香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

5.31天公作美, 去馬功成! 相片貼於#140至 # 143

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄真快手, 咁我做第2個報名啦, 尼條路熟 到爛, 就由小弟帶吓路.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

Alan兄慢左2分鐘, 緊以第3名過報名區終點...

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

廣福村巴士站對開有小巴直接反馬鞍山, 號碼26車費$12(好鬼貴), 不過最慘唔經德信中學. 最近要係耀安落車跑返德信.

http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n26.htm

另一途徑係好似跑步機兄介紹, 於大埔虛站坐鐵到大學再轉乘289巴士, 當然亦可跑返去大學站轉乘289.

原帖由 瘋狂跑步機 於 14-5-2008 17:11 發表

如果萬一....十萬份之一.....etc, 屈師兄不慎不能跑畢全程, 有瘋狂人肉車一架背你回來.
其實我都唔知, 最大路係去大埔坐火車至大學, 轉289巴士(2個站)到德信中學.
Gills 地膽兄, 你知唔知坐咩車呀.  ...

升級   0%

該用戶從未簽到

照計馬鞍山至科學園得6k路程, 理應唔會拋錨, 但凡事都有意外, 有需要可於科學園乘小巴往沙田再返馬鞍山. 如下:

http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n27.htm

亦可於科學園搭272K巴士返大學站轉289返德信.

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=272K

原帖由 kennethwat 於 14-5-2008 17:21 發表

另外,剛剛諗到,如果好彩的話,是在大埔舉白旗,如果不好彩走到吐露港,大埔及科學園之間又點撤退?

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄, 吐露港星期六及假日中午,途中有流動小販賣水比單車人仕, 當然我地都可以幫襯. 價錢比7仔貴少少.

原帖由 ram 於 14-5-2008 17:40 發表
回復 59# 的帖子

Kenneth 兄也說得對,白天跑氣溫會是一大問題...........

另外小弟想問一問沿途有沒有補給 ?
(因想輕鬆地一跑)

升級   0%

該用戶從未簽到

Alfred兄如果唔想浪費氣力係咁追, 唯有係大學站落車, 步往馬料水碼頭方向截跑, 去到時唔見人就往大埔方向跑, 如你比我地早到元洲仔公園, 就掉頭返科學園方向, 如我地比你快, 相信你未到元洲仔公園已可與我們相遇, 之後一同跑往馬鞍山飯叙.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 87# 的帖子

Alan兄, 暫時天氣預報, 至下星期三28號大約係:

部 分 時 間 有 陽 光 , 局 部 地 區 有 驟 雨 。

登錄/註冊後可看大圖

我諗唔會好大雨, 建議暫時如預定日期私約.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 96# 的帖子

Alfred兄,如當天開工而又想收工參加, 可早一日約小弟交托簡單行李,當日代放於跑步機兄既行李寄存處.

升級   0%

該用戶從未簽到

Alfred兄, 小弟一般唔洗OT收工時間6:00pm, 不過係機場果邊, 返到大埔通常7:30pm左右, 可以係舊虛, 大埔中心或太和交收, C兄邊度就腳?

原帖由 Alfred 於 25-5-2008 07:24 發表

Thank you Gills 兄,我星期五5:00pm大圍收工,你呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 109# 的帖子

Alfred兄, pm已收妥, 小弟電聯都sent左比C兄啦, 到時電約.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 111# 的帖子

客氣客氣, C兄今朝跑左未, 剛才出去天陰陰, 跑跑吓落大雨, 返黎又出猛太陽, 真吹脹.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 113# 的帖子

因為同家人參加左大廈搞果個大澳一日遊, 而家要出發啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 117# 的帖子

唔緊要啦711MF兄, 陪屋企人緊要D, 跑完會再為未能出席既C兄/C姐報導吓.

升級   0%

該用戶從未簽到

黎緊一個星期都唔樂觀. 唉...

weather forcast borrowed from 香港天文台
日期29/5
(星期四)
30/5
(星期五)
31/5
(星期六)
1/6
(星期日)
2/6
(星期一)
3/6
(星期二)
4/6
(星期三)
天氣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
間 中 有 大 雨 及 幾 陣 狂 風 雷 暴 。 間 中 有 大 雨 及 雷 暴 。 間 中 有 雨 。 多 雲 , 有 幾 陣 驟 雨 。 有 零 散 驟 雨 。 天 陰 有 雨 。 天 陰 有 雨 。
西 南 風 4 至 5 級西 南 風 3 級 , 後 轉 東 北 風 4 級東 至 東 南 風 3 至 4 級東 南 風 3 級南 風 2 至 3 級南 風 2 至 3 級西 南 風 3 至 4 級
溫度(oC)2730252824282529252925292529
相對濕度(%)80 至 9585 至 9585 至 9580 至 9580 至 9580 至 9580 至 95

升級   0%

該用戶從未簽到

尼度要改名做文化交流區, 個個C兄都咁好文彩.

升級   0%

該用戶從未簽到

冇錯好似ram兄咁講, 今日天氣算係咁, 原本朝早有場大雨, 但中午過後已停及有點風, 把地上既積水吹乾, 跑上來唔算熱, 但有部份C兄唔熟路, 跑過水警基地後, 應沿左去科學園, 而唔需要落隧道, 沿海跑無論空氣及路面比較易走, 落隧道Kenneth兄話有跑渣打上西隧之感覺, 不過果兩段隧道真係有幾多死氣, 所以敬請各C兄多多包容, 吓次再走此段時可留意, 另今次好多新面孔既C兄參與, 希望各位係黎緊既私約長課大力支持, 不過可能要暑期後啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

最重要多謝瘋狂兄悉心安排, 相借會所設施, 環境及設施真係一流, 令各C兄們跑得安心又放心.

升級   0%

該用戶從未簽到

白頭C兄, Alan兄一向都咁有自己既Style.

原帖由 peteruno 於 1-6-2008 18:00 發表
相中最有做型者。
首選 ALAN,好有差利卓別寧風味(星級)。

Peteruno白頭佬