香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

原來我個餅成 重量 : 990 克 > <

升級   44.74%

該用戶從未簽到

我岩岩又係買左塊compact 餅
之前係咁而做左少少功課

shimano 兼容既大路有FSA 同Raceface
兩千蚊樓下既唔建議玩FSA,我覺得呢個牌子係俾追求最高表現黎用,所以平價既唔係咁抵用
Raceface 呢個牌子就無乜資料

其實用Sram red雖然要換過枝BB,但係都唔算貴
而且舊個枝可以放返出去幫補下,呢個方案可以考慮下

至於shimano既我會考慮Ultegra, CRC賣個價錢係十分之吸引
但係因為我個套件係campagnolo所以都買唔落手
同埋shimano買餅一般會跟埋枝BB,你到尾都係多左枝BB芯出黎

我個時買餅又係為左枝BB左右為難,不過有個朋友點醒
唔需要為左枝BB而攪到自己既選擇變得少左,最緊要塊餅岩自己用
同埋舊個枝放出去都唔難

你用開既脾長係幾多?上網買有機會唔同脾長係唔同價錢
係單車鋪唔同脾長一般價錢上都無乜分別

升級   44.74%

該用戶從未簽到

老友
你換TT bike會係打算砌車定係買complete bike呢?
如果計畫係買complete bike既話我唔建議而家你部caad9換餅
費事用得幾個月又要雪藏
個計劃係砌車既都仲有得諗諗

唔知幫唔幫到你解下毒呢