香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

5.31天公作美, 去馬功成! 相片貼於#140至 # 143

關閉 [複製鏈接]

升級   49.6%

該用戶從未簽到

瘋狂兄:

「去馬」聚餐日,請加小弟。至於跑步,多數會半途而廢,中段折返。

ck

升級   49.6%

該用戶從未簽到

CK CHING,
對唔住, 唔小心EDIT左你D野, 唔係有心架!!!  

瘋狂 上

瘋狂兄:

唔緊要,都係些無關重要的說話。記得好似係想請瘋狂兄架「瘋狂人肉車」預留一個位俾小弟啫!

ck

升級   49.6%

該用戶從未簽到

我記起啦,小弟自身難保,那有本事做「瘋狂人肉車」,只是說如果Kenneth兄都要坐車的話,小弟應早已上了的士,如有需要還可順道載C兄一程。

升級   49.6%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-5-16 23:51 發表
5.31去馬 路線全記錄~馬鞍山,馬尿水,吐露港,大埔來回,18公里

好有用呀!有齊哂沿途照片,可以預先認住地方。今次真係唔該哂 Leefs 兄。

升級   49.6%

該用戶從未簽到

今次安排非常完善,真是要感謝瘋狂兄。會所好正,locker夠大,沖完涼,還可以嘆嘆冷氣,過一過冷河。路程暢順,惟不熟路,走錯入隧道,但沿途人景皆美,邊跑邊印賞,實一大樂事。

升級   49.6%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-6-3 00:52 發表

有呀!本人是也,本來已經唔敢跟全男班跑啊!
男女子的體能差好遠啊!
聽見你如此說....更怕怕呢!
以前常常在長跑比賽當更,都未試過做人工呼吸,有操練的跑手應該熟悉自己的身體狀態,不會請強.

叮叮噹 C TSE,長跑重要講耐力,呢樣小弟自愧不如,好似「去馬」當日,沿途身邊係咁俾女跑手過頭,我只有眼光光在後面食塵。無疑見到不少新聞是中年漢跑步時猝死 ,心中真是有多少驚,加上老婆大人,成日係咁哦,叫我唔好同班後生仔比,唔好博得咁盡,要自量下,所以都會顧下身世,唔去咁盡。
不過,如果下次長課有叮叮噹C TSE在場,咁就更加安心, 因為起碼有人識急救,唔駛俾班 C HING唔死整到死。