香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊衝線實錄
由戰地記者細雄冒住生命危險踼拖拍攝, 幾乎跑到甩拖兼飛拖.
記住由頭睇到尾, 最緊要係最尾衝線果刻! (唔知點解用全螢幕睇唔到) (如果睇睇下個畫面變左好似慢鏡咁窒下窒下, 就要從頭播過先好返)

http://www.youtube.com/watch?v=zKsnD9FgeXs

K隊條片正在製作中, 好快就會有得睇!

*所有隊員及十卜都會收到燒錄了所有片段的光碟兩隻, 保證原汁原味!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行K隊衝線實錄

http://www.youtube.com/watch?v=z1Qw8KeGNkw

升級   100%

該用戶從未簽到

人生中仲有好多個42.195K等緊你呀大師兄! 渣油呀!
當你地果日跑緊27K既時候, 我就比壞人, R同batbat佢地推左30k (樂善行路線), 推到我甩肶咁滯 , 仲辛苦過跑一場全馬, 今日行路對大肶仲好酸痛!

升級   100%

該用戶從未簽到

日期:     4 / 12 / 2010 ( 六 )
集合時間:
7:00
:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 維景彎畔盡頭>健明 >彩明>寶林北路 >醫院後山(影業路)>銀線彎>坑口>日出康城>  電視城盡頭捷返 > 日出康城 >TKO運動場大圈 x1

路程:25k

預計完成時間:2:40小時
難度(5*為最高):**(沿途有15% 上斜,85%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 寶翠公園 / TKO 運動場   ( 最好自備足夠量水)

1. 活
2. 昌 (減d)
3 .bolo
4. 明
5. 大雄

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-5 22:00 發表
訓醒啦...

我吾知係黑仔定澳馬吾利我...今年第二次跑...原本有信心在3:30 - 3:45完成...但最後個成績都係甘差...4:11:21..唉!!!

今日跑到25KM度掛住睇大大半馬回程返到未...就冇留意地下...唉...點知冇端端踩到 ...

墮咗馬都比你捱返終點, 真係有好強既意志力, 一於選你入下年既TKO毅行精英隊!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 文輝 於 2010-12-5 21:41 發表
另一半病左幾日, 尋日同佢睇醫生, 醫生要佢住院, 所以星期六做左逃兵" />" />

祝你太太早日康復!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-6 20:34 發表

絕對同意...但性恪難改...唉!!!

我地性格都幾相近!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-12-10 23:26 發表
好掛住PTO.
代烏拉好好問候下佢.
總會安排一課半馬長課同佢交流交流的!!

我都好掛住佢, 好快會去探佢!

升級   100%

該用戶從未簽到

有冇人想玩CCM全馬, 我同WTY16及馬拉準備報名, 諗住跑唔晒咪當毅行咁行返終點, 有興趣既TKO跑友一齊玩啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-12-12 22:43 發表
沙田節半馬當日TKO 人會唔會約埋一齊去呀?

我會出車, 可以載4人.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-12-15 17:48 發表
沙田節半馬
大雄專車可以載4人,TKO 出發:

1. AH LI
2. 哈利 (謝謝老總)
3.馬拉(謝謝老總)×2
4.祖祖(謝謝大雄)x3 (幾點出發架??)

對唔住呀祖祖, 我最項頭個老細突然話要陪我去呀, 宜家得3個位咋!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kuk11840 於 2010-12-16 11:24 發表
原帖由 monsterjoe 於 2010-12-15 17:48 發表
沙田節半馬
大雄專車可以載4人,TKO 出發:

1. AH LI
2. 哈利 (謝謝老總)
3.馬拉(謝謝老總)×2
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大雄兄 :
上車係邊處等同時間,請告知 ...

AH LI 師兄, 6:30am起你屋企樓下等. 我pm手電號碼比你.

升級   100%

該用戶從未簽到

日期:     25 / 12 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:15:00am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場                 

路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
                                                        > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場
路程:31k

預計完成時間:3:15小時
難度(5*為最高):****(沿途有70% 上斜,30%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 寶翠公園 / TKO 運動場   ( 最好自備足夠量水)

1.活
2.mode (希望Join到無阻攔啦)
3.TKOer (會跑少,回程唔去寶林,直接返運動場)
4.Terry仔 (同TKOer一樣)
5. AH LI (聖誕快樂 !)
6. Ah Mau (恭喜發財呀!)
7. 哈利
8. 文輝
9.明
10. 大雄 (今晚12.00要望子夜彌撒, 聽朝見到就見, 唔使等我)

升級   100%

該用戶從未簽到

明天同wty16參加石崗30k, 諗住同佢嚟hea下玩下, 因為好耐冇探過PTO, 點知16佢hea住嚟跑都跟到我c下c下, 睇返牛牛幅地圖原來我地兩人唔入大澳門, 唔跑TKO大圈都已經跑咗成20k, 今次真係玩大咗, 明天有九成機會爆.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 desmondtang610 於 2010-12-25 21:09 發表
如果黎緊星期六跑 30-32 km 就最好了 .

領隊好似話跑33k.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 mode 於 2010-12-26 00:52 發表
下星期六要開工,無得跑

Oh! 元旦都要開工, 辛苦你了.

祝水泡早日消失!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO各人已順利完成石崗30k比賽, 個個都PB:
尾段大跌WATT, 都係琴日PTO果20K累事.

(兩日共玩左50K, 夠晒皮, 成個人散晒!)

升級   100%

該用戶從未簽到

網上出左比賽結果喇, 原來我地隊際第四名, 啱啱冇獎攞!" />" />

升級   100%

該用戶從未簽到

受高人指點, 除自己成績外, 唔應該公開其他人比賽紀錄, 謹此向車仔, 16, 猿球, 228華及大師兄致歉!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-12-28 22:37 發表

5洗啦, 小小地請我吃飯米得lor, 看者有份

我請食飯, 你請食餸! 冇問題.