香港長跑網  - 長跑長友

樓主: peteruno
打印 上一主題 下一主題

今日 “ 5 ”號仔買唔買得過?

升級   82%

該用戶從未簽到

今日 “ 5 ”號仔買唔買得過?

白頭佬
+1 0
上一篇︰大銀行向信用卡客戶開刀下一篇︰樂施毅行者2009 改終點站

升級   82%

該用戶從未簽到

好彩昨日無入貨。睇番收市網上資料,5 號仔昨日沽空佔左佢成交 16%之多,即係話好多人看淡,借貨黎沽空。好毒。

白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

今日無,睇定黎,雞肋貨。
香港時間1352(道瓊斯)--港股午盤賣空額增加9.0%﹐至17.01億港元﹐佔大市成交額的7.9%﹐週一午盤為7.3%﹐對市場近期走勢的反應不明顯。匯豐控股(0005.HK)居賣空榜首位﹐賣空額2.6913億港元﹐隨後為中國移動(0941.HK)﹐賣空額1.4907億港元﹐這兩只股賣空額佔總賣空額近25%。其他個股賣空額均未超過1億港元﹐躋身前五的有﹕A50中國基金(2823.HK)賣空額9613萬港元﹐建設銀行(0939.HK)賣空額7995萬港元﹐利豐(0494.HK)賣空額5828萬港元。

香港時間1534(道瓊斯)--匯控(0005.HK)現報53.85港元﹐跌2.6%。高盛維持對匯控的的沽售評級﹐目標價仍為49港元﹐並估計其08年下半年稅後盈利54.34億美元﹐按年跌34%。但同時認為﹐儘管仍面對很大壓力﹐但香港銀行有過迅速復甦的往績﹐在內地經濟支持下﹐更可出現U形反彈。﹝道瓊斯通訊社/香港記者 伍宗仁﹞

白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Alex 於 2009-2-24 17:06 發表
#5需要供股ma?hgj088" />" />hj  [/quote
你話哩! 供又死,唔供又死(血肉長城港股民)。

白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-25 22:26 發表

大隻兄,幾時做左股神?指點下近排邊隻股票買得過,等小弟訓身落去搏番鋪.
啊..都係唔好,你未有往績可供參考,不如你先講下明晚六合彩有乜心水先,細細地廿皮玩下先....
平兄,你米話,佢真係講得對(388),唔知。佢邊到收料。
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

市場傳言:五號仔供股集資,四供一,折讓價33元,較現貨價有好大距離。
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-25 23:38 發表

白兄,
388小弟好多年前都玩過,應該是97年左右,一隻地鐵,另一隻盈富,及港交所(唔係好肯定),全部都係拾幾元時估晒..真失敗.
中人壽都係咁,5元幾估晒...  
通常都係咁樣架,敢輸唔敢贏。

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-2-26 10:12 發表
白師兄的相好靚呀,喺邊樹映架?水平如鏡,山巒倒影,好似人間仙境!
這是廣東西部肇慶寶錠山及燕岩洞。
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-3 16:47 發表
00005 匯豐控股46.250升跌:

登錄/註冊後可看大圖
10.700     

登錄/註冊後可看大圖
18.79%成交額: 56.41 億2009/03/03 16:10成交量: 1.21 億買入:46.200上日 ...
嚟緊幾日,佢重有無得跌呢?
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-3 21:24 發表
宜家多左咁多$28平貨, 睇呢有排都彈唔起, 途中大把蟹要鬆。
香港人真係好長情,當老婆咁樣,殘都唔放,同生共死,殘都頂住,血肉長城,中國人本色。
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 2009-3-9 17:20 發表
如果跌過30, 我會考慮
如果趺到28, 應該會買
如果跌過28, 點都買d
慘! 慘! 慘! 慘絕人寰的 5 號仔 。我眾多同事(包括我)都渣住 5 號仔,要同佢過世。慘慘慘
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-3-9 17:18 發表
匯豐實際股價 (除淨及除權後):

33x12+28x5-$4.9=$26.60 (以全年股息 US$0.64 (HK$4.9) 計算 /
33X12+28X5-$0.8$$30.70 (以末期息 US$0.10 (HK$0.8) 計算

" />" />" />" />hjhgkjfhfg" />" />" />" />
咁點算? 賣? 買?
白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

剛才電台多咀人士 李惠玲 講,香港有錢佬話要供股,係有利害關係,要借錢做生意,無法子唔唱好,日後同 5 號你伸手都有籌碼。佢講到最後果句,香港人自求多福,即係唔係有所暗示呢??

白頭佬