香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011 水陸兩項鐵人聯賽 - 比賽1 - 現已接受報名!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

登錄/註冊後可看大圖
    2011 水陸兩項鐵人賽 - 比賽 1

日期
    2011年4月10日
    時間
    早上07:30(賽程A - C)
    下午 1 時 (賽程D-E)
    地點
    九龍仔游泳池
    截止報名日期
    2011年3月29日

http://www.triathlon.com.hk/showroom/model/T0103/templateCustomWebPage.do?webId=1209221452326&editCurrentLanguage=1210007475248&customWebPageId=1298891274656013243
    +1 0
    上一篇︰大埔新手報到下一篇︰2011年會員大會跟進事項

升級   0%

擦汗

擒日開始接受報名 !

雖然係游泳池, 但係就啱晒我哩啲新手, 可以試吓乜嘢感覺 !   

想問吓, 有冇師兄師姐玩過 ?
    同埋我可唔可以游蛙式......   
    或者, 游游吓自由式唔得, 轉返做蛙式得唔得......   

一般三項游水, 據我所知, 蛙式自由式都得, 係唔可以游碟式/背泳(!). 係呀呵 ?   

謝謝師兄師姐指教 !   

升級   0%

擦汗

最近參與咗會所嘅水陸兩項,
    因為幾個月冇游水, 游咗蛙式 !   
    結果游泳哩項我最慢......   (180m ~ 3'21")

請問九龍仔游水係咪都係分開組游, 定係同一年齡組別十幾廿人, 咁多人一齊落晒水一齊游 ??   

本來諗住報 500m swim + 5.6km run,
    但係睇返之前啲成績, 多數都係唔駛十分鐘游晒.
    最後我都係報咗 300m 水 + 3.8km 陸, 驚游得太慢.
    希望哩個月可以練返吓水...... 但係如果我夾硬要游自由式, 好似仲慢過游蛙式......   

升級   0%

擦汗

原帖由 orce 於 2011-3-9 20:25 發表
    一條線二個人游, 唔駛同人搶位
    你個會所有水陸玩咁得意!?! 180m游3'21都唔慢啦!

家住東涌, 真係方便跑步踩車會所游水.
    會所第一次舉辦水陸兩項, 會所游水, 跑出邊公園.   

原帖由 cfchan 於 2011-3-10 08:28 發表
    得得地兄,好多人都係蛙式快過自由式架!

多謝各位師兄鼓勵 !   

引用史泰龍:

I'd rather do something I love badly,
    than feel bad about not doin' something I love.   

升級   0%

擦汗

水陸已滿 !

我仲未練水, 今日唔知都係偷懶定去一去呢 ??   

原來 start list 三日前都出咗.   

Hong Kong Triathlon Association
    Due to overwhelming response, all the quotas for 2011 Aquathon Series - Race 1 are full. Thank you for your kind support! 由於反應踴躍,2011水陸兩項鐵人聯賽 - 比賽 1名額已滿,多謝支持!

升級   0%

擦汗

原帖由 D文 於 2011-4-10 17:51 發表
    最怕聽到比人拍手掌,好在上水果下冇出現,果時我好似尾3上水

我都好似聽到有掌聲, 冇為意淨返幾多人, 不過唔係最尾嗰個.

好玩呀 !
    期待下次出海游水沙灘曬太陽.   

正 !   

升級   0%

擦汗

原帖由 snail 於 2011-4-11 17:14 發表
    check your time from the result. i already found an error of my friend swim time

聽講跑步距離唔係幾準 ??

兩個時間, 係咪咁計 ??

游水時間
    轉項+跑步時間

我居然跑步時間快過游水 ??   (自己冇帶錶)
    嘩哈哈 !   

升級   0%

擦汗

原帖由 key 於 2011-4-11 17:56 發表
    得得兄, 你跑步時間快過游水時間? 即係 (轉項+跑步時間) < (游水時間) ? 咁你真係跑得好快好快了     

好似冇乜 [奶油] 會咁 ?!
    唔知會唔會誤會咗定計錯 ?
    我游水真係好似包尾, (冇特別望, 係知有個 DNF),
    但係冇理由跑步會排第二 ??

1st time ~ 11:04
    2nd time ~ 10:58

唔緊要, 今次覺得好好玩, 增加咗信心.
    啱啱練完水返嚟, 希望下年可以喺九龍仔游自由式 !   

同埋, 快極我都唔會 ~ 11min 跑到 3.8km 啩 ????