香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

各位領跑員來揮揮手

升級   15.45%

該用戶從未簽到

亮哥:

我有個問題想問, 其實盲人跑手有無特別名稱?暱稱?
有時唔知佢地叫咩名, 但好想直接同對方講"加油"
就咁叫, 只能夠由領跑員轉述...
無理由直接叫"盲人跑手加油" 我自己覺得好似唔係咁好..

升級   15.45%

該用戶從未簽到

多謝亮哥詳細解答.
如果能夠有個親切d暱稱,總好過叫盲人, 視障 或 瞎子, 我真係叫唔出.
另外, 我都想了解下, 過往公開賽有沒特設獎項比呢班跑手?
我接觸長跑日子淺, 無留意, 上星期同朋友講開, 926三鐵都有分傷殘人事組別,
無記錯好似只得4人參加, 點解長跑比賽沒有呢?
有時間都好想去探望下呢班跑手

升級   15.45%

該用戶從未簽到

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-11-16 13:50 發表

就今晚識..我帶你跑啦..

你帶? 我實五馬分屍啦

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-16 14:41 發表
眼看不見的精采
                    我們的體驗館旅程為你創造獨一無二的經歷。視覺可說是我們每天生活上不可或缺的感官,我們很難想像生活在黑暗中會是怎樣的滋味。這體驗館正好讓你發掘眼看不見的精采香港!
   ...

唔該晒亮哥

升級   15.45%

該用戶從未簽到

無意中見到d相, 下次見到佢地, 我會叫"光明跑手加~~~油~~~"

http://picasaweb.google.com/HealthRunnerClub/201004?feat=directlink#5463897543881511890

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-1-7 11:02 發表

每個人都應該給自己多點機會....
我都要慢慢跟大家學習多些領跑的技巧啊! 每個星期四出度對我來說.. 完全無問題的,
更可於星期六/日帶多一天, (要看看情況地點而定)

mill 姐, 講得好有意思

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-7 15:19 發表

哈哈哈! 好句好句!
小弟都係,在家裡做賓仔,打掃煮飯...,晚晚唔係約跑就領跑,而家仲星期六、日都陪跑(領跑)長課,開始時佢地無出聲,忍唔住時就發老脾! 最近,小弟自我檢討過了,真係忽略了照顧她們,所以主動 ...

亮哥, 真佩服, 你唔單止有資格做領跑, 仲可做家務助理義工

升級   15.45%

該用戶從未簽到

亮哥,今日0向科學園同你打過招呼

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-9 21:39 發表

謝謝妳們的打氣,小弟即時話俾身旁的運動員聽,佢好開心,今日全程都用約5分鐘/K,跑得好輕鬆(原本叫佢留番dd給後段,開始時拉慢佢跑5'30"/K,點之刻意拖慢仲辛苦,所以乾脆由得佢),這是他第一次出街跑長課,佢非 ...

嘩! 5分鐘/K咁快, 我都未認到0個位師兄, 你地就走左, 下次有機會介紹你旁邊0既跑手,
等再有機會遇到時同佢地直接打氣.

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2011-1-10 17:09 發表
Rebecca 那位視障跑手好似叫做亞聯.佢真後跑得好快架.我同波兄連塵都食唔到.我地跑到9k時,佢同亮哥已跑到10k.

唔該晒, 不過真係認唔到走得太快

升級   15.45%

該用戶從未簽到

各位光明跑手&領跑員, 明天加油!!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-2-20 23:19 發表

Sorry Rebecca!
無機會pass呢個加油給他們添,因小弟負責全馬的運動員,好忙呀,替他們換衫、綁鞋帶、晶片,扣號碼布,我們有7個運動員加7個領跑義工,派了五個領跑義工拿了十四份行李去寄存(真的不好意思,五個 ...

亮哥, 唔洗sorry, 我換衫時見到孫媽媽, 跟主0向sogo見到其他跑手, 都打左好多個, haha
同佢地打氣仲開心過自己跑呢