香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

New Watch - Forerunner® 410 released from Garmin

升級   0%

該用戶從未簽到

search 過. 未有明碓時間何時銷售?

之知有冇人打聽到?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-10-6 11:59 發表 請問加其他要件是甚麼? 心跳帶? 心跳帶等等當然可以啦,如果團購,會有自由選擇配搭的。IPX7理論上可以防雨水,這點以前小弟都深信不疑,最近都無落雨,操一次長課馬鞍山至大埔來回約26K,猛烈陽光之下使用,回 ...

我冇諗住買, 不過亮哥真係肯好人, 我幾欣賞的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-10-6 16:19 發表
如果 compare Timex Ironman 同 Garmin 310XT,
個人認為 310XT 功能比較好些,但我現在既 405 都 ok,
遲些才考慮吧!
但 310XT 唯一較輸既地方係佢用舊 chipset
詳盡 Times Ironman review 如下:
http:// ...

對, 就是這個原因, 我偏向看好410 , 210 的. 一般來講, 如果設計冇bug , 應選較新的chipset . 因個別需要如電力, 防水才可選.  以兩款來選, 真係各個優劣, 大牌子 310xt(以gps 起家的, 不容有失的) VS 較新的設計 timex ironman gps.  買家要配合自己需要來選的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-10-6 16:47 發表

其實Timex Triathlon同310XT都係StarIII,搵衛星應該一樣,最近聽了個有關GPS應用既講座,StarIII同StarIV一樣咁準,以前唔準是因克林頓政府要在GPS加jammar干擾,StarIV chipset可以去除這jammar就準d,但係而家奧 ...

oh, ic. thx

升級   0%

該用戶從未簽到

請指教 forerunner 410 heart rate straps 係吾係行 2.4 Ghz 的 transmission frequency 的呢?

謝謝