香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   0%

該用戶從未簽到

10月30日  操練 ( 請自行加名)
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
6. JC (即係咁........ 我好有誠意架, 名就一定報左先, 希望果朝唔使返工)
7. Joew(報左先, 因為星期日另外有長課, 可能跟唔足全程)
8. Chris
9. 火仔 (我會遲到, 起步唔駛等我, 我會沿路搵你地ga啦)
10.mode(新人報到,最近先復操希望跟到你地啦!)
11. 大師兄(早就早啦.....等埋我呀.. 唔該.)
12. junjun (其實...我覺得逍遙跑絕不逍遙.. 唔知仲跟唔跟到 6 分一K.. 冇咩 concept)
13. KK

junjun,呢個並唔係逍遙跑黎架~~~~ 呢個係...TKO備戰2011渣打全馬之長課訓練!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔(有事做唔特訓)(跑完應會跑多1,2個外圍)(消防員)
6. JC (即係咁........ 我好有誠意架, 名就一定報左先, 希望果朝唔使返工)
7. Joew(報左先, 因為星期日另外有長課, 可能跟唔足全程)
8. Chris
9. 火仔 (我會遲到, 起步唔駛等我, 我會沿路搵你地ga啦)
10.mode(新人報到,最近先復操希望跟到你地啦!)
11. 大師兄(早就早啦.....等埋我呀.. 唔該.)
12. junjun (其實...我覺得逍遙跑絕不逍遙.. 唔知仲跟唔跟到 6 分一K.. 冇咩 concept)
13. KK
14. 映(bolo friend)慢脚+唔熟路
15. Philip (唔熟路)
16. Vincent

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

日期:    6 / 11 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:15am (7:30am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場                 
路線 :  TKO運動場 > 工業村 盡頭折返>左轉入康城路迥旋處折返 > 醫院後山 > 寶琳 > 彩明 >健明 > TKO運動場      
路程:20k

預計完成時間:2小時
難度(5*為最高):* (沿途有10% 上斜,90%平路)

1. 活
2. 昌
3. jogging_cat
4. JC (聽日唔使OT, 終於有得跑喇 ..... 跟跑頭段, 8:30要離隊趕回家)
5. mode (跟跑大半段, 到寶琳要離隊趕回家交人) (如下雨不來)
6. 哈利 (終於唔洗操山,從獲自由 -->  )
7. 映(落 爾唔到)
8. 車仔(下大雨不來)
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Absent List:
1. chanlouis911 (Sorry, Absent for this week)
2. runner_256 (要當更,會星期日補跑)
3. 火仔 (同上)
4. 大師兄 (星期六要返工.......星期日要比賽)
5. AH Li (星期日半馬賽事)又要請假一次
6. Philip(星期日半馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

向大家推薦Love Ideas, Love HK集思公益計劃,希望大家積極參與是次投票,謝謝!
[url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=13058&extra=&page=1]https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=13058&extra=&page=1[/url]

升級   0%

該用戶從未簽到

今早下雨,考慮後決定不跑。希望下午停雨可以補跑番。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-6 10:17 發表

車仔, 今晚無雨我收工都想跑返轉藍田馬油塘, 不過我大約九點半至十點先起跑!!

我諗緊...因為都幾夜...因為我有諗過聽朝苗圃跟操...一陣覆你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-11-6 17:15 發表

我諗緊...因為都幾夜...因為我有諗過聽朝苗圃跟操...一陣覆你

祖祖如一陣9:30PM運動場等你趕唔趕得切?

升級   0%

該用戶從未簽到

日期:     27 / 11 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 澳景>藍田 >寶達>順利村 >清水彎道>壁屋>科大迴旋處>清水彎道>影業路>寶林>彩明>寶邑路 > TKO運動場大圈 x 1

路程:27k

預計完成時間:3小時
難度(5*為最高):***(沿途有60% 上斜,40%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;

1. 活
2. 通利- (報左先.. 應該只跑不食.....)
3. Philip (第一次27k 死跟..... )
4. bolo
5. iceberg99
6. 車仔

升級   0%

該用戶從未簽到

唉我仲未訓...

升級   0%

該用戶從未簽到

好忙....

升級   0%

該用戶從未簽到

是日按我走的路線,exactly27K。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-11-27 21:08 發表
我的blog~男兒當跑步 跑步生活隨筆 轉載....

記錄: 27 Nov 2010 - 27.21km  2小時34分 56  秒 (平均 5'41" 1 km, 1956C)

話說星期六長課備戰台馬,參加第二次約跑,地点將軍澳,長27公里,路線未跑過。  ...

Matthew太言重了。
btw,很高興認識你 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

日期:     4 / 12 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 維景彎畔盡頭>健明 >彩明>寶林北路 >醫院後山(影業路)>銀線彎>坑口>日出康城>  電視城盡頭捷返 > 日出康城 >TKO運動場大圈 x1

路程:25k

預計完成時間:2:40小時
難度(5*為最高):**(沿途有15% 上斜,85%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 寶翠公園 / TKO 運動場   ( 最好自備足夠量水)

1. 活
2. 昌 (減d)
3 .bolo
4. 明
5. 大雄
6. Philip
7. 車仔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2010-12-3 22:33 發表

我可以做証,因為我有時特訓完都會跟埋去......

我都可以做證,因為次次特訓完,佢地行街街之前,我都會同佢地講"sai u la la"

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 432# 436# 437# 的帖子

早晨丫各位~~~~
我起左身好耐喇~~~~~ 做緊paper ~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

albert: 今日我地2個走的路線,約26K。

另外如果按照今日原本條路,應約25-25.5K。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-12-6 13:21 發表

下次有同樣事件發生, 應該唔好再跑...
去到痛先至停即係話傷上加傷,
Red Cross叫要停, 真係要聽話...

多年前與朋友跑澳馬, 因時間太早, 周圍黑忟忟,
熱身ge 時候, 朋友唔小心扭親腳踝...
未開 ...

如何作出取捨,若自己將來發生相同情況真係唔知點決定好。

升級   0%

該用戶從未簽到

kenny收PM丫~~~