香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

女跑手內衣褲(CTSE only)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-6-29 19:26 發表
請問各ctse,

跑步會否穿運動內衣/bra top呢?
唔知道足夠支撐力嗎?
另外,穿跑褲時會否穿內褲呢?
一直認為,穿了很熱,唔穿又好似冇安全感!
有沒有為女跑手特設計的跑褲?

已習慣了做運動時穿sport bra, e.g, hiking, running, gym etc..., v. gd support for me as ... " />" />  普通去街bra 不吸汗, 最緊要條帶滑下來, 很不方便, sport沒有這問題. 有d sport bra 有 pad, 有d 無, 有d pad厚d, 有d pad薄d, 要試過才知自己喜歡什麼.  e.g. Nike bra reasonable price, 但自己不太喜歡個pad 比較厚左d, 美津濃都幾好, 不太貴 (以這個brand), 好似無pad, 其他行山舖頭都有, 大多無 pad. 都幾好. "black yak" mamatei, 質料吸汗不太好, sport hill, macpac 都唔錯.

完全無想過穿跑褲時不穿內褲, 就算穿跑褲都驚走光hjhvbj" />hjhvbj" />  ctse 妳好勇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2008-7-10 11:07 發表
之所以我覺得跑步的大多數是男生是有原因的.  佢地可以一個人通山跑練習, 又無咩周期要顧及. 始終男女有別啊!!

e個題目都幾得意, 小妹很同意ctse所講... 男女有別 (當然)

始終一出生是女性的話, 就要接受月事這件事, 其實玩陸上運動已好好好多了, 如果是其他水上活動更加唔方便, 始終覺得這是生活的點滴, 有了它, 更加珍惜其他舒服的日子. 再者, 因為它, 女性鍛鍊得更有耐性、刻苦...