香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   94.3%

該用戶從未簽到

[10/17 商討長課+逍遙跑]

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 10 / 17 / 2009 ( 六 )
集合時間:8:00am (8:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場跑道側
另備加碼小隊 (可按路程及時間自行組隊)

詳情及路線圖請參考 page 1 post#1

路線 :  
13k:  運動場 -> 翠林 -> 康盛 -> 馬油塘 -> 寶達 -> 廣田 -> 澳景 -> 調景嶺 -> 運動場
5k:   運動場 -> 翠林 -> 康盛 -> 靈實 -> 尚德 -> 運動場

距離: 約 13K / 5K

預計完成時間:1小時30分鐘
難度:** (60%平路, 上落斜)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)
特別通告  
今個星期六特訓會議 [TKO逍遙備戰迎渣馬]
一齊商量如何配合長課操練~

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

報名 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字, 並註明會否參加特訓)
:

1. JC
2. 活活

3. -R- (好大機會黎到, 點都要捧返 JC 場)
4. rockiec (Sunday 2.4k, 呢條路太甘, 真係驚無氣, 跑番短腳)
5. Terence
6. chairman (商討全馬大計的可能性 )
7. 駿3, (5k到)
8. kan0902(呢條路咪係我第一次逍遙玩果條 返兜 好懷念ar )
9.
哈利
10.
11.

逍遙加碼:
1.  JC (7:15起步, 區內平路約8.5K, 6min pacing 慢跑, 湊夠半隻馬算喇)
2.  -R-
3.  活活 ( 吾好甘快 ~~就下我)
4.
  哈利
5.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

將軍澳 2010 SCM ::: 全馬隊:
1. JC
2. 比比
3. 火仔
4. Wing
5. 哈利 (為左個臂袋所以仲未報)
6. Terence
7. rockiec
8.
9. 狗哥
10.

將軍澳 2010 SCM ::: 半馬隊:
1. 山比 (失禮失禮)
2. paulsiuhgjD124" />" />hj

3. jogging_cat (挑戰組)
4. 駿3
5. Uncle (no sure if I got recover on time.....)

6.
7.
8.

將軍澳 2010 SCM ::: 10K隊
1. Auntie (she does not want to run 1/2)
2.
3.

4.
5.

車仔gogogo!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

係啦,未到藍田公園已經見唔到你地尾燈。
為左大家進度同我個人安全着想,我諗我o既長課都係自己練好o的。

原帖由 Terence86 於 2009-10-17 14:51 發表
今日唔知咩事大家都跑快咗,
因為想追翻 R同 Kan ching,
我同JC係澳景真係跑到想嘔。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

3/6 報名名單

1. JC (跑 + 特訓)
2. 昌 (點都支持左先)
3. Anita (JC' fd)
4. 零下十度 (跑+特訓)>>(仲好"支力".大家記得唔好放火)
5.
6. R (gathering果陣話應該黎, 加定名先 ) (Thank you JC, 全力支持偶像)
7. 猿球
8. jogging_cat
9. Terence
10.uncle (太內沒同大家一齊跑了,積極考慮今個星期六唔去踢波)
11.KK
12.豬豬
13.mill
14.文輝 (渣馬後唔知仲有無早起身的動力)
15. 活 (場內拉根+9:45前要走人)
16.goldfield 跑、唔參加特訓
17. 駿3  (會龜速跑)
18. laputa99
19. 大雄
20. 大佬 (照住大雄果個)
21. batbat
22. finewong
23. 山比(會蟻速跑,迷路就自己short cut 搵大家。今晚有飯局,希望聽日起到身見大家~~)
24. 阿茂 ( 學 bolo ching 咁!星期六報住先 )
25. Iceberg99 (跑only, 唔參加特訓)
26.Qoo(HeaHea跑,跑緊時要morning call人,希望不會介意啦~如開跑未見人,則係有事不能出席)
27. 哈利

升級   94.3%

該用戶從未簽到

直情係春茗,駛唔駛訂枱?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

駛唔駛咁神祕呀?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

佢咪講左囉

原帖由 JC 於 2010-3-6 14:11 發表
.........

輕輕鬆鬆跑左6.5K, 就住拉大隊去左茶樓慶功,
食飽....傾飽...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

13/3/2010 TKO逍遙跑

日期:      13 / 3 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  將軍澳運動場主場

路線 :         13K組: TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 寶達 > 馬油塘 > 康盛 > 翠林 > 寶翠公園 > TKO運動場

8K組: TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 寶翠公園 > TKO運動場

里數:       約 13K / 8K

預計完成時間:1小時30分鐘

難度:13K組 *** (40%上落斜)
          8K組   *  (95%平路)

早餐特訓地點:  將軍澳廣場1/F晶苑酒家 (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

13/3 報名: (請列明組別及會否早餐特訓)
1. JC (13K + 不特訓) <== 已confirm聽日唔使OT, 有得同大家逍遙   不過有事唔特訓喇
2. fatalex (8k only) <=== 第一次join 大家, 因剛搬去TKO
3. jogging_cat (8k or 13k 睇吓邊組有人帶慢腳啦+特訓)
4. Terence
5. goldfield (8k, 唔參加特訓)
6. 大雄 (8k, 唔參加特訓)
7. 大佬 (8k, 唔參加特訓)
8. 偉 (8k, 唔參加特訓)
9. Sam
10. paulsiu
11. 猿球
12. 文輝 (hea 跑)
13. 哈利 (咁快就跌番落10K以下,咁夏天點跑呀?)
14.
15.

升級   94.3%

該用戶從未簽到

入侵TKO添??

chairman : 小心D好。

原帖由 angkso 於 2010-3-17 01:03 發表
20.3.2010 清水灣布袋澳逍遙團 14k / 23k

日期:      20 / 3 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達 ...
20/3 報名:  (請列明組別)
1. Terence (23k)
2. uncle (14k)
3. auntie (14k)
4. e.c. (14k)
5. JC (熊貓阿四, 跑到幾多就幾多 )
...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

各位早晨,今日剛好是小弟參加逍遙跑一週年,321很容易記起

升級   94.3%

該用戶從未簽到

其實尋日我地去左筆架山嗰邊試路,得閒捧吓場啦

(請參閱上一個 post #3629)

原帖由 Terence86 於 2010-3-21 12:16 發表

哈利,逍遙跑一週年快樂,祝你長跑長友!
尋日朝點解唔黎呀,你又話想跑多啲斜路。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

其實可以將每個星期既報告、路線圖、出席名單甚至相片抽出黎放入一個新post 或者blog作記錄,方便第日睇番。
將來如計劃再走重覆路線又可以參考番。

原帖由 Terence86 於 2010-3-21 12:20 發表

JC,你這份報告真係既詳細,又夠晒慳水慳力!" />" />

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我報左但係比賽名單冇我名 ,今季本地賽事已收爐。

今季10K同全馬都PB到,淨係半馬冇PB,5月東營個半馬變左別具意義。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

03.04.2010 將軍澳大圈 10.5k

日期:      03 / 04 / 2010 ( 六 )
集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)
集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         TKO大圈 + 醫院後山 + 健明

里數:       約 10.5K

預計完成時間:1小時15分鐘

難度: ** (90%平路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

3/4/2010 報名:
1. JC (9:30前要返到屋企, 唔特訓喇)
2. 大雄
3. 靜儀 (超,超,超,超慢腳,可能要提早半個鐘起跑)
4. 大佬
5. iceberg99
6. Stephen (大雄哥會否一起去? 會否駕車?)
7. Terence
8. 鳥拉 (上斜跟唔到. 平路盡跟啦. 不過結果可能都係一樣)
9. Kin (加操多一個圈)
10. goldfield 逍遙跑
11. 哈利

升級   94.3%

該用戶從未簽到

繼續逍遙啦,星期日要跑畢架山呀。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

大家都好掛住你

原帖由 快活人 於 2010-4-8 21:23 發表
10.04.2010 將軍澳大圈 10.5k

...
6. 活 ( 终於可以見大家LA. 掛C我)
...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

10.04.2010 將軍澳大圈 10.5k

日期:      10 / 04 / 2010 ( 六 )

集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         TKO大圈 + 醫院後山 + 健明

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:

10/4/2010 報名:
1. JC
2. Terence
3. 昌 (停左10日,典得好辛苦)
4. 明
5. jogging_cat
6. 活 ( 终於可以見大家LA. 掛C我)
7. 烏拉 ( 8成跑 & 跑8成)
8. goldfield
9. wongc (好耐無見啦, 仲係養傷中, 所以要慢慢跑, 唔該等埋)
10. 哈利

升級   94.3%

該用戶從未簽到

冇上黎一日比人擺左上枱都唔知

升級   94.3%

該用戶從未簽到

九點要入到去元朗真係好有難度

原帖由 =chairman= 於 2010-4-13 01:09 發表
各位,小弟代宣傳一下,18/4在南生圍有約跑,有興趣可看看:

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=9512&extra=page%3D1&page=1

升級   94.3%

該用戶從未簽到

17.04.2010 將軍澳大圈 10.5k

日期:      17 / 04 / 2010 ( 六 )

集合地點:  將軍澳運動場 副場 (有locker及沖身設施提供)

報名辦法:

17/4/2010 報名:
1. JC
2. AH LI
3. jogging_cat
4. 烏拉 (睇狀態. 可以既話跑埋健明)
5. 靜儀 (睇吓今次可唔可以上到兩段斜路既其中一段)
6. 大雄 (今次等我食鴨尾)
7. Terence
8. 哈利
9.
10.
..............

升級   94.3%

該用戶從未簽到

咁睇得起我呀,我唔想做未婚爸爸喎。

原帖由 大雄2009 於 2010-4-17 17:57 發表

邊兩個係準爹地呀?等我估吓先......應該後生果啲機會大啲......
係呀昌哥或哈利或文輝或Vincent或大圍或壞人或Terence, 應該起碼有一個中掛!