香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   9%

該用戶從未簽到

HiHi, 我是新會員, 跑齡10個月, 明天可以跟你們一起跑嗎? Thanks!

升級   9%

該用戶從未簽到

祖祖 & kan ching, 14K鈄路+淡夏, 我會量力而為, 希望可以跟到你們大隊啦, 先休息了, 明天見. Good Night!!!

升級   9%

該用戶從未簽到

我用1個"爽"字來形容今早, 第1次跟你們跑就這麼爽.Thanks!

升級   9%

該用戶從未簽到

好阿好阿 !!!

Louis 同 昌哥都跑超快, 6K後衫尾都見唔到, 差D唔識路入左洞.

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-8-28 15:42 發表
我只係想講. 跑齡10個月. 唔多可信囉. 一定仲有d野的

阿...沒其他啦, 就是這10個月在沙田/大埔平均每星期都練2-3次, 每次十幾廿K(開始時只跑到7K就要邊行邊慢跑), 每個月都報1個比賽去衝一下, 還有時係大埔運動場跟羅師傅衝Interval. 不過去大埔有點遠, 所以咪來跟你們一起跑, 感覺很不錯.

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe發表
Louis 好似唔黎喎...我呢....鴨尾嘛, JC你都好似未報喎hgjD088" />" />" />" />hj

祖祖ching, 我是上星期跟你們跑的新人呀, Louis 一定係留力星期日跑泰基杯啦.我都報左泰基. 下星期見

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-9-5 11:11 發表
Arm arm 完成北潭涌跑十公里比賽!
去到撞到”走仙”通利同joec呀!

Louis你真係走的好快, 你5KM折返衝鈄下來, 我才上山, 真的差D被你"撞倒". 回程時爆晒, 今次比賽是今年10KM的PW(Personal Worst) , 差D要跌穿50 >.<

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-9-10 08:32 發表
烏拉:係呀!星期日我要跑可樂呀!做乜事

Louis, 祖祖 & 烏拉, 星期日我都去沙田跑長課, 7:15網球場起跑, 回程應該9點左右, 希望見到你地啦.
明早你地好像矛人跑, 我可能自己跑上澳景, 不過唔係好識路...大至知道方向.

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-9-10 12:57 發表

昌哥仔又有人陪你一早去澳景放火 " />" />

多謝昌哥, 到時見, 如果你去放火, 我最多去放水. 其實跑邊都沒關係, 士多都可以, 有人一起邊跑邊吹就夠開心.

升級   9%

該用戶從未簽到

Good Night, 明天見, 如果有雷雨就不能跑了...

升級   9%

該用戶從未簽到

有 雷 暴 警 告, 我也休息一天.

上 午 7 時 天 文 台 錄 得 氣 溫 25 度 , 相 對 濕 度 百 分 之 98 。
未 來 一 兩 小 時 香 港 廣 泛 地 區 可 能 受 大 雨 影 響 , 市 民 應 提 高 警 覺 。
請 注 意 :
雷 暴 警 告 現 正 生 效 , 有 效 時 間 至 9 月 11 日 上 午 9 時 30 分 。

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 文輝 於 2010-9-11 07:45 發表
早晨, 今朝TKO仲開唔開跑?
.
有 雷 暴 警 告, 我家大人唔放人, 今天我不能跑了, 其實現在雨很細, 又唔太熱, 應該很好跑, 你想去就去吧, 不過要小心.

升級   9%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙跑 - 逢星期六早上齊齊..跑..吹..食..

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      18/9/2010 星期六
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  因18/9將軍澳運動場暫停開放, 改為寶翠公園更衣室外集合 (有locker及沖身設施提供)
               將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
建議路線 :  寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 尚德 > PCCW > 寶翠 (實際路線可即場商討)
                  唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊再出發
里數:      約 13K (加碼請自行相約)
完成時間:約 1小時45分鐘
難度:      *** (60%上落斜平路) 逍遙慢慢跑

登錄/註冊後可看大圖

注意事項: 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               

早餐特訓地點:  到時再定

將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
報名辦法:
reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,

歡迎任何區域的跑友一齊逍遙跑, 實行以跑會友啦!

18/9/2010:
1. JC
2. 祖祖 (今次仲唔到我做阿二), 調番轉跑好D喎, 澳景上, 馬油塘寶琳落
3.  烏拉 (話知你邊邊上. 邊邊落. 報左先講)
4. jogging_cat
5. chanlouis911 (I Love This Route x 911)
6. joew (cool..., this is new route for me)
7.
8.
9.
10.

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-15 10:11 發表
老虎10k已開始報名!!! 想玩就要快啦!!

今朝報左, 不過打錯左email address...收唔到confirmation notice, 打電話冇人聽..唔知點算. 應該報到掛.

升級   9%

該用戶從未簽到

morning, see you soon. 有個沙田友跟我一起來跑.

升級   9%

該用戶從未簽到

跑什麼路線, 距離都沒關係, 最緊要係長跑長友, 才跟你們跑左2次, 唔好暫停啦, 我仲諗住叫多D唔同地區的跑友來支持嫁. 烏拉加油!!! 消遙要玻50, 就是靠你們了, Go Go Go.

升級   9%

該用戶從未簽到

將軍澳逍遙跑 + 特訓 + 購物團

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      25/9/2010 星期六
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)
起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供)
               將軍澳運動場 (有locker及沖身設施提供, 請自行到G24室借匙)
建議路線 :  運動場 > PCCW > 寶翠 > 翠林 > 康盛 > 馬油塘 > 寶達 > 廣田 > 澳景 > 運動場 (實際路線可即場商討)
路線圖

唔夠喉既ching/ctse可以早少少自行加碼, 然後準時8:15am返回運動場會合大隊

里數:      約 13K (加碼請自行相約)
完成時間:約 1小時45分鐘
難度:      *** (60%上落斜平路) 逍遙慢慢跑  

注意事項: 參加者必須 細閱並同意 page 1 post#1 所有活動內容;               

早餐特訓地點:  到時再定

特備購物出血環節: 導遊阿祖: "鞋總得要買的. 今生不還. 下世都要還!!" (團友可自行決定參加與否)
                   將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
報名辦法:
reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓,
歡迎任何區域的跑友一齊逍遙跑, 實行以跑會友啦!

25/9/2010:
1. 烏拉 (跑+特訓+出血)
2.  迪迪仔 (跑 + 特訓 + 唔知仲有無血出,因為今日晏少少要去捐血)[唔通聽日得我同盟主二人世界咁益我?]
3. jogging-cat
4. 祖祖 (特訓+導遊)
5. goldfield (烏拉,我支持你!!!)
6. 花花 (特訓+購物)???
7. 呀招 ( 跑+ 特訓)
8. 呀招朋友  ( 跑+ 特訓)
9. chanlouis911 (九月份香港最後一跑)
10. 文輝 (食全餐)
11. 明哥
12. 活
13. 昌哥 (我幫你報...你話黎架)
14. joew

升級   9%

該用戶從未簽到

Morning!!

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-28 15:02 發表
今個week點好呢" />" />
跑左兩次上上落落. 跑返轉平路都好喎
1. 大圈
2. 1.9k + 全平路大圈

點好呢

我只跑個細圈, 請問呢個大圈包唔包括 "日出(香)城" 嫁? 另外上星期拳王話開Post星期日去大埔跑30K wor...