香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

1111青公賀跑-長跑網2週年

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

青公賀跑-長跑網2週年 (已滿了)

原本只是按原定計畫是晚獨跑青公,但原來適逢長跑網成立二週年,各位如有雅興,不如一齊來跑轉青公,共賀長跑網網慶.

日期 : 11月11日 (Wed)
時間 : 19:00 集合 / 19:15 出發 / 21:00 前返起點,距離長短可自己控制.
地點 : 荃灣西鐵D出口7仔 (請熟識locker位置的跑友協助帶路)
路線 : 荃灣西鐵-深井 (13公里) ,至 小欖回旋處前直路第3張石椅(20公里) 至小欖回旋處轉灣位(22公里)
        (起步線位於珀麗灣碼頭前300米外星人符號處)
行李 : 詳情安排請參閱 POST 2#)
晚餐 :  潮苑 (請參閱POST #3)

服裝 : 請盡量穿著綠衣.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步新手(新手可隨意回程), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰粉嶺新人報到下一篇︰1.11.2009 苗圃挑戰12小時 by Parco爸

升級   0%

該用戶從未簽到

行李安排 :
1. 借用荃灣網球場儲物櫃 (10多個,不需鎖頭).
2. 海濱公園儲物櫃(有40個,但大部份已被球員借用)
    (由於數量有限,請盡量共用)
3. Billy 行李 A 車 : 18:30停泊於西鐵D出口的士站後,請跑短程的跑友寄存行李.此車將會於 19:05 離開前往泊車.
4. 細明哥 B 車 : 由於花子因事未能出席,細明哥會出動7人車代為收集長程跑友行李.
*所有行李車將於19:05後離開前往泊車,請各位準時到達.另外請匆寄存貴重物件,如有遺失,不作賠償*

集合地點及行李寄存位置圖 : 出西鐵D出口(荃灣公園)過馬路就是荃灣公園, 向網球埸或辨事處指示牌行 (借用KINKIN的約跑地圖)

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

晚餐安排 : (由於部份跑友離居所較遠,晚飯時間因此更改為21:30)
各位,當晚飯局已決定於潮苑,請各位準時於21:00回到荃灣網球場沐浴更衣.如需自行安排晚膳亦可以的.由於需預先留位,請各位在名單中注明是否一同晚膳.方便統計人數.另麻煩熟路的網友盡量協助其他人前往聚餐地點.

晚餐時間 : 21:30
餐館名稱 : 潮苑 (主理潮州打冷,亦有川菜及粵菜.入席時可不要碟花生/橋頭,則免茶介,謝謝kinkin報料)
地址 : 荃灣三陂坊10-12號地下 (請參閱地圖,謝謝parco爸提供)
Tel : 2407 7288

已用亞平名義訂了3張大枱,同時每張枱訂了8個菜,共$372。以11人計,菜($34)+粥+汽水= 每人$50左右。
由於晚餐人數現已增至36位,所以每枱人數是12人,到時可以自行再加多一個菜.

食店環境 (謝謝曲奇提供相片)

登錄/註冊後可看大圖

其中三款菜色,經parco爸試食後,評價不錯.

登錄/註冊後可看大圖

下圖為部份打冷菜色.(由於人數眾多,當晚的菜式安排,將會預先落單,容稍後公佈)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-2 11:14 發表

典解行李存放就有我名,跑就無...hgjD092" />" />hj

我係聊天室copy過來咋...原來個邊沒有你個名..SORRY...SORRY

升級   0%

該用戶從未簽到

由於先前已在新界西無聊聊天室討論及已有網友自行發起報名,及後至轉貼過來,請見諒.

1. 711
2. Kin (短途)
3. Parco爸 (我太早到..或會自己起步先)
4. 比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
5. alfred (short run)
6. 蘭茜•韋 (我都可以早到,Parco爸~等埋我起步呀!)
7. runrun ( 剩係打d爐 , 唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
8. 亞平 (慢跑深井,兼職起步影相)
9. 細明哥
10.花子 (有需要可出動行李車)

....上限49位...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-11-2 14:27 發表
而家晚飯樹不樹打冰爐呀.....  

今日未有時間打去問..明天先決定啦...有冇人幫忙搞搵食呀?....好多單野要搞呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-11-2 16:06 發表

唔會唔揾間一個價錢任飲任食嘅打冰爐實際D呀!
咁多人跑,長短快慢不一,師姐又可能沖凉時間要耐D,
咁可以早去早食先,遲去又唔會冇得食!

我係咁諗吓咋!都唔知嗰度冇任 ...

好提議喎..有冇荃灣友知道呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-11-3 10:11 發表

唔該哂Alfred同laputa揾料同research!
睇吓有冇荃灣人熟地頭介紹下。

我舊年跟朋友跑過由網球場(跑前些就係去柏麗灣嘅碼頭)起步,回到網球場行過對面馬路,唔記得係
乜屋菀,地下有間酒 ...

是的..起點終點都是一樣....唔好意思...因有些急野搞緊,希望大家幫手一齊傾下搵個合適的地方食野..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-11-3 23:47 發表

幫佢加囉

重量級人馬,梗係留係最後出場啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 10:14 發表

辛苦了~~

X2 , 辛苦晒.亦唔該晒先前報料的 parco爸,Alfred兄,runrun姐,kinkin,billy兄,成哥等人..
就決定食潮苑啦....好唔好?更多資料稍後post啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 711
2. Kin (短途)
4. 比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
6. 蘭茜•韋 (我都可以早到,Parco爸~等埋我起步呀!)
7. runrun ( 剩係打d爐 , 唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
8. 亞平 (慢跑深井,兼職起步影相)
9. 細明哥
10. 花子 (有需要可出動行李車)
11. 洛虎TIM (會係5至5.5K位置回程)
12. leefs (報定)
13. michaelyw
14. 街坊鄭(報住名先)
15. wongc (我都係報住先....短腳)
16. laputa99 (報定先, 荃灣街坊要支持)
17. 燉奶佬
18. 零下十度.(報定.跑既就長腳)
19. 狗 (唔g可唔可以準時到,跑得幾多得幾多,兼入黎同大西北既跑友打聲招呼先 )
20. 叮叮噹 (最喜好長課路線)
21. ram (黎黎黎跑番轉,爽!)
22. 馬神 (報住先, 希望黎到, 第一次青公)
23.天鬼(報名先~唔知黎唔黎到)
24. 艾莉絲•韋 (可以早到.. 早d 起步)
25. chairman (TBC)
26. 非比
27. 高佬
28. Kito (第一次過黎踩場 )
29. 蕉仔
30. 小西華 (荃灣半個街坊和認識各位帥師兄和靚師姐)
31. Daniel
32. 神童威威(希望8號跑完隻腳冇復發啦!)
33. 鬼影
34. wilson(報住先)
35. yungyung
36. 荃灣華
37. Kenny Choi (蔡兄)
38. Anson
39.CY (報住先)
40. cookie
41.豆豆媽 (食only)
42.平嫂 (短跑 + 食)

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 711
2. Kin (短途)
8. 亞平 (慢跑深井,兼職起步影相.跑 + 食)
9. 細明哥
17. 燉奶佬
19. 狗 (唔g可唔可以準時到,跑得幾多得幾多,兼入黎同大西北既跑友打聲招呼先 )
26. 非比
27. 高佬
29. 蕉仔
31. Daniel
33. 鬼影
36. 荃灣華
38. Anson
39.CY (報住先)
40. cookie
43. Billy FD (跑 + 食)

升級   0%

該用戶從未簽到

請注明是否晚餐
1. 711
2. Kin (短途)
8. 亞平 (慢跑深井,兼職起步影相.跑 + 食)
9. 細明哥
17. 燉奶佬
26. 非比
27. 高佬
29. 蕉仔
31. Daniel
33. 鬼影
36. 荃灣華
38. Anson
39.CY (報住先)
40. cookie
44. cc (短+慢腳)
45. 比因 (跑 + 食)
46.
47.
49.
~~~滿了~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

請注明是否晚餐
1.  711
2.  Kin (短途)
3.  Parco爸 (早到..未知跑去邊...潮洲打冷...唔食阿平會殺左我...)
4.  比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
5.  alfred (short run)
6.  蘭茜•韋 (跑+食)
7.  runrun ( 剩係打d爐 , 唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
8.  亞平 (慢跑深井,兼職起步影相.跑 + 食)
9.  細明哥
17. 燉奶佬
23. 天鬼(報名先~唔知黎唔黎到)
24. 艾莉絲•韋 (跑+食)
26. 非比
27. 高佬
29. 蕉仔
31. Daniel
33. 鬼影
36. 荃灣華
38. Anson
39. CY (報住先)
40. cookie
41. 豆豆媽 (食only)
42. 平嫂 (短跑 + 食)
46. 亞嬌 ( 只跑唔食, 如果唔夜先食喇 )
47. 小華(9:30後出發就唔食了)
48. Pwong5618 (太夜就唔食)
49. msjoelui (跑+dinner) yeah
~~~滿了,謝謝各位~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

請注明是否晚餐
1.  711
3.  Parco爸 (早到..未知跑去邊...潮洲打冷...唔食阿平會殺左我...)
4.  比利 (對腳跑, 架車可以做行李車, 打d爐可以去訂位)
5.  alfred (short run)
7.  RunningSue
9.  細明哥
17. 燉奶佬
19. 狗 (跑 + 食)
22. 馬神 (報住先, 希望黎到, 第一次青公, 跑ONLY)
26. 非比
27. 高佬
29. 蕉仔
31. Daniel
33. 鬼影
36. 荃灣華
38. Anson
40. cookie
41. Raymond

只食不跑及義工名單:
1. runrun ( 剩係打d爐,唔跑得唔得呀?兼職終點影相)
2. 豆豆媽 (食only)

升級   0%

該用戶從未簽到

請注明是否晚餐
1.  711
5.  alfred (short run + 食)
7.  RunningSue (跑 + 齋坐不食)
9.  細明哥
17. 燉奶佬
22. 馬神 (報住先, 希望黎到, 第一次青公, 跑ONLY)
26. 非比 (跑+食)
27. 高佬
28. Kito (跑+食)
29. 蕉仔
31. Daniel
33. 鬼影
36. 荃灣華
37. Kenny Choi (蔡兄)(食+跑)
38. Anson
40. cookie
41. Raymond (會遲起步,跑 + 食)

只食不跑及義工名單:
1. runrun ( 剩係打d爐,唔跑得唔得呀?兼職終點影相)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-6 20:04 發表
有冇後補位?
(不過都要睇下收工早定遲.....)

JC 兄,待稍後有人退出,會聯絡你的.

升級   0%

該用戶從未簽到

請注明是否晚餐.如有退出,請盡快通知

1.  711
9.  細明哥
11. 洛虎TIM (會係5至5.5K位置回程, 跑 + 食)
12. leefs (或會遲些到 跑+食)
16. laputa99 (跑 + 食..這間是好野打冷店, 你哋外來人都找到)
17. 燉奶佬(跑完就走人,唔食野)
18. 零下十度.(跑,唔食)
27. 高佬
29. 蕉仔
30. 小西華(跑+食)
31. Daniel
33. 鬼影
34. wilson(只係跑)
36. 荃灣華
38. Anson
40. cookie (跑+食)

只食不跑及義工名單:

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-11-10 10:37 發表
wongc姐.............." />" />" />" /> 你唔去食飯?

CC :

5K位在機場展覽館過多一些...

升級   0%

該用戶從未簽到

晚餐時間提早至 21:30 .請注明是否晚餐.如有退出,請盡快通知

1.  711(跑+食)
2.  Kin (短途 + 食)
9.  細明哥 (跑+食)
11. 洛虎TIM (會係5至5.5K位置回程, 跑 + 食)
12. leefs (或會遲些到 跑+食)
13. michaelyw (食)
14. 街坊鄭(食)
15. wongc (短腳, 多數唔食)
16. laputa99 (跑 + 食..這間是好野打冷店, 你哋外來人都找到)
17. 燉奶佬(跑+食)
18. 零下十度.(跑,唔食)
25. kk52  (跑 ... 唔食)
27. 高佬 (跑...........唔食飯)
29. 蕉仔
30. 小西華(跑+食)
31. Daniel  (跑+食)
33. 鬼影 (跑 + 食)
34. wilson(只係跑)
35. yungyung (食)
36. 荃灣華 (不食)
38. Anson (短跑+食)
40. cookie (跑+食)
44. cc (短+慢腳 不食)
46. 亞嬌 ( 跑+ 唔食 )

只食不跑及義工名單: