香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gerryfung
打印 上一主題 下一主題

唔知將軍澳個運動場幾時開放給人用呢?

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

據 Bill Purves 指出, 田總曾表示要將將軍澳運動場作為專用場館, 
但足總反對, 所以好大機會公眾開放... 但若果有足球練習, 
則只開放5-8線!

不過副場就未必會公眾開放, 可以真係留俾田總專用, 換句話說, 
大家需要出示田總証方可使用副場

升級   100%

該用戶從未簽到

個副場只係得 300米, 俾晒田總都無所謂...

最緊要係個主場可以公眾開放, 唔信日日都有足球練習卦!
咁大家就要逼埋4條線...

升級   100%

該用戶從未簽到

啱啱睇完比賽, 天氣又好, 因場地設計原因, 看西向東, 完全曬唔到,
同灣仔場一樣...

場地好靚, 但若果睇番主場設計, 根本睇唔到有足球場的設計, 
完完全全係一個田徑場設計, 睇嚟真係有機會俾田總專用...

若果香港真係要攪好東亞運, 相信主場短期內唔會公眾開放,
否則場地咁新穎ge 設施隨時報銷、損耗!

升級   100%

該用戶從未簽到

除咗星期一外, 主場真係俾田總霸晒

"運動員及教練必須出示有效田總註冊証方可進場練習"

csrunner ching 梗係有田總証啦!

我都有, 但係唔知其他 ching/ctse 有無喎!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 gerryfung 於 2009-6-2 23:45 發表 係唔係9點後就可以給無證的人用?

剛剛跑完番嚟, 順便問埋...

9:00 p.m. 就公眾開放!

事實上, 田總係訂咗副場, 4-9 p.m.
主場每日仍然係公眾開放, 毋須田總証!