香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-24 09:47 發表
將軍澳逍遙團 --- 25.07.2009 TKO運動場內操練

日期: 25 / 07 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am
集合地點:  TKO運動場~跑道側

前往TKO運動場的路線圖請參照: https://www.longrun.hk/forum/view ... tra=page ...

ee好乖呀~~~~~~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

8.1 ~ 齊齊釣墨魚

為促進各區跑手有更多交流機會,由曲奇師姐幫大家安排o既釣墨魚活動, 將於8月1日晚上舉行!好歡迎TKO逍遙團團友們參加!!! 詳情請見
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5636&extra=page%3D1&page=1

齊齊釣墨魚
日  期:1/8/2009 (六)
上船時間:6:30pm - 10:00pm
集合時間 / 地點
:6:00pm (大學火車站) / 6:15pm (馬料水碼頭)
費  用:$140 (包到會食物, 飲品 + 小食),特設小童半價優惠
人  數:30人

到會式美食餐單
1.咖喱魷魚
2.咖喱魚蛋
3.咖喱墨魚丸
4.菠蘿咕嚕雞球
5.竹苼羅漢上素
6.雪菜肉絲炆米
7.金菇乾燒伊麵
8.鴛鴦炒飯

由於反應熱烈~尚餘少量名額! 大家快D報名啦 ! 到時可能會有特備節目及表演! 萬勿錯過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-25 22:08 發表
今日真係萬二分抱歉, 臨場缺席冇黎到運動場,
老婆大人今早突然發燒, 陪佢去左TKO醫院,
佢食左藥之後, 黃昏時間已經退燒.

團長~團長夫人退燒就好了! 希望團長夫人快D好番啦!腳痕仔要幫爸爸媽媽照顧妹妹呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-7-28 05:44 發表
收工lu......... zzzzzzzzz

5:44先收工.....團長小心身體喎! 爭取時間休息呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 01.08.2009 TKO逍遙跑 (9K/6.5K)
跑了幾次大草原, 今個星期我地跑返TKO大圈

(天氣預測好陽光, 草原比較晒, 跑大圈有樹蔭遮吓, 唔怕晒燶 )

日期: 01 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 將軍澳區内街跑

里數: 9K / 6.5K
預計完成時間:1小時10分鐘
難度:* ( 95% 平路)

路線圖及約跑詳情:  https://www.longrun.hk/forum/view ... tra=page%3D1&page=1

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

01/08/2009 報名名單:
1. JC
2. 猿球 (未必去特訓)
3. Terence (跑+特訓)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

無緣出席:
1. Wing 又要番工

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-7-30 12:56 發表
e 家又出猛太陽 lu。

九龍灣都係...大雨->天晴前後不過15分鐘

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-8-1 08:07 發表
各位意思唔好意思, 今次做左飛機王

唉~最近狀態跌落谷底
尋晚跑完大清, 個人謝哂,
搞到今朝起唔到身黎逍遙跑

甩底基金又有著落啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 08.08.2009 TKO逍遙跑 (9K/6.5K)

日期: 08 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

路線圖及約跑詳情:  請參考 Page 1 (post#1)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

08/08/2009 報名名單:
1. JC (星期六好大機會要開工, 應該黎唔到!  勞煩識路既ching/ctse到時幫手帶路啦, 唔該晒  
2. 猿球
3. Terence
4. rockiec
5. wty16
6. bolo
7.
8.
9.
10.

未能出席:
1. JC (星期六好大機會要開工, 應該黎唔到!  勞煩識路既ching/ctse到時幫手帶路啦, 唔該晒
2. Wing (星期五晚有第1課操練,星期六應該無法出席)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-8 13:17 發表

繼上次miss左同 花 ctse 跑既機會, 今日我又走雞見唔到 DM ching........  

我都係呀......又miss左,...今個星期六番o黎逍遙+特訓先得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-8-10 08:15 發表
各位早晨,今朝跑咗喇。

Cat姐犀利呀!難得睏到覺~今朝無晨跑,夜晚跑番轉先得!希望唔好咁熱啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-10 10:18 發表

WingWing你腳痛好返未呀? 小心慢慢跑, 唔好整親喔~

我今晚約左人打邊爐, 如果個肚腩唔太腫脹既話, 有可能夜嘛嘛先至跑番轉 ^^

右膝仲有D怪怪咁,發唔到力,今晚唔大雨都跑一轉,睇下仲有無痛先

我星期六o黎逍遙+特訓呀!今個星期跑邊處呀~團長!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-8-10 12:04 發表
Wing Wing 上星期特訓有師兄話未見過一個月跑200K o既陸嬸,你都唔少Fans 喎

未見過一個月跑200K???

你有無同師兄解釋我好鬼懶o架, 成日唔出現o向逍遙團o架!815我會出席,希望到時可以同大家見個面啦~HAHAHAHA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-10 12:33 發表

Wing嬸又一新績,
做孖屐亭真係辛苦, 不斷要有新野出  

無辦法~搵食艱難! 唔出下D花臣我怕我地位不保,做唔到孖屐亭總管我就無o野可以做ga la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-10 12:55 發表
試腳都要小心D啊~
今晚睇吓撞唔撞到你丫, 不過我會好夜先跑 ^^

所有fans留意, Wing嬸今個星期歸隊喇............  

至於路線方面 ~~~~~~
其實我最近試過兩次日間跑 [TKO>澳景>廣田>寶達>康盛>翠林>TKO],
係就係熱少少, 不過如果有足夠補水, 其實慢慢跑都唔算太辛苦,
唔知大家覺得如何?
(又或者好似finewong咁講, 調返轉方向跑舒服D)

如何想輕鬆D, 亦可以跑番大圈.

大家俾D意見啦 ^^

我今晚都係跑7:00pm左右,最多咪又係跑寶翠<--->運動場, 你跑咁夜~我番左屋企睇烈火雄心啦!

TKO>澳景>廣田>寶達>康盛>翠林>TKO <===好呀好呀!!!!!!!!!!未試過跑去廣田呀!出post報名未呀?  我第1個報名先~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-8-10 13:48 發表

7:00pm咁早呀.....我都係慣左食完晚飯,休息個零鐘先開始去跑

我5:00pm食個包就當晚餐架啦~抖2個鐘再跑咪o岩o岩好囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 2009-8-10 20:39 發表

阿wing,....膝頭痛,係咁意 job 下數勒,.....千期咪俾企惡化呀,.....
最理想,就緊係又唔痛,又操到野啦,.....加油......

師兄咁醒識入o黎九龍區o既 ??

頭先跑左7K,戴晒左右護膝跑,無痛喎~HEEHEE! 不過跑得好辛苦+好慢....

師兄你都加油呀~10月扒晒龍記得o黎逍遙跑+特訓喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-8-10 21:08 發表
一個月跑200K邊個夠膽話你懶?

只係7月o既事...今個月唔會200K啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-10 12:55 發表

試腳都要小心D啊~
今晚睇吓撞唔撞到你丫, 不過我會好夜先跑 ^^

所有fans留意, Wing嬸今個星期歸隊喇............  

至於路線方面 ~~~~~~
其實我最近試過兩次日間跑 [TKO>澳景>廣田>寶達>康盛>翠林>TKO]

團長~請問長腳大約幾多K? 有無短腳組呀? 朝早太熱唔想跑咁長 + 有團友星期日要比賽啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

支持昌兄廸迪尼上半馬:
1. JC
2. jogging_cat
3.  迪迪仔
4.  finewong (等月尾涼返d, 一齊走長課, 練半馬啦)
5. Terence
6. Wing (我都報左HM呀!)

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 15.08.2009 TKO逍遙跑 (9K/6.5K)

日期: 15 / 08 / 2009 ( 六 )

路線圖及約跑詳情:  請參考 Page 1 (post#1)

15/08/2009 報名名單:

1. WinggniW (短腳幾多K呀~~~~~~~~)
2. JC
3. Terence
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.