香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011 水陸兩項鐵人聯賽 - 比賽1 - 現已接受報名!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

登錄/註冊後可看大圖
    2011 水陸兩項鐵人賽 - 比賽 1

日期
    2011年4月10日
    時間
    早上07:30(賽程A - C)
    下午 1 時 (賽程D-E)
    地點
    九龍仔游泳池
    截止報名日期
    2011年3月29日

http://www.triathlon.com.hk/showroom/model/T0103/templateCustomWebPage.do?webId=1209221452326&editCurrentLanguage=1210007475248&customWebPageId=1298891274656013243
    +1 0
    上一篇︰大埔新手報到下一篇︰2011年會員大會跟進事項

升級   0%

擦汗

擒日開始接受報名 !

雖然係游泳池, 但係就啱晒我哩啲新手, 可以試吓乜嘢感覺 !   

想問吓, 有冇師兄師姐玩過 ?
    同埋我可唔可以游蛙式......   
    或者, 游游吓自由式唔得, 轉返做蛙式得唔得......   

一般三項游水, 據我所知, 蛙式自由式都得, 係唔可以游碟式/背泳(!). 係呀呵 ?   

謝謝師兄師姐指教 !   

升級   5.26%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

得得地,
    比賽是不限泳式的, 總之你完成指定路程便可. 加油!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

我真係見過有人游背泳, 重要係open water, 重要係我前面

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-3-2 13:41 發表
    我真係見過有人游背泳, 重要係open water, 重要係我前面

好明顯係想曬太陽

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

o下,點解今年會撞竸步賽
    定仲有第2場在九龍仔游泳池?

Kin in Running

升級   25.8%

該用戶從未簽到

報左

ot一問, Race 3我直接響總會報,之後屬會send左個 Club Entry List當中冇我個名,不過響總會我個acc入面又搵到有報名
    咁係咪都有得玩?係咪咁就唔洗響屬會度攞選手包?

升級   100%

該用戶從未簽到

Club Entry List通常只係Show跟會報O既名單, 自己網上報無架~~
    不過比賽當日一樣可以去返屬會度攞選手包,
    除非官方個List無Show你個會出黎啦, 咁就要去返報名處拎,

官方參賽名單已經出左喇,
    3.13 Entry List.pdf (45.63 KB, 下載次數: 205)

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2011-3-7 22:01 發表 Club Entry List通常只係Show跟會報O既名單, 自己網上報無架~~不過比賽當日一樣可以去返屬會度攞選手包, 除非官方個List無Show你個會出黎啦, 咁就要去返報名處拎,官方參賽名單已經出左喇,15242
    唔該晒BEE師姐

升級   100%

該用戶從未簽到

Start list 唔見 jason 同 ginny 個名喎,
    呢場唔玩咩???

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-8 07:51 發表
    Start list 唔見 jason 同 ginny 個名喎,
    呢場唔玩咩???

呢個startlist係陸上兩項race 3既
    我無報, 因為無本事跑呢條下玻道
    Rockie加油!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

驚full, 所以拿拿臨報左先   

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-3-8 13:46 發表

呢個startlist係陸上兩項race 3既
    我無報, 因為無本事跑呢條下玻道
    Rockie加油!

講笑咩, 你冇本事, 我上次係冇人玩之下都踩左係地下啦, 你玩一定上櫈仔啦.
    吾玩就冇左個series 獎?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-3-8 14:31 發表
    講笑咩, 你冇本事, 我上次係冇人玩之下都踩左係地下啦,
    你玩一定上櫈仔啦.吾玩就冇左個series 獎?

jason 兄超班, 淨係玩兩場夠拎series 獎

升級   0%

擦汗

最近參與咗會所嘅水陸兩項,
    因為幾個月冇游水, 游咗蛙式 !   
    結果游泳哩項我最慢......   (180m ~ 3'21")

請問九龍仔游水係咪都係分開組游, 定係同一年齡組別十幾廿人, 咁多人一齊落晒水一齊游 ??   

本來諗住報 500m swim + 5.6km run,
    但係睇返之前啲成績, 多數都係唔駛十分鐘游晒.
    最後我都係報咗 300m 水 + 3.8km 陸, 驚游得太慢.
    希望哩個月可以練返吓水...... 但係如果我夾硬要游自由式, 好似仲慢過游蛙式......   

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-3-8 14:31 發表

講笑咩, 你冇本事, 我上次係冇人玩之下都踩左係地下啦, 你玩一定上櫈仔啦.
    吾玩就冇左個series 獎?

最慘玩完對腳都跟手玩完呢

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-9 08:03 發表

jason 兄超班, 淨係玩兩場夠拎series 獎" />" />

d人而家快左好多, 而且要攞陸上兩項聯賽獎, 必要玩晒三場
    所以呢個獎我都係無本事攞

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-9 13:23 發表
    最近參與咗會所嘅水陸兩項,
    因為幾個月冇游水, 游咗蛙式 !   
    結果游泳哩項我最慢......   (180m ~ 3'21")

請問九龍仔游水係咪都係分開組游, 定係同一年齡組別十幾廿人, 咁多人一齊落晒水 ...

一條線二個人游, 唔駛同人搶位
    你個會所有水陸玩咁得意!?! 180m游3'21都唔慢啦!

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-9 13:23 發表 但係睇返之前啲成績, 多數都係唔駛十分鐘游晒.
    我冇睇往積,仲走左去報500m
    賴野

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我都係會所操水陸 同 3項
    泳池 > 單車機 > 跑步機