香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

New Watch - Forerunner® 410 released from Garmin

升級   46.33%

該用戶從未簽到

battery life is 2 weeks or 8 hour sport mode.
當手表用幾好,跑馬拉松都OK。

升級   46.33%

該用戶從未簽到

IPX7理論上可以防雨水,但外國的評論就真係好多時汗水已經令到Gamin的Forerunner出事,只不過新一代的可能已有所改善,最好不急於購買,等一下有用家報告才行動。

我用310XT目前就連遊水都可以﹝不過心跳帶的資料不能在水中傳播,GPS訊號在水中接收也有問題,做三鐵用仍有距離﹞,估計Garmin有了310XT的經驗,這隻新表的IPX7應符合水準吧。

另外,請問若有團購,請問可否加其他配件呢?

升級   46.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-10-6 15:26 發表

咪係囉! 舊果隻好地地,新果隻功能又唔係相差咁多,不過係佢防水功能同電量吸引,考慮清楚先囉,橫掂有隻用緊。 上網找過相關用家評語,這隻錶入水後也是不能定位,即係游水時只計時,計唔到距離。

聽講要放在泳帽中....