香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-22 22:14 發表

今日係第二周第二課, interval 8X600m...
無想像中咁辛苦! 今日都算達標喇!

達標已經唔錯啦!

最近狀態都真係.....
好聽就叫做仲keep到, 唔好聽就係到樽頸位
而復原速度亦比以前慢

都係時候, 做返調整, 走少d輕鬆一下

升級   56%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 27.09.2009 TKO大草原逍遙跑 (10K / 6K)
約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 27 / 09 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側
另備加碼小隊 (可按路程及時間自行組隊)

路線 :  10 K:  運動場→大草原→尚德→彩明→調景嶺→運動場
              6 K:  運動場→大草原→尚德→運動場

詳情及路線圖請參考 page 1 post#1

預計完成時間:1小時15分鐘
難度:** (90%平路, 大草原及調景嶺各有一段上落斜)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

27/9 TKO逍遙跑報名:

1. JC (要帶腳痕仔上話劇班, 所以唔特訓.  另外唸緊好唔好走轉大清加碼15k, 不過又要6:30起步)
2. finewong(recovery week, 不加碼了, 只走10k)
3.
4.
5.
6.
7.
8.

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-9-24 17:47 發表
CALLING ~~~~~~~輝仔 ~~~~~
未過數 AR . 你再打去 大會 跟進下

roger, 我聽日打去問下

升級   56%

該用戶從未簽到

各位ching ctse早晨呀∼

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-9-25 10:15 發表
將軍澳逍遙團 - 26.09.2009 TKO大草原逍遙跑 (10K / 6K)

日期: 26 / 09 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側 ...

駿x3
好耐無見啦

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-25 08:06 發表
又似乎太 hea喎!, 亦都長咗小小!

尋日 steady run 10K @ 4:30 pacing
時間: 45:xx 慢咗小小
可能真係有啲攰, 未完全恢復,
好在呢兩日會休息, 準備星期日鐵人賽!

呢排我都幾攰, 要頻頻上岸....
星期日我會去試樂華杯條路, 順便過黎打氣

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-9-25 11:07 發表

我又想星期日去試樂華杯條路呀阿輝~ (橫掂果朝都打算去打氣)

好呀∼聽日逍遙團見面再約丫

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-25 11:21 發表

輝仔~今晚我地上晒草跑去澳景來回9K (見斧山post), 你有無興趣? 之後會烚下烚下

今晚應該趕唔切6:55pm起步, 
我自己去樓下公園跑完再黎烚下烚下丫

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-9-25 15:34 發表
輝輝呀!你幾時再跑壁屋呀?我想再跑多次呀!預我一份。

其實我之前都係跑過一次壁屋,
我練上落斜 跑大清比較多, 少車, 有上有落, 幾好跑

升級   56%

該用戶從未簽到

最近習慣左要訓8個鐘, 我今朝都起唔到身

升級   56%

該用戶從未簽到

早晨~三號
陣間晨跑, 好耐未試過咁早起身

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-9-16 20:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

大家認為okay嗎?

登錄/註冊後可看大圖

係咪呢張?

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-9-28 21:13 發表

唔係依張, 如果係依段路我一定等埋你, 事將我一定無本事番屋企,

我要個張係上星期, 將軍澳大圈個段.

係窩, 暉暉! 幾時再跑壁屋呀? 只有我地兩個都無問題嫁窩

你好似對壁屋一見鍾情, 快d叫團長搵次逍遙團上壁屋

而我係星期六既長課先跑咁遠, 咁甘
其他日子 我走樓下公園或運動場

升級   56%

該用戶從未簽到

[皇上賞賜大放送]  

路線未定先報名 :p

1. JC
2. 昌
3. Kin
4. jogging_cat (唔理咁多,早 d 報名先)
5. Wing  (恭喜Rockie師兄) (wing 姐點解你要 no. 49 gai) < 七七四十九?hgj" />" />" />" />jufgu
6. 哈利
7. chairman
8. kan0902
9. 哥 (same as 堅~ 終於有紅日星期六啦,報定名先)
10. finewong (加碼小隊 7:30出發)
........
17. rockiec (除左kinkin, 1-16 ge ching/ctse 會有皇上賞賜)

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-9-28 22:17 發表
為咗遷就比賽, 所以今日要練速度, 聽日 slow 10K
又想試下 finewong 練ge 兩組5k!
但好似多得滯... 所以調整為1組3k, 1組5k
8k 好似啱啱好!

時間: 11:xx (3k), 20:xx (5k)
3k都叫做達標, 但 5k就慢慢咗小小!
可能尋日玩完鐵人賽, 未復完得晒!

兩組5k唔易走! 速度及穩定性(兩組時間唔相差太遠) 要兼備
雖然個個禮拜都練, 但係顧唔掂兩者, 有時第二組要上岸

你尋日至比賽完, 今日又落住雨跑, 算收貨啦
黎緊又有比賽, 大家都係想盡量keep住狀態, 但求無傷無病

升級   56%

該用戶從未簽到

[rockiec鐵人慶功簽名會朁皇上賞賜大放送]

路線末定先報名 :p

1. JC
2. 昌
3. Kin
4. jogging_cat (唔理咁多,早 d 報名先)
5. Wing  (恭喜Rockie師兄+
加碼小隊 7:30出發) (wing 姐點解你要 no. 49 gai) < 七七四十九?hgj" />" />jufgu< 自動棄權唔要中秋禮物?hgjD115" />" />hj
6. 哈利
7. chairman
8. kan0902
9. 哥 (same as 堅~ 終於有紅日星期六啦,報定名先)
10.
finewong (迎月夜同馬鞍山既ching跑西貢, 星期六都係唔加碼)

11. 可唔可以留一份俾活活師姐呀? 佢為逍遙跑出左好多分力!
12. mill姐
13.
emma (可唔可以剩係參加加碼小隊?)
14.
15.
16.
17.
rockiec (除咗kinkin, 1-16 ge ching/ctse 會有皇上賞賜)

唔該ROCKIE師兄!!!!

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-9-29 22:13 發表
另根你同finewong聽晚係咪苦山5k x2? 我早到就黎跟你地操下

歡迎狗哥黎一齊跑
8點兩個字開跑, 最好早d黎熱身,
如果趕唔切都可以剩走第2組

原帖由 kan0902 於 2009-9-29 22:28 發表

我明天都要休息唔黎lu
明天你同阿輝操啦

kan 同其他ching, ctse
10月1號加油呀~ 跑好d 賀一賀國慶

原帖由 runner_256 於 2009-9-29 22:42 發表
我已成為一個煮飯佬,居於森山......5K/sub20留俾你哋啦~
我無能力了!

256 ching, 咁幾時請我去深森跑?
同你跑步仲開心過5K走到sub20啦

升級   56%

該用戶從未簽到

陸號~大家早晨
團長, 如果星期六地下仲係濕, 跑草原段石仔+泥路比較危險

升級   56%

該用戶從未簽到

[rockiec鐵人+車仔東區慶功簽名會朁皇上賞賜大放送]

將軍澳逍遙團 - 03.10.2009 TKO大草原逍遙跑 (10K / 6K)

日期: 03 / 10 / 2009 ( 六 )
集合地點:  寶翠公園<====注意:"已知道更正集合地點的ching/ctse, 請於自己名字之前/後, 加上 <-- "收到"
另備加碼小隊 (可按路程及時間自行組隊)

路線 :  10 K:  運動場→大草原→尚德→彩明→調景嶺→運動場
              6 K:  運動場→大草原→尚德→運動場

詳情及路線圖請參考 page 1 post#1

預計完成時間:1小時15分鐘
難度:** (90%平路, 大草原及調景嶺各有一段上落斜)

早餐特訓地點: 8:00
am集合時決定

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊o黎逍遙跑, 實行以跑會友啦!

03/10 TKO逍遙跑報名:

收到1. JC
收到2. Kin
3. jogging_cat (唔理咁多,早 d 報名先)
收到4. Wing  (恭喜Rockie師兄+
加碼小隊 7:00出發) ,禮物會送出俾有需要o既師兄師姐
5. 哈利
6. chairman
7. kan0902
收到8. 哥 (same as 堅~ 終於有紅日星期六啦,報定名先)
收到9. finewong (迎月夜同馬鞍山既ching跑西貢, 星期六都係唔加碼)
10. 可唔可以留一份俾活活師姐呀? 佢為逍遙跑出左好多分力!
12. 仲有留多份俾 -R-兄衝斜暫校長
收到13. mill姐
13. emma (可唔可以剩係參加加碼小隊?)

14. Ah Li (Susan女T衫34我幫佢拿)
15. 猿球 唔洗一早開工我又出現啦!~
16. fit118
17. 迪迪仔

收到18. wongc (收到, 不過唔係好知寶翠公園係邊 )

以上 ching/ctse 均可獲皇上賞賜 !!

退出賞賜
收到1. 昌 (場地方遠左,時間就唔到下場,應該唔到)

19.
20.
21.
..........

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

加碼路線: 平路加碼10K, 不過路線會重覆調景嶺路段 (加碼不入大草原, 跑寶林及坑囗)

加碼小隊7:00準時寶翠出發:
(要儲物請預留時間)

1. Wing
2. 哈利
3. JC
4.
5.
6.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

網上已經update左10月3日星期六全日主副場唔開,因為要舉辦國慶活動, 集合及寄存地點改為寶翠公園!!!!!!!"已知道更正集合地點的ching/ctse, 請於自己名字之前/後, 加上 <-- "收到"

登錄/註冊後可看大圖

寶琳地鐵站一出向右行, 見圖應該會搵到寶翠公園, 到時可以去辦事處借locker key

升級   56%

該用戶從未簽到

各位早晨
有得give me five