香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 WinggniW 於 4-11-2009 09:18 發表
    Cat姐~好耐無見呀!睇到國內版見到你報名參加廈門全馬! 努力加油~ ! 我見有師兄/師姐去完土樓,好多地方值得拍照留念, Cat姐去到土樓影多D相番o黎呀

距離1月2日仲有2個月時間可以練習, 1 ...
    我都係胆粗粗報咗先咋,因為有7個鐘時間,睇吓可唔可以完成得到 law,如果唔得就上車gala,lee排好多野忙遲遲都開始唔到長課,最長都係跑過 14k咋,lee幾日又病病地,都唔知星期六可唔可以練長課 tim 阿。wing wing 咁勤力渣打全馬一定無問題,加油丫。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 5-11-2009 13:48 發表

Jogging_cat, 妳唔洗擔心跑唔晒, 我check咗跑唔晒都無車坐, 我問咗"牆紅" la, 不如我陪妳行番去又或者爬番去ar, ha~~~ha
    唔係掛,個官方網站話喺某時間關門前完成唔到某里數就要上救助車過喎,例如 3 小時完成唔到 21k 就要上救助車架喇。

升級   0%

開心

一、竞赛日期和地点
    2010年1月2日(星期六)上午8:00,在厦门国际会展中心举行。
    二、比赛路线:
    (一)马拉松:从国际会展中心起跑→环岛路→民族路→鹭江道→湖滨南路→湖滨中路→湖滨北路→东渡路→湖滨西路→鹭江道→演武大桥→环岛路→国际会展中心(终点)
    (二)半程马拉松:国际会展中心起跑→环岛路→民族路→鹭江道→湖滨南路→湖滨中路→湖滨北路东段(终点)
    (三)10公里:从国际会展中心起跑→环岛路→曾厝垵西路(思明软件园路口)【终点】
    (四)5公里:从国际会展中心起跑→环岛路→云顶南路(云顶隧道口)【终点】
    三、竞赛办法:
    (一)采用最新国际田联竞赛规则。
    (二)比赛各项目同时发令,同时起跑。
    (三)关门距离和时间
    5公里
    7公里
    10公里
    12公里
    半程马拉松
    30公里
    35公里
    马拉松全程
    1小时
    1小时15分
    1小时30分
    1小时40分
    3小时
    4小时30分
    5小时30分
    7小时

参赛者如在各项目及相关距离的关门时间内未完成比赛,须退出比赛就地疏散或上救助车,赛事救助车通过后,解除交通管制。此后参赛者若不退出比赛,发生一切事故责任自负。
    (四)参加全程马拉松的运动员,必须佩带计时芯片方可参加比赛。
    (五)组委会将对起点、全程路线和终点进行录像监控,出现违反竞赛规程和比赛规定的参赛选手将被取消参赛成绩。

不過其實佢講既救助車會唔會等於香港既救護車呢,係就•••啋

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 8-11-2009 23:28 發表
    catcat加油呀!
    大家咁話,加油,加油,加油

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 10-11-2009 10:08 發表

3小時半馬, Cat姐一定無問題o既,今個星期逍遙有21K約跑,可能我要番工 ...Cat姐有時間支持一下呀!
    唔喇,lee 個星期報咗十公里挑戰賽要留吓力阿。
    3小時半馬係應該 ok o既,但跟住可以再跑幾多 k 就真唔知喇,我估上車既機會都好大吓,不過琴晚有 個師兄話廈門條賽道尾段好晒,如果跑得慢會好辛苦,隨時好似村上春樹咁晒到起水泡就死喇。

升級   0%

開心

10/11 斧山運動場變速跑

Interval Traget 5'20" / KM (10 Sets 8'30" 連休)

5'25"64 / 5'10"68 / 5'15"37 / 5'21"14 / 5'20"14

5'25"68 / 5'11"78 / 5'18"85 / 5'24"39 / 5'13"81

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 11-11-2009 13:38 發表

犀利ar" />" />
    犀乜野利 丫,跑到死死吓,仲有幾 k 跌咗出 target tim 阿!

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 12-11-2009 15:38 發表

Cat姐星期日要加油呀~天氣轉涼,跑完之後記得加件風褸!!!

距離可以慢慢加上去o架o麻, Cat姐咁勤力~先征服半馬, 再挑戰更長距離
    多謝鼓勵,大家一齊加油丫。

升級   0%

開心

15/11 香港十公里挑戰賽

昨日天氣好好,跑得好舒服好爽,起步前落咗一陣雨,好在起步之後一直都無雨,如果唔係眼鏡就要加個水勃喇。
    今年第一次pb好開心呀,上次1/10國慶個比賽跑到死死吓都pb唔到,以為自己都係咁上下,快唔到架喇,點知今次比我快咗成分幾鐘喎。好感恩呀。

1K      2K      3-4K      5K      6K      7K      8K      9-10K
    5:43   5:38   11:40     5:50   5:44   5:43   5:43    11:26

自己隻錶既時間:57:31  Yeah

升級   0%

開心

原帖由 囧山比 於 16-11-2009 13:58 發表
    恭嘉catcat pb~~~unicef 一齊努力呢~
    大家一齊加油 yeah

升級   0%

開心

多謝菲菲同KC肥哥哥

KC我都好似見到你喎,不過你係咪瘦咗呀?我唔敢知果個係咪你呀?

升級   0%

開心

17/11 斧山運動場變速跑

Interval Traget 5:20 / KM (10 Sets 8:30 連休)

5:19 / 5:23 / 5:14 / 5:15 / 5:19

5:20 / 5:18 / 5:18 / 5:14 / 5:00

升級   0%

開心

原帖由 叮叮噹 於 19-11-2009 18:55 發表

今次平均左, 時間又好左, Good!
    還又一個週期就廈門全馬, 加油啊!

果日天氣好凍唔跑快 d 會凍死架,廈門全馬應該練唔設架喇,我連 unicef 個半馬都唔知跑成點,最後 lee 個星期六既長課希望可以跑到
    16-17k,咁就有機會可以完成到賽事,本來諗住條路易跑 d 可以 pb,但 e 家睇黎無乜機 lu。

升級   0%

開心

原帖由 nc 於 20-11-2009 12:03 發表

cat姐, 唔好放棄呀... 只要沒有傷患, 補住對腳, 比心機練長課, 慢慢跑, 不理時間.  廈門完成全馬是大大大有可能架!!!! 大家齊齊努力呀
    nc 姐我會盡力 gala,你都要小心身體,唔好比傷患纏身呀,大家加油丫。

升級   0%

開心

原帖由 momochihuahua 於 20-11-2009 12:21 發表
    cat ctse
    勁呀, 我的10k 未試個可以响60分鐘內 (近期一次只係响15k賽內, 去到10k位睇下隻錶係64分鐘)
    但60分鐘內完成10k係我短期目標
    但我又要練多d腳力上半馬, 又想練速度, 真係貪心.....:lovelin ...
    momo ctse 其實你跑 15k d 時間都好好丫,38分幾都係6分半鐘倒 1k,我上年渣打半馬跑咗成兩個半鐘有多呀。你跑 10k 既時應該會快過 64 分鐘架,因為唔洗留力丫馬,同 15k 既成績唔會一樣,加油丫。

升級   0%

開心

原帖由 叮叮噹 於 20-11-2009 18:59 發表

天氣涼跑得輕鬆, 星期六果長課不計速度只求距離, 盡量跑長少少, 聯合國半馬冇難度啦!
    過左聯合國先跑返兩次超長課, 廈門全馬平路,完成應該可以,七個鐘大把時間,大不了尾段跑行跑都到啦!
    hgonion_icon_105g ...
    多謝叮叮噹支持

升級   0%

開心

21/11 九龍仔長課

今日總算可以順利完成一個似樣小小既長課喇,好開心呀!

九龍仔運動場 400m X 25 laps 時間 1:08:32 (10k)

九龍仔運動場外緩跑徑 550m X 10 laps 時間 36:34 (5.5k)

由九龍仔運動場跑返屋企 時間 10:20 (約 1.5k)

總里數:17k

總時間:1:55:26

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 24-11-2009 13:39 發表

cat, 妳都好勤力wohgj091" />" />hj r unicef 加油 ~~~~~~~加油, 預祝PB again , wow..............., 星期日打算由屋企行上荔景mtr站, 搭東涌頭班車ar, 妳呢?
    大家一齊加油丫,跑完有冇時間一齊食野,我 lee 個星期六會返週未崇拜所以唔洗趕住走喎。我會喺旺角坐大會特別巴士阿。

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 25-11-2009 10:12 發表

X 2 Cat姐+Tarry ctse加油~~~~~~星期日見呀!
    多謝 wing 姐,你有冇參加呀?

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 26-11-2009 09:21 發表

有呀~Cat姐! 星期日見啦~~~~~~~~~
    一齊加油 yeah~~~