早晨啊·大家好!
新年快樂;啦
原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-26 18:12 發表

ee團長:
跑完渣打一定會過來支持下妳既...我都想逍遙快樂麻~
車亞文:
有ee接手你應該好放心,比心機考好個AL,加油呀!

小華兄, 大圍兄... 幾時都歡迎你地加入逍遙跑步團丫..希望八點唔會對你地來講太早啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-1-26 18:29 發表
ee加油!
車呀文 a level 勁過!
各位ching ctse 新年快樂,長跑長友!

周六包晒尾跑完團年跑,好滿足,但睇返小妹所住的旺角區....就更令小妹珍惜將軍澳逍遙跑的機會啦~~~

我都好想繼續跑呀,周六10至12要去 ...

ctse... 其實渣打唔一定在佢規定時間去拎野 ga...
如果10-12 唔0岩你.. 你可以遲一點才去丫......希望可能同你大家一齊早餐 high table ga!

升級   0%

該用戶從未簽到

mil, kinkin, 廸廸仔,
多謝你地繼續多多支持 tko 逍遙團丫..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-26 17:47 發表
ee, 真係辛苦晒你幫我地打點逍遙跑, 等我地繼續邊吹水邊跑步, 仲有早餐例會 hgj088" />" />hj
Chairman, 俾心機考試, 如果想鬆馳下神經, 清醒下頭腦, 又安排好自己既時間既話, 可以黎逍遙下架, 不過記住現階段學業為重 ...

jc 兄... 家人好重要丫..... 有時間在你家高空幫我地影張大合照啦
b 女出世果陣..記得同我地報導丫...等bb 女滿月果陣... 我會發動 tko 逍遙豬腳薑團啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-1-26 20:23 發表
ee ctse,
咁係咪我早一日去拎都ok 呀~~我去年好乖咁係指定時間拎號碼布,怕佢早d 遲都未運到ja...

佢個嘉年華幾時開始..就可以去拎 gala...
佢想控制人流 ja~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-26 21:06 發表

" />" /> 有附近的人比我借粟一燒。。。都要考瀘下……
你吾系要我6點出門口啊???" />" />

你去大圍兄家粟一燒啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-26 23:22 發表

ee團長,妳地通常會跑到幾點?幾點食早餐呀?

我地在八點開跑... 以跑大圈計.. 8.5k 我地跑一小時..
batbat 兄跑得咁快..最好快 d 跑完幫我地開位定位食早餐就最好啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-26 21:37 發表
EE 團長。 活活來此報到" />" />jn
弓祝大家事事如意。 身體健康" />" /> " />" />

活活秘書..你來啦...
你到時都要多多支持小妹丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-1-26 21:55 發表
ee加油呀! 辛苦晒...
好可惜ee團長第一次帶隊,我要返早班,未能參與支持你" />" /> 真係唔好意思了" />" />

qoo ... 最緊要你之後都會繼續支持逍遙團丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-1-26 23:47 發表
kekeke,等我偷下雞先
qoo ctse,你報左邊個渣打賽事呀?

我所知.. 除0左 running monkey, 阿民 ..同埋 wpho ching 之外..其他有報渣打既團員都係跑半馬...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-27 22:01 發表
聽日發財跑既ching/ctse, 跑個大運番黎, 年頭旺到年尾........

jc 兄.. 但願如此... 不過我可能落唔到場跑...
自 CCM 之後隻腳仲係唔俾我跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-27 23:08 發表

ee 。隻腳仔仲痛更呀?

時好時壞..前日好似無咩事... 今日出去果陣唔係好想行...
今個星期六仲可唔可同大家跑都係一個好問題...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-28 15:52 發表
有明早
將軍晒草29/1初四四圍跑--賽前熱身跑加新春團拜
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3429&extra=page%3D1

晒草灣遊樂場  : 藍田MTR D1出口左轉上斜到尾,網球場右手面再上
8:30am集合
8: ...

唉... 我隻腳仲係唔俾我跑呢....

我好想試呢條路........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-1-28 13:31 發表

8點我未收工呀" />" />
最快10點先返到到黎呀" />" />hjgh

食唔食早餐???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oldtree 於 2009-1-28 15:39 發表
各位ching、ctse好, 恭喜發財呀, 祝大家越跑越有~~~

小弟雖住在藍田, 但經常跑到將軍澳, 今年報了FM, 也很希望和大家一同努力練習。
請問你們通常在什麼時候、什麼地方練跑的呀?
可以讓我一起參加嗎?
原帖由 =chairman= 於 2009-1-28 15:49 發表

ee 團長現時不在線,就讓小弟代答 ~~

我地逍遙團逢星期六早上約8時起跑,有時會圍住將軍澳跑,也有時進行跨區練習 ~~
我地會逍遙慢跑,旨在以跑會友 ~
而主菜是跑後的早餐 ~~
歡迎 oldtree ching 加入我們 ...

麻煩車亞文丫....

oldtree ching.. 小妹都係藍田人... 但好少響藍田跑... hoho
如果有興趣..時間又0岩... 一齊來 tko 跑丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-1-28 16:38 發表

ee師姐,

咁你今日最後有無跑"發財跑"呀?
唔緊要啦,遲D好番再一齊跑過啦.

無跑..但係去0左拎衫同埋影相...

ching 今日跑成點丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-28 23:03 發表

等我待亞EE團長答先。
火兄。消遙團7號會做團拜慢JOG 約8.5K到。你來嗎?" />" />

睇大家意思啦...
如果你地想跑既..當然開團啦

btw.. 活活...車亞文... 小妹今個星期隻腳仲未得...
所以未必帶到團... 可唔可以幫幫手帶今星期六既逍遙團 ?
如果跑唔到...當然負責開家茶位等大家...