香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 快活人
打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   100%

該用戶從未簽到

要留力後天比賽, 明天不來了, 大家加油呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

琴日hea跑10k, 搵黎搵去都搵唔到大隊, 睇下我搵人條route, 真係笑死人:
http://connect.garmin.com/activity/65761163

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 philipccwong 於 2011-1-31 10:37 發表
大雄下次你係康城大嗌就得啦!我地會興?D、唔洗四圍?、如果你D鄰居投訴、你話渣打跑出信念要打下氣、佢最多當你痴線

philip, 好提議!

今日獨自一人補返長課, 本來諗住走37-38k ((康城 - 電視城 - 康城 - tko大圈 - 康城) x 2), 點知未到30已經謝晒, 衰到要起寶琳撘mtr返康城 (起mtr車廂度成身濕晒著住短褲, 比人睇怪獸咁睇, 好尷尬), pacing由最初5:1x跌到最後6:2x, 當第二次去到寶翠公園時好肚餓(因未食早餐), 冇晒平時既鬥志, 終於提早收工去7仔買返個朱古力蛋糕+1罐保x力, 嘩! 真係好味到暈, 食完撘mtr歸家, 埋單大約跑左30k, 路線同數據如下:
http://connect.garmin.com/activity/66002168

喱排都未試過長課走唔晒, 可能因為琴日比賽太搏命, 積聚太多乳酸, 再加上一個人走好悶, 所以冇乜鬥志! 初三再同佢砌過!

琴日比賽路線同數據:
http://connect.garmin.com/activity/65761155

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-1-31 13:39 發表

大雄你跑5:1x .. 好快ar
但現在保持狀態+ 保護對腳更加重要 ...

舊年太早回到比賽果日唔夠狀態, 今年我會玩埋初三長課(30-35k)先減量, 試下效果如何. 不過我會睇住對腳架喇, 好似今日咁見一唔對路就即刻收工, 請勿擔心!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-2-1 08:26 發表
大雄師兄加油呀,以為你初三先38K TIM,原來你咁勤力,琴日跑咗30K,初三再加到38K應該會好好喎,不過記住早兩個鐘食咗早餐先呀,初三我同Tarry會跑青公37K呀,大家一齊加油啦。

收到, 今次一定會記住食早餐. 加油呀cat & tarry!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2011-2-2 11:35 發表
恭喜大雄ching....." />" />

多謝JC, 好耐冇同你跑過喇, 不過你工作實在太忙, 襯新年可以休息下及跑下!

升級   100%

該用戶從未簽到

祝各位身體健康, 長跑長有, 澳景上落平安, interval圈圈有力, 比賽次次pb!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-2-4 11:34 發表
兩日無跑, 天氣唔錯, 都要操番下,
今朝估唔到都撞見 angkso, chris, bolo, 仲有一位著橙衫ge ching 練跑...

唔知係凍咗啲, 定係食滯咗, 頭5圈唔係好上力, 後5圈只係去得番平日9成...

可能係上星期六食15個運動場大圈食滯左!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 philipccwong 於 2011-2-7 10:43 發表
回報返、星期六好熱?三組都係康城碰面、新年甘多人操真開心。進入減量訓練第二週、果日我照計劃今星期減三成、所以跑左21k就收工、對如這一年來一向多勞多得既訓練模式、減量訓練係心理上怪怪地、可能我D人唔辛苦唔 ...

其實我地個個都變晒做JC個仔----腳痕仔, 一日唔跑都周身唔舒服, 我16/1 (渣馬前35日)捱完左CCM全馬後, 理應減量調整至渣馬, 但都係忍唔住照玩比賽及操長課至5/2, 結果係狀態大插水, 仲整傷埋隻左腳, 星期三應該連O King x 1 都未必跑到, 喱d咪係唔肯減量既代價囉! philip 你要記住繼續忍忍忍, 切勿因小失大.

升級   100%

該用戶從未簽到

請大家放心, 腳仔只屬小傷, 今天已能打羽毛球, 但明天可能不跑O KING而改跑大圈.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2011-2-9 22:17 發表

依........ 呀仔又出鏡 j" />" />jk

大雄ching錫住對腳仔呀 " />" />

JC, 腳痕仔又上左我身, 我終於又忍唔住跑左O King x 1.3, 但出奇地跑左11k隻痛腳都完全冇痛, 睇黎20/2應該冇問題!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2011-2-12 17:23 發表

大雄ching冇事就最好喇, 20/2加油啊 " />" />

JC一齊加油啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2011-2-14 16:44 發表
邊度沖涼方便呀?

可以用毅行沖法, 起公厠攪掂!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-2-17 22:12 發表

今早接到急電,老豆病危,明早要即回潮州,不知
幾時回來......唉..偏偏呢個時候

祝世伯平安無事, 早日康復!

馬拉, 請放心, 雖然你渣馬當天身在潮州, 但個心係同我地一齊完成42.195公里, 就好似毅行咁, 我雖然冇得參賽, 但個心就同你地行足100公里, 見到你地兩隊衝線果刻, 仲開心個自己衝線! 20/2就讓我地TKO成班戰友與你心連心一齊PB啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

全馬挑戰組 - 起步6:20

約大家於早上4:20分  將軍澳MTR 往北角方向月台等

1. WOOD
2. 哈利
3. Chris
4. Philip
5. 牛牛
6. 大雄

升級   100%

該用戶從未簽到

馬拉, mode 節哀, 請你們和家人好好保重!

升級   100%

該用戶從未簽到

有冇人有gel多, 我想要三包!

升級   100%

該用戶從未簽到

嘩! 朱古力啱晒我! 唔該晒KK!

可否5:15大合照時給我? 謝謝!

升級   100%

該用戶從未簽到

Thanks Wood Wood!!!
好鍾意妳成日到最後先公佈新路線, 攪到我地個心囉囉亂!!!