香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

跳火圈的話咪揾命博咁? 我可唔可以學法法一樣唱隻歌算啦??

升級   0%

該用戶從未簽到

大家好呀, 星期六玩完獨木舟, 天氣好好, 有陽光又不是太大風
報告下玩後身體狀況: 而家重痛緊, 膊頭係重災區, 手臂唔痛, patpat同條腰有啲攰, 但估唔到大肶內側都有啲痛, 可能係lock實隻kayak要用到果度......
成個trip batbat話我最抵玩, 因為反艇逃生最到第三次先合格, 我重要係阿sir幫我返艇, 一反咗落水底我就勁驚, 好似被浸親咁......
不過batbat同圍圍都唔弱, 自己都practice多咗次反艇
總括來講都係好好玩, 好想快啲攞埋2&3星同大家一齊出海呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-16 11:35 發表

行澗一定會攪, 仲有好想攪次獨木舟+浮潛trip, 又或者泳綑+行澗trip, 再唔係渡海泳+浮潛都得~~

哈圍圍好似話過復活節假想攪嘢喎 , 你係想攪day trip定camping trip呀~~同埋要 ...

joejoe, 我樣樣都好想玩呀, 但Easter前應該趕唔切攞埋3星玩獨木舟+浮潛trip呢

升級   0%

該用戶從未簽到

活活, 明天見唔見到你呀? 我都好似好耐冇見你啦
仲要記住提我比返$你呀~~~

回catcat隊長, 我明天唔join跑街, 會去食飯, 如果做得晒嘢早收可能去運動場跑返下等你哋返來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 takeaway 於 2009-3-17 13:02 發表

dragon ching/ctse 生日ma?

預祝 dragon ching/ctse 生日快樂;跑得健康

係dragon ching呀~~~所以都要去賀下佢囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-17 13:06 發表

菲菲 & 山山:
聽日SSP運動場比人book到21:00冇得跑呀,唔係我地都唔使煩地方沖涼存物啦。

Oh.....thanks 圍圍報料, 咁可能要去第二個場喎, or只join食飯啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 13:34 發表
菲菲 ~~~ 收情信呀 ~~~hohoho" />" />

啱啱收到啦
回咗你~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 14:33 發表
決定左報呢班~

40187024 (WSIS04F)
風帆入門訓練班 (第一級)
25/04 - 26/04 逢星期六,日
賽馬會黃石水上活動中心

有時間一齊黎玩啦~~~23/3 報名" />" />

E, 廸廸, 如果我順利完成獨木舟課程的話呢兩日都有機得喎~~~諗諗先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-17 14:56 發表

哇! 遲d level 2 我地一齊log鐘啦~~~

Emma留意4/4 星期六得唔得閒, 我諗住呢日報2星, 下星期一開始報名啦~~~
叫埋batbat同tartar一齊先~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 22:32 發表

龍小大壽一定要來撐場喇~~~" />" />

x2
恭祝龍少生日快樂先, 今晚見到面再當面講多次

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-17 22:51 發表

嗱CC, 預咗你去架啦~~
咁10/4(復活節頭一日)去行鳳冠探秘之羅漢捉鼠, 各位猛人係咪ok? 波波夠唔夠時間好番架?hgjD088" />" />hj

10/4我都ok呀, 但我唔只唔係猛人, 我連澗都未行過, 呢條路線你之前話要攀石咁喎, 我怕我唔掂呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-3-18 07:16 發表

CONFIRM 去,集合時間︰長沙灣 mtr 19:30
不過條新線好似斜好多!

我自己覺得呢條路線甘好多~~~
圍圍話全程上斜都係暗斜only, 但我就覺得係勁斜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-18 10:01 發表

菲菲:
唔好講得咁恐怖啦,都唔係好斜之麻.....只係一半上斜一半落斜冇平路咁解之麻~
係呀....Mandy咪妳個fd來既,可唔可以幫忙通知佢今晚個新安排呀? 我pm左比佢,不過唔知佢會唔會上來~

我通知咗mandy啦, 但佢冇覆我跑定唔跑or几點到呀......我再問下先啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-18 11:41 發表

咁改11/4行山各位有冇問題呀~~

11/4 都冇問題~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-18 11:43 發表

~~菲菲~~返大陸廣西你都係敢行山,你一定行到la, ha ha ha

駿駿, 我行果條路冇乜嘢喎, 又唔使爬 (起碼唔使用手), 你果條就甘啲~~~
咁你easter一齊行嗎? 難得有人帶隊喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-19 14:48 發表

菲菲都話去~~~

睇完你哋啲comment, 又話catcat都唔敢去, 我都有啲想縮沙添
我怕我到時陀手lung腳阻住你哋進度呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-19 15:49 發表
斧山特訓報告...
大脾幾酸...肚腩都幾酸...上臂都酸

山比, 我今日都好啲反應呀, 右邊肚腩仔好似有少少拉親~~~
仲有, 雖然做唔到push-up, 上臂都有啲攰添~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 16:00 發表

菲菲, 唔係喎, 我feel到你係有能力行到依度架, " />" /> 有部分地方, 例如上羅漢塔係一d side track嚟架, 你可以選擇上定唔上, 同時依家個難度已經比十多年前剛開發冇耐時降低了若干, 因為多人行咗 ...

JOEJOE, 其實我都想試下, 你哋唔嫌棄我就最好啦~~~
但我想問你哋著咩鞋行?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-19 16:16 發表

梗係啦,你係咁表演sit-up...

我坐低起返身,大腿已經間下間下...

間下間下即係點呀? 係咪又要好似鴨仔行?
我估小腹痛同sit-up無關, 因為只係右邊咋......應該係之前拉親

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-19 16:12 發表

菲菲:
joejoe會因應時間除時short cut架,又唔係比賽最緊要大家行得開心,一於來啦。
鞋就最好著行山鞋啦...如果未既著厚底波鞋都得啦!hgj091" />" />hj

原帖由 kandis 於 2009-3-19 16:23 發表

X2

菲菲,你放心啦,以我既觀察,你冇問題~~~~要縮沙都係我先啦~~~
我同ee原來都差唔多年紀,我都有d差唔多既毛病, 我都怕佢地行行下又來料啊~~~ 到時阻住你地進度~~~~

Thanks 圍圍同廸廸鼓勵~~~攪到我躍躍欲試添
廸廸你講既毛病係乜呀? 對腳唔聽話?