香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 JC 於 2010-6-5 10:51 發表

Thanks Stephen......
    啱啱係坑囗同呀仔再睇醫生.(今朝見佢喉嚨起晒飛滋)
    醫生話係囗蹄病, 要休息多一個星期,
    同埋小心傳染∼

小朋友會好快好番的, 比佢多D休息就得架啦。
    小心D唔好比佢傳染到妺妺。

升級   43%

開心

因為平時無時間跑,今日跑到屎下屎下咁,
    只係跑到一個O, 希望未來日子能抽到時間跑啦.......

升級   43%

開心

將軍澳逍遙跑 - 12.06.2010 TKO大圈 10K

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      12 / 06 / 2010 ( 六 )
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)
    起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳大圈 (10K), 有興趣既可自己加碼澳景頂來回, 甚至又拉大隊去索OOOO
                         (約5K位置寶翠公園可補水)

里數:      約 10K

預計完成時間:1小時15分鐘

難度: * (90%平路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
    reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
    (參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

12/6/2010 報名:
    1.  JC  (小弟要睇下果日情況先決定黎唔黎)
    2.  烏拉 (希望JC黎到啦. 可以陪我跑下大圈)
    3. Terence (大圈)
    4. 祖祖 (大圈)
    5. 昌
    6. jogging_cat
    7. 牛牛 (對腳起o左水泡,o吾知到時好返味。報名大圈先,希望到時可以出現。)
    8. ee (好久沒來... 起到身就會到..過0左時間不見我既話大家可以閃人先... )
    9. Ah Li (跑4o ?)
    10. 通利 (好累.. 應該都係跑大圈算吧啦..)
    11. goldfield
    12. 明
    13. 哈利
    14. Sam
    15.
    16.
    17.
    18.
    ....................

升級   43%

開心

將軍澳逍遙跑 - 12.06.2010 TKO大圈 10K

日期:      12 / 06 / 2010 ( 六 )
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)
    集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳大圈 (10K), 有興趣既可自己加碼澳景頂來回, 甚至又拉大隊去索OOOO
                         (約5K位置寶翠公園可補水)

里數:      約 10K

預計完成時間:1小時15分鐘

難度: * (90%平路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
    reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
    (參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

12/6/2010 報名:
    1.  JC  (小弟要睇下果日情況先決定黎唔黎)
    2.  烏拉 (希望JC黎到啦. 可以陪我跑下大圈)
    3. Terence (大圈)
    4. 祖祖 (大圈)
    5. 昌
    6. jogging_cat
    7. 牛牛 (對腳起o左水泡,o吾知到時好返味。報名大圈先,希望到時可以出現。)
    8. ee (好久沒來... 起到身就會到..過0左時間不見我既話大家可以閃人先... )
    9. Ah Li (跑4o ?)
    10. 通利 (好累.. 應該都係跑大圈算吧啦..)
    11. goldfield
    12. 明
    13. 哈利
    14. chanlouis911 (想試下4o or 3o...聽朝但睇大家意向先啦)
    15. Sam
    16.

升級   43%

開心

將軍澳逍遙跑 - 逢星期六早上齊齊..跑..吹..食..

日期:      3/7/2010 - 逢星期六
    集合地點:  將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)

建議路線 :  將軍澳大圈8.5k 或 將軍澳細圈6k, 約4K位置寶翠公園可補水 (實際路線可即場商討)
                      唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊再出發

里數:      約 8.5K / 6K (加碼請自行相約)
    完成時間:約 1小時
    難度:      * (95%平路) 逍遙慢慢跑

注意事項: 1. 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               
                   2. 逍遙跑以"例行約跑"型式 (於固定日子/時間), 即逢星期六上午舉行;
                   3. 除非有特別變動, 如某星期轉跑其他路線, 否則 post#1 不會作出更新;
                   4. 遇上惡劣天氣或其他原因, 若果約跑需要取消時, 將於活動前一天的下午6:00前出post通告, 報名者請自行留意;
                   5. 路線方面將以 post#1 的建議路線為主, 但參加者可仍相約作出調整;
                   6. 每次約跑不會設定領隊, 跑友請互相照應, 特別是照顧新來參加的跑友;
                   7. 需要加碼的跑友請盡量於大隊出發前進行, 務求全部跑友於同一時間完成, 一齊特訓.

報名辦法:
    reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,
    歡迎任何區域的跑友一齊黎逍遙跑, 實行以跑會友啦!

03/07/2010 報名:
    1. JC (久休復跑, 大家等埋啦唔該 )
    2. 烏拉 (JC復跑,等埋烏拉啦 唔該)
    3. 呀招 (好耐冇見過大家啦尤其係JC)
    4. jogging_cat
    5. 通利(JC 都係忍唔住. 都係要出post等我地止下痕呢...唔該哂)

6. Terence (好耐冇見JC跑啦!! 一定要支持下!!)
    7. 阿聰 (JC, 初步我想嘗試下跑8.5K, 但未必可以一個鐘頭內搞掂, 咁要麻煩你地等埋我?!  )
    8. 活 (jc跑一定來撐你,6k岩我跑)
    9. 祖祖 (我唔黎跑, 但借認識JC為名, 其實想黎特訓)
    10.AH LI.
    11. 明
    12. 文輝 (都係選擇跑步唔睇波, 馬上瞓)
    13. goldfield
    14.駛乜理 (今早又要上班, 又黎唔到, 好耐無見大家啦.....)
    15.

升級   43%

開心

將軍澳逍遙跑 - 28.08.2010 清水灣逍遙團 14k
    (奉Louis喻開post約跑)

日期:      28 / 08 / 2010 ( 六 )

路線 :         將軍澳運動場 > 清水灣迴旋處 (士多折返)  

里數:      約 14K

預計完成時間:1小時45分鐘

難度: *** (70%上落斜), 唔好急.....逍遙.....慢....慢......跑
    ===> 特別注意, 沿途沒有補水設施, 請自備食水 <===

早餐特訓地點:  因應出席特訓人數而定

報名辦法:

28/8/2010 報名:
    1. Louis
    2. JC (搞咩個個都唔報第二架....... 等我蝕底D喇 ) (註by烏拉: 查實係以蝕底為名.癮起為實!!) (回by JC: 下次特訓要錄低大家講既野做證據  )
    3. 祖祖 (我都話我係第三個報架啦)
    4. 阿聰
    5. jogging_cat  (我都黎用行動支持 Louis 先) (註by烏拉: 查實係癮起!!) (係Louis癮起就真)
    6. runner_256 (可能跑唔完全程,但都要試試.....主要見吓JC團長....吹吓水...)
    7. 烏拉 (yeah!! 終於有報名既人係並無係上次特訓出現架啦. 我報得啦! 哈)
    8. 文輝
    9. kan0902
    10.駛乜理

升級   43%

開心

升級   43%

開心

將軍澳逍遙跑 - 逢星期六早上齊齊..跑..吹..食..

日期:      4/9/2010 Sat
    集合地點:  將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)

建議路線 :  將軍澳至清水灣半島士多折返, 注意沿途沒有補給, 請自備足夠食水 (如天氣惡劣, 可能改跑大圈9K)

里數:      約 14K (加碼請自行相約)
    完成時間: 約 1小時45分鐘
    難度:      *** (80%上落斜平路) 逍遙慢慢跑

注意事項: 參加者必須先 細閱 page 1 post#1 所有活動內容

報名辦法:
    reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

4/9/2010 報名:
    1. 昌哥
    2. 昌哥千金
    3. LuLu姐
    4. AH LI
    5. 烏拉 (聽早都係有雨多, 10k大圈)
    6. JC (如果好天&早起身就操車, 如果落雨&唔知醒就跑大圈)
    7. jogging_cat (都係報LEE便穏陣D)
    8. 呀招
    9. junjun (慢 ...目標:一小時內完成 10K)  
    10. 祖祖 (知醒就黎啦...好攰呀)
    11. 文輝 (仲以為落雨無人跑, 點知已經係雙位數, TKO真係福地)
    12.駛乜理 (報住先, 如果落大大雨, 就未必黎....)