香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

morning ~~~
COME BACK LA

升級   94.3%

該用戶從未簽到

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2011-4-6 10:00 發表
去邊度威呀?

咁耐唔見你浦頭,仲以為你個 Account 比人 block 咗

笑話黎?? 哈哈~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

復活節3日2夜遊 -- 長隆睇動物馬戲, 順德牛奶美食團  (4月22-24日)

登錄/註冊後可看大圖

大約行程:  廣州行街食嘢, 逛夜市 (1天)
                  長隆野生動物園/ 遊戲樂園, 晚上睇馬戲表演 (1天)
                  品嗜順德大良美食 (回程)

以上初步構思, 行程因應團友修改

歡迎各區朋友參加, 長玩長友

報名:
    1) 成成 (我只是岀post, 不是導逰)
    2) runrun
    3) hkyen
    4) clerbB
    5)
    6)
    7)

8)
    9) 99

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

SSP friends

hello,

SSP, we have no long no see la, how are you.

Me, I feel pain at both of my legs and am taking rest now.

恒恒

升級   31.95%

該用戶從未簽到

請大家擁躍提名我們敬愛的亮哥代表我們跑步界成為-2011香港精神大使
    剛從一post看見一ching有關2011香港精神大使一則

他提及我所最敬重的亮哥是"當之無愧".  這正正令小弟深感認同和支持......

說到精神大使....內裡一定要包含很多很多寶貴的原素如.....

包容, 豁達, 犧牲, 付出, 無私, 奉獻........等等等等.....

從亮哥的身上, 我們確切地感受到他所擁有的....情操!  

那種正正是我們的跑步人生的典範!

故借"得得地"ching 的link, 請大家支持和宣揚"亮哥"代表我們跑步界成為2011香港精神大使.

想起這一點, 這種 [犧牲], 真的很難去決定.
    突然留意到及想起, [香港精神大使] 這活動, 亮哥真的有資格接受提名.

我覺得亮哥, 至少會是我們 [長跑網] 的其中一位精神大使.
    我也希望 [長跑網] 可以在這次, 共渡難關.   

「2011香港精神大使」現已接受提名
    http://www.hkspirit.org/files/2/4/2011_HKS_press_release_chi.pdf

「2011香港精神大使」由即日起至2011年5月9日接受公眾提名,結果將於9月公布。有關活動詳情及網上提名方法,請瀏覽 www.hkspirit.org
    有關「香港精神」活動
    目的是發掘及表揚能夠充份體現「香港精神」的人物和故事,並透過他們的經歷,薪火相傳,宣揚和延續香港精神,鞏固新一代對生命的積極態度,令「香港精神」再次成為推動香港成功的動力。
    http://www.hkspirit.org/chi/index.html

stephen 敬上    讓我們齊齊一起宣揚跑步正能量

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-4-8 11:27 發表
    復活節3日2夜遊 -- 長隆睇動物馬戲, 順德牛奶美食團  (4月22-24日)

大約行程:  廣州行街食࢝ ...

成成及各位:

其實馬戲團係好殘忍既行業!!!
    動物,唔會天生識or想做表現俾人類睇,monkey玩波, 大象踐單車,老虎跳火團....?是他們的本性嗎..?他們喜歡這樣"表演"嗚
    他們做到如此表演,是人類長時間"訓練"佢地,包括用唔同手段,如餓他們,用皮鞭打他們,這些殘忍野觀眾是唔會睇到,大家表演時只會見到好得意,好開心
    馬戲團虐待動物唔係新知舊聞,你只要細心諗諗就一定知道,全球保護動物組織PETA內有好多這些資料.........
    其實,大家去支持馬戲團,為左過一個開心既holiday,但實是助長了這班衰人去虐待小動物....我個人認為好唔公義

這個回應我想出好耐,但一直無時間出,今早sat要返工,特登7時回公司打既
    這是我個人意見,可能令各位睇左唔開心,就此say句sorry先.

希望大家去玩時,諗深一層,盡量唔好將一己既快樂置於眾生既suffering上.

catcat字

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 witchycatcat 於 2011-4-9 08:30 發表

成成及各位:

動物,唔會天生識or想做表現俾人類睇,monkey玩波, 大象踐單車,老虎跳火團....?是他們的本性嗎..?他們喜歡這樣"表演"嗚
    他們做到如此表演,是人類長時間"訓練"佢地,包 ...

cat, 你的意見會認真考慮, 我差啲忘記佐我屋企隻肥貓. btw我哋睇果個是得人表演, 我加賣相姐, hoho
    你唸到乜就說乜得la,  我哋唔介意, 唔好怕得罪人.
    你e排好似好感觸, cheer up.

btw, 我要回你3個post好辛苦, 下次post一處得 >.<

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2011-4-9 13:20 發表

cat, 你的意見會認真考慮, 我差啲忘記佐我屋企隻肥貓. btw我哋睇果個是得人表演, 我加賣相姐, hoho
    你唸到乜就說乜得la,  我哋唔介意, 唔好怕得罪人.
    你e排好似好感觸, cheer up.

btw, 我 ...

catcat,

cheer up x 2

升級   100%

該用戶從未簽到

Cat Cat 做嘜咁感觸呀.我早排睇到一個電視節目.講有關一

升級   100%

該用戶從未簽到

Cat Cat 做嘜咁感觸呀.我早排睇到一個電視節目.講有關一群猴子生活在印度城市中.(士地過度開發)活得好凄涼.穿梭大街小巷中,缺水,缺糧.沒有棲息地.我心中覺得都不舒服.大部份的印度人活在貧窮線下.何況是這群猴子.現實好無奈,要放鬆自己.生活才開心.

升級   100%

鬱悶

原帖由 witchycatcat 於 2011-4-9 08:30 發表

成成及各位:

他們做到如此表演,是人類長時間"訓練"佢地,包 ...

多謝catcat!
    我最喜歡catcat你這種性格,很真很善良,嘻嘻放心啦!我絕對唔會介意你講出你的想法,每個人都應自由發言架嘛!
    我估我地會去的成員最終都會攞到一個平衡共識,其實我地目的都係至在飲飲食食happy吓!!

升級   100%

鬱悶

SSP 早晨呀!

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

new site www.longrunersclub.com.hk

Hi. SSP friends,

Is the forum changed to the above new site.

Pls. advise,

hang hang

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2011-4-18 13:06 發表 Hi. SSP friends,Is the forum changed to the above new site.Pls. advise,hang hang
    I think it is double n without hk. Give it a try !

升級   26.6%

該用戶從未簽到

good afternoon, SSP~~ long time no see!!就o黎個post我都搵唔番 近排各位有咩活動呢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2011-5-3 17:36 發表
    good afternoon, SSP~~ long time no see!!就o黎個post我都搵唔番 近排各位有咩活動呢~

SSP最返去新場浦多...佢地冇通知妳呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

係呀~
    vv~~~~d人閃晒去新disco呀~
    要搵adress就call我地啦

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 25822# 的帖子

冇呀! 搬左去邊到呀!!! 講聲好喎~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

我回來了!
    聽到CATCAT講某人的事情,很心酸,想不到會是多麽無情泠莫的一句!
    希望大家簡簡單單的跑落去,玩落去……