香港長跑網  - 長跑長友

樓主: long.run.hk
打印 上一主題 下一主題

29/05-2010 東涌>大澳網友約跑

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 long.run.hk 於 2010-4-13 17:16 發表
    如當日想跑長少少,可以在深屈沿車路入大澳。
    距離:約十一公里八公里跑,三公里山路
    路程︰逸東村 > 沙螺灣 > 深石村 > 深屈 > 大澳
    約跑日期:2010年5月29日(星期六)

參加名單:
    1. Kenneth ^.^!....
    2. 亞平
    3. lantau 如果唔番工會到
    4. 得得地 (東涌係我主場, 我都想嚟, 等我睇定啲, 睇吓請唔請到假先作實.)

謝謝 !

我都想識吓 lantau 師兄,   
    仲有 TCRunner 師兄對 [大嶼山/東涌] 好有經驗, 要參考佢嘅資料 !     

升級   0%

擦汗

原帖由 kenneth 於 2010-4-17 09:08 發表
    得得地兄,閣下住東涌??請問東涌碼頭點跑過逸東??是否沿海邊行人路跑就可以到??有冇捷徑??
    當然﹗佢以前是東涌人....

我住東涌, 不過極少過逸東, 早一排試跑先去過外圍一次.
    東涌碼頭過去, 其實沿住海邊同隧道, 去到消防局再過去, 應該唔難搵.
    捷徑就未必有, 或者我唔知嘞.   

我未試過搭嗰度啲船, 我都想遲啲試吓搭船過屯門.
    TCRunner ching, 可以講話係 [東涌原居民] 咁滯.   
    東涌嘅路, 我諗佢都跑過晒, 係我咁水皮啫.   
    所以我都想知多啲啲新路, 或者第時同 lantau ching 跑吓.   

升級   0%

擦汗

原帖由 lantau 於 2010-4-23 22:58 發表
    我住東涌的,所以東涌等可以了,但想問會去那裏做熱身?一班人要大少少的地方先可以做到

我估我嗰日, 請到半日假, 一齊跑.

東涌碼頭附近天橋底有啲位, 嗰度做熱身 ?
    定係過到逸東都仲有位做熱身 ?

應該冇行李寄存 ?
    大家都係輕便裝束慢跑 ?!

升級   0%

擦汗

原帖由 ckh2117 於 2010-5-24 23:55 發表
    Hello,  咁多位c兄好, 我叫Dereck, 搬到東涌差不一年, 平日都有係附近跑下, 高興發現呢個網, 同埋今次活動, 希望參加, 請問係咪自己加名就得?
    * 跑步新手, 請多指教

Hello !
    我都係住咗東涌唔夠一年, 好懶咁有時落街跑吓.
    你自己加埋個名上去啦.

我都好想識到啲東涌人,
    就算第時未必約跑, 喺街跑步撞到都可以打聲招呼嘛 !

升級   0%

擦汗

[quote]原帖由 kenneth 於 2010-5-26 11:09 發表
    存放行李小弟都唔知...到時等東涌跑友帶我

不是說輕裝出發 ?
    那兒放行李 ? 有地方嗎 ?

我不知道.   

升級   0%

擦汗

嘩 ! 勁呀 !   
    東涌都有咁多人參加 !   

特別期待見到 TCRunner 師兄, lantau 師兄 及其他師兄,
    真係不枉我攞咗半日假嚟試跑呀 !   

升級   0%

擦汗

原帖由 kenneth 於 2010-5-29 19:00 發表
    得得地,小弟期待閣下上載的照片。

下晝返工, 夜晚篤波打籃球, 要聽日先 upload 到囉.   

我哋三個, 今日完成咗去到大澳囉 !   

不過, 搭返車返去東涌, 攪到要兩點鐘,
    應該你哋跑返去會慳時間啲.   

升級   0%

擦汗

原帖由 kenneth 於 2010-5-31 11:48 發表
    條路風景正唔正??有冇响大澳食豆腐花??
    我哋跑到出去,沖完涼,剛兩點..

我們去到大澳, 有吃了一點東西, 豆花豆漿.
    更買了澳門人來開店的牛肉乾.   

昨天出街了, 對不起還未有相.   

升級   0%

擦汗

終於有相.   

跑得慢, 影得唔係好多.   

沿途少少亂影, 留個紀念.   

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11327&extra=page%3D1&frombbs=1