香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

X 2 ~~~CATCAT 好耐好耐好耐無同我地食飯LA ....
我 怕認吾到你 AR ~~~嗚嗚嗚 ~~~~~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-6-26 14:24 發表

" />" />" />" />" /> 你係唔係想死ar~catcat~~~????

但你泳姿真係好有問題 ,快d 請教 13兄la....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-6-27 08:49 發表
隊友們及活活:

我昨晚潛得好差,上裝備時亂七八糟,潛落水底後又好驚,控制唔到方向,上上下下甘俾d水飄黎飄去,仲頭暈眼花,搞到東東要"的"番我上水在池邊回氣.....
vv經過特訓後,反壓及其他動作都做得幾好....

嗚 ...

你吾習慣係水底呼吸及比較驚~~~
你星期一再落水應會好D。 如真係吾得我再幫你特訓LA。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-7-2 17:01 發表

我驚你.................一陣9:00pm 到姐~~~" />" />

禽日下海實地考察~原來~海底能見度真係好底.....伸直手..都望唔清d手指.......
到時..真係擔心會失散~~~" />" />
死la~~~食飯時..唔知點通 ...

放心la. 你果buddy 會睇住你 , 如真是失散2分鍾後同你buddy 慢慢升水.但 一路升一路要靜心聽下水面有無船聲 .如聽到d聲音好近就吾好上水住la...
你地dive 完上來 先開飯架 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-7-6 10:48 發表

圍圍~個問題係..........我地都嚴重暈船浪...未落海都已經嘔埋黃膽水咁樣~g" />" />" />" />" />jhk g" />" />" />" />" />jhk
我諗...catcat 禽日 都有g" />" />" />" />" />jhk 左30次........佢上左陸地..都係咁嘔~唉~~~~~~~~~~
至於我......第1次潛都 ...

無事嗎 ??????
我忘記叫你地食定暈丸 tim .......
我上次一上船己訓係船頂..個人會舒服d 架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2009-7-6 13:30 發表

應該係牛尾海牛尾洲附近。我落水前影左幅相,今晚upload 上FB畀你望望,你實認得個地方。

今次出海地方都比較近 wor ~~
下次可exam能去 東霸 or 果州

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-7-6 13:45 發表

咁點算ar~~~????" />" /> " />" /> " />" />

無問題 ar.
時間許可我會跟你地出 . 須便 影下你地 exam .......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-7-9 12:59 發表
山比, 菲菲..
可能上次出海之後~~~有d 陰影~我禽日....
好似成晚都透唔到氣~上水一刻....個天..在轉咁~
教練say...係呼吸問題所致..不過就另我更加驚~
有 2 次因為d 水嗆喉要馬上升水~都可能係導致暈暈地既原因~ ...

C 吾C幫你特訓 ar ~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

vv ~~~
更係buy vest+頭套la .
因水低 同水面有時溫差好袁架 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

圍圍 ~~~
sorry ~~~817 有事 來吾到同你賀壽.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-28 09:34 發表
特別報告:
星期六跑型22我邀請咗專人為各位拍下"跑型"短片,  為大家減肥前後作個記錄
有意想上鏡or爭取做代言人既街坊請著靚跑衫化行妝出場呀

嘩~~~甘好AR , 來吾到 TIM

升級   0%

該用戶從未簽到

VV ~~~如明早仍不舒服 ,你sunday 吾好去 考試.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-9-14 11:37 發表
報告.我地禽日3位潛水學員~已經成功pass la~~
鳴鳴鳴…最險果個應該係我la..一直到最後下午一個dive 至可以完成所有動作~而且之前2日至病緊~出海前都有想過要取消~因為身體狀況唔理想..所以今次exam  ...

VV ~~~弓喜你呀 ~~~
我覺得你ok 架wor ~~吾是好 難教者 . 一講你就明 .好叻女
有機會 一齊出海 喇 ~~~吾是考完吾出海會好 " 晒"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-9-15 14:02 發表

都要你e+補習老師明白我唔明d 咩姐~~~hohoho~

好ar..如果可以..我都想1個月出去1次就好la..希望到時跟你學下野la~
um..不過首先要找過隻勁d既止暈藥先..次次係咁嘔 ...

我都學更野 . 我只是以我所知的 分享比你jack. 吾c 客氣~~~~
至於你升更上水就暈船浪 .我估可能你出現左咩問題喇. 下次見到面同你say喇.
睇下 10月底會否出海 ,到昤 叫埋你  .順便影下你 海底英姿 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-25 12:18 發表

你下個月自己食啦, 四川出名啲呀~~~
仲要我出門慣咗無啖好食架呢~~~唔知今次會唔會破例呢?

放心喇 ~~今次一定食肥你 ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-9-25 13:19 發表
菲菲..我都怕去四川.無啖好食AR.佢咩都係辣既..連涼粉都係辣~~~~
唔會LA..有活活同波波..我只係怕你地個個變晒肥仔肥女..到時又要跑型22 LA~

VV ~~我會好 節制自己.    
菲菲 佢就 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-25 14:56 發表

我今日lunch同公司同事食咗中秋團圓飯呀,
食咗伊呂波燒肉, 好好味" />" />
又有人請食雪糕月餅" />" />" />" />" />
正進化成肥妹" />" />

甘 full 呀食得
我 lunch 只食 3文治 炸
但睇你個look 進化得好 慢 wor ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-9-25 15:35 發表

活活..你唔係有住 + 飯食ka 咩? 點解食3文字ar????" />" />" />" />

丫..我上網睇~四川有好多地方都食"毛"牛~~~~咁..算唔算係食牛肉呢??????
但我驚如果唔食..無野可食wor~~
原來"夫妻肺片"都係牛來的. ...

無左成 個月喇
我 會 帶 乾糧去食  ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-5 12:29 發表

hohoho, 有趣嘢多到數唔晒呢~~~hgjD115" />" />hj
仲要揾番主角親自演出, 見到面再詳談啦

邊D 人係主角呢 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-9 12:35 發表
各位街坊,
我諗住明日晨早跑青公呀, 約8:30am左右, 有興趣請回post自動加名呀

出席者:
1. 菲菲
2. vv

我要幫手睇住檔野tim .......下次, .下次 , 再下次 la....