香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-12 08:06 發表

Wing嬸你跑短腳組咩?
係咪膝痛未好?
小心休息多D喎, 賽季就到,
如果再整傷冇得玩就唔好喇......

多謝團長關心~膝痛應該無問題,戴護膝跑感覺良好 !只係因為星期四+五都會跑,所以星期六跑少DD o者!我唔會俾自己再傷o架啦~我想長跑長有呀 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-8-12 21:38 發表

多謝哂各位ching ctse為小弟打氣!

最近狀態唔係太好, 加上幾年無跑過10k比賽
所以今次中興杯唔會抱太大期望
當然都會盡力跑, 試測一下練習成果

finewong~平常心面對!好好享受今年第1個比賽o既氣氛!最重要唔好為左時間而衝再令自己受傷 !GOOD LUCK呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 15.08.2009 TKO逍遙跑 (9K/6.5K)

日期: 15 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 將軍澳區内街跑
里數: 9K / 6.5K
預計完成時間:1小時10分鐘
難度:* ( 95% 平路)

路線圖及約跑詳情:  請參考 Page 1 (post#1)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

15/08/2009 報名名單:

1. WinggniW (短腳+特訓)
2. JC
3. Terence
4. finewong (短腳)
5. paulsiu
6.
7.
8.
9.
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-17 00:37 發表
尋日同今日都好多節目, 搞到宜家先有時間上黎出返個記錄

15/8出席既ching/ctse有(排名不分先後):

Terence, Harry, wty16, 256, sam, Wing, 火將軍, Aprilia, Tinson, finewong, 活活, &小弟JC
...

星期六短腳我都跑得好辛苦...無氣無力

601「 姐姐 」邊夠團長你跑呀 , 一起步唔見晒你地啦!!!
  腳痕仔對新鞋好有型喎~希望下星期六可以同腳痕仔一齊跑運動場啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-18 09:22 發表

睇黎我地要先練好回氣, 之後再慢慢學跑步囉  

不如今個星期六唔跑街, 改為 [TKO運動場操練之回氣練功分享會]啦  ^^

我比賽都未跑到均速5mins/K...今個星期六一定要o黎學回氣先得!

報名:

(1) Wing

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-18 09:40 發表

咁都俾你搶到閘?!  @@"

體諒下啦~團長,我無幾何星期六可以逍遙到o架! 今個星期去邊度練習回氣呀? 5mins/K...我當比賽咁跑o架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

今個星期既 [TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會] 正式接受報名:

0. finewong <=== 回氣教頭
1. WinggniW (成功搶閘no.1)
2.
3.
4. JC (阿四專用4號位)
5.
6.
7.
8.
9.

注意: 今期由回氣教頭finewong親自主理,
路線, 路程, pacing...... 等等, 必須全程依照教頭指示,
以秉丞回氣特訓的基本原則===>
finewong教頭語錄:
「 叫得做回氣, 之前梗係要扯爆自己先啦,
成身變得無力, 雖然想好停低, 但係要繼續跑」

finewong教頭, 有勞你出路線及行程啦, 跑大清定馬油塘好呢?  

今期有finewong做教練,一定吸引好多男女會員,特訓要早D去搵位先得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-18 14:49 發表

要提醒大家, 哩段路 [翠林>康盛] 係上斜架 ~

不如睇一睇逍遙組想唔想跑斜先啦!

由寶翠上斜到馬油塘都有2.5K架~如果要以finewong教練o既回氣5mins/K速度,我一定報唔到名啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

今個星期既 [TKO終極回氣特訓 ~ finewong分享會] 正式接受報名:

(一) 回氣特訓組12k :  [運動場>翠林>康盛>寶達>廣田>澳景>運動場]
(二) 逍遙6K組:  [運動場>翠林>康盛>茅湖仔>靈實> 運動場]

0. finewong <=== 回氣教頭(回氣特訓組12k)
1. WinggniW (成功搶閘no.1---逍遙6K組,6mins/K)
2.
3.
5.
6.
7.
8.
9.

路線, 路程, pacing...... 等等, 必須全程依照教頭指示,

finewong教頭, 有勞你出路線及行程啦, 跑大清定馬油塘好呢?  

今期有finewong做教練,一定吸引好多男女會員,特訓要早D去搵位先得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-18 16:57 發表

其實我自己比較喜歡先上澳景=>馬油塘=>翠林, 因為只要慢慢跑上澳景同寶達兩段斜之外, 其餘都可以輕輕鬆鬆跑, 唔算好辛苦.
Wing姐應該跑得到既, 因為寶達一段易跑過澳景, 唔駛擔心~
5min/K係教頭既速度黎jei, 我地初班學員唔駛咁快........  
原帖由 finewong 於 2009-8-18 17:36 發表

wing姐, 唔洗驚喎

只係寶翠到翠林要上一段斜, 其他都係平路同落斜多

我諗住...跑唔到,咪跑番屋企沖涼再去搵位特訓囉~橫掂經過咁近

我都係參加短腳組

升級   0%

該用戶從未簽到

(一) 回氣特訓組12k :  [運動場>翠林>康盛>寶達>廣田>澳景>運動場]
(二) 逍遙6K組:  [運動場>翠林>康盛>茅湖仔>靈實> 運動場]

0. finewong <=== 回氣教頭(回氣特訓組12k)
1. WinggniW (成功搶閘no.1---逍遙6K組,6mins/K)
2. 迪迪仔 (歸隊了)
3.
5.
6.
7.
8.
9.

升級   0%

該用戶從未簽到

2. 迪迪仔 (歸隊了)
3. <==========================3仔無人報???
5. 活活 ( 二合一 )
6.
7.
8.
9.

升級   0%

該用戶從未簽到

今日第1次帶短腳, 多謝Rockie師兄+猿球師兄+活活+finewong教頭教我由茅湖仔番運動場,雖然去到靈實三岔位真係行錯路,好彩跑番上去搵到個好好人o既伯伯教我揀o岩條路番尚德, 仲要多謝Qoo師姐陪我搵位特訓! 今日天氣太曬太熱啦~辛苦晒大家!!!下星期逍遙團再見

升級   0%

該用戶從未簽到

Uncle~~~~~~~你個水樽o向我處呀! 星期四你會唔會上晒草呢? 到時可以拎俾你啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-24 12:58 發表
上星期六同大家跑完 [回氣特訓] 之後, 因為跟住有活動, 所以冇同大家特訓.
下晝去左大清, 夜晚再BBQ, 尋日又成日出左街, 宜家先有機會打番個小報告  

22/8出席名單: finewong, WinggniW, Qoo, JC, 活活, kan ...

短腳組成功番回運動場真係托賴~~~全靠好人鬍子伯伯教我行條O岩O既路!今個星期六繼續參加逍遙跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-8-24 14:28 發表

亞Wing今次帶得好好,謝謝 還有好開心吹住水回程~
太耐無出街跑,雖然跑得還是吃力,還有少少耳嗚,但同大家一齊跑,得到不少鼓勵~感覺非常滿足,好希望每星期都能參與

辛苦Qoo師姐陪我搵路+等位特訓! 今個星期六o黎唔o黎跑呀? 參加埋特訓啦~多D人可以嗌多D o野食

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-8-24 13:13 發表
未必上啦,唔介意暫時幫我(其賞係auntie嘅),keep住先啦。

Thank you.....

知道!! 我幫auntie保管水樽,下次見面時親手交俾auntie!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙團 - 29.08.2009 TKO逍遙跑 (5.5K/9.5K)
約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 29 / 08 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)

集合地點:  將軍澳運動場跑道側

路線 : 5.5 K: 將軍澳>翠林>康盛>茅湖仔>靈實>將軍澳
        9.5 K: 以上路線的5K位置, 再加TKO區內4.5K

里數: 約 5.5K / 9.5K

預計完成時間:1小時15分鐘
難度:** ( 有上落斜路段)

詳情及路線圖請參考 page 1 ~ post#1

特別注意:  由於是次路段有上落斜, 加上天氣頗熱, 對體力的需求相對較高, 參加者請我自衡量參予組別, 及帶備充足食水以作補充

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

29/8 報名名單 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓):

1. JC (9.5k, 因有要事不特訓)
2. finewong (9.5k, 要開始練半馬, 再自行加多4k, 有冇ching ctse有興趣加碼?)
3. Wing (9.5K + 特訓)
4.
5.
6.
7.
8.