香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.7.3 兰州马拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dannylun 於 2011-5-22 23:56 發表
小弟七月點都要去甘肅一趟,所以上星期報咗名跑全馬。此次應是蘭州首次舉辦有規範之馬拉松賽事,因近日官網新聞稿的宣傳重點竟然是.... 要趕及在賽前刨路鋪瀝青....

也是好事! 起碼他們也做點事兒!  小弟好想跑,不過太太突然辭工,令本來一個人獨享的退休金要給其他人分享,所以無本錢了,期望兒子今年畢業後快些搵錢獨立,那麼不用再同他分享小弟的退休金,去甚麼地方跑也不是問題了。哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-5-23 08:06 發表
亮哥,恭喜你就黎可以享仔福喇。

好欣賞妳咁樂觀!  話唔定佢突然話要結婚,咁就連棺材本都俾埋佢,哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dannylun 於 2011-5-23 21:16 發表

To 亮哥:個仔搵到錢,請你去環遊世界跑馬拉松都得喇!你望到上岸咪好囉,我仲有排捱...

To kf: 多謝捧場!今次嘅經歷可能真會很有趣,據官網講,截至上週為止總報名人數剛過 400 (全馬 + 半馬 + 10K),而我的報名編號竟然是7號...... 真係炒埋都唔夠一碟,睇吓又會有乜奇遇。

7號,種子選手!
我跑重慶也是得幾百人跑全馬,好好跑,無人阻你,起跑前已站在精英區,返到終點唔洗排隊拿証書及行李,少人仲好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-5-24 13:19 發表
咁會唔會蕩失路架?

不會蕩失路的,有架車頂有計時牌既私家車帶路的啊!