香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 零下十度
打印 上一主題 下一主題

藍田晒草灣暨斧山閒扯區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-9-20 10:22 發表
各位早晨~

登錄/註冊後可看大圖

一早起身仲頭暈~

登錄/註冊後可看大圖

仲有,有沒人發現個網系未有D咩唔同左甘啊,
我就由尋晚開始,出POST想轉第樣公仔時,系會出現一大片數字.
跟住要按返上一頁先會出現返D公仔,但系之前打左既字就會唔見左~
唔豬系我個腦有事定系個網問題~

登錄/註冊後可看大圖

我無妳的問題出現,應該係妳個腦有d問題!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 白兔 於 2011-10-5 21:01 發表
各位跑友, 晚上好......

電免姐姐晚上好,乜無出去跑咩?星期六是我和GARY最後一次中課(不長不短),之後休腳,等去跑北馬,妳來不來呀?因減量練習,果日只跑去大圍及烏溪沙,跑慢約20k便收工,留少少力下午去將軍澳帶視障運動員跑多15k,之後就食食食......,13號上京負考,GARY的第一個全馬。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 白兔 於 2011-10-5 22:36 發表

亮哥:  你係一個超勁0既師兄 , 你上京副考個日我係香港幫你地打氣加油 !

我星期六一定來陪你地一齊跑 ! !

感激感激! 星期六見!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-10-7 18:02 發表

亮哥加油,
不过京城寒冷,要筹多D肥膏去备战好喔~

咁聽日食雜麵唔走腸吧! 哈哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-11-7 13:42 發表

lulu,我今朝去左牛池灣既康文署office拎左form,頭先比較得閒就scan上黎 " />" />" />" />" />" />
https://docs.google.com/open?id=0B9PmdnYtsFv2NWRiMzU3NzktZmVlNS00ODA2LT

謝謝夢璃! 你可唔可以唔scan彩色? 灰階可以了,怕印乾人地d墨呀!
真的多謝你!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-11-7 22:38 發表

如果我幫自己報埋名既話,頭先就要問counter果邊拎兩張form先得
否則係冇可能scan到張報名form上黎既

sorry!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2012-1-18 11:42 發表

波哥,我個雪櫃下格又不冷了~

溶下雪啦,溶左雪又頂得一排,不過,可以搵技工修理一下,係冰格裡便個恆溫器(thermostat)壞了。一般要$300-$500修理費,如果識修理,買果舊野只需約$100。
波哥可唔可以搵人幫下lulu?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sonilmk 於 2012-1-16 13:00 發表
大家午安   上星期用左護踝套,套左3日對腳感覺唔到痛, 進展唔錯. 之前阿媽話要一直用藥油捽先會快d好, 點知越捽越難好, 其實都係要睇傷勢位置...

你12月17日扭親,一個月了,正常照道理都好得七七八八。試下一日三次"搽"(唔好卒)特強喜X妥吧,去瘀消炎好有效的。記住係特強X療妥。
我以前也經常跑藍田的,本來今晚想去藍田跑去將軍澳來回,後來跑了青公,有機會好想同你跑下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sonilmk 於 2012-1-19 13:58 發表
其實到依家都係未完全好(8-9成), 行路足踝後方都有少許隱痛. 唔知軟骨有冇問題.  好的 . 我阿爸都用開e支. 今晚再搽下個位先. 我都想跟下ching 大家一齊跑

照你所描述,似筋腱多些,軟骨好少傷的,磨蝕及退化就聽得多,既然有好轉,繼續搽到好番,遲些好番晒才再跑過吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2012-1-20 12:11 發表
星期一黎蒲崗村道公園一齊跑啦 , 不過下星期一過年唔知有冇人到

年初一晚我黎唔到了!

升級   0%

該用戶從未簽到

祝大家龍精虎猛,身體健康,PB不停,長跑長有。

升級   0%

該用戶從未簽到