香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 卓卓
打印 上一主題 下一主題

[ 你 ] 依排聽乜歌?

B

升級   0%

該用戶從未簽到

咁就整首 光輝歲月 聽0下啦~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-10 11:17 發表

b哥搵下有無校歌丫....

再見理想!!!
B

升級   0%

該用戶從未簽到

動畫歌曲我最愛都係呢首呀:

和田加奈子 - 緊抱著那天空

其實呢首歌我一直都搵緊廣東話版0架~
首歌係: "許秋怡 - 愛上一個愛我也愛她的人"
好想聽0下會唱成點....

B

升級   0%

該用戶從未簽到

Tori Amos - Silent All These Years

王菲 - 冷戰 (最精彩的演唱會 live 1994)

兩首都一樣咁正正正正正啊!!!
B

升級   0%

該用戶從未簽到

王菲 - 約定

其中一首我0既愛歌呀~
其實我更加想 post 王菲 - Do we really care (王菲 - 長大 英文版), 可惜搵唔到~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

王菲0既正歌實在太太太太太多了~
聲超靚加唱功了得~ 佢唔再唱歌實在太太太太太可惜了~

整多首:
王菲 - 棋子
B

升級   0%

該用戶從未簽到

太極 - 一切為何

Bon Jovi - Santa Fe
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-7-7 09:39 發表

E首歌係吳國敬為某女子宜寫架.亦係佢既代表作.

咦咦~ 係邊個呢?? 圈中人??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

Gilbert O'Sullivan - Alone Again

0岩0岩0係收音機聽到呢首歌~

B

升級   0%

該用戶從未簽到

Wishes by Emi Fujita (with Lyrics)

0岩0岩又0係收音機聽到首正歌~

B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-9-1 10:25 發表
郵差   詞:林夕   曲:Adrian Chan
直到細雪非下來 蕩進遠處深海 甚至兩腳走不動 先想到 離開
直到你說不回來 直到我說 活該 拿下了你這感情包袱
或者反而相信愛 你是千堆雪 我是長街 怕日出一到 彼此瓦解
看著蝴蝶撲不過天涯 誰又有權不理解 (唯獨怪時間真快)
你是一封信 我是郵差 最後一雙腳 惹盡塵埃 忙著去護送
來不及拆閱 裡面的完美世界 認錯旅店的門牌 認錯要逛的
便當冷了想保存 怎可以亂擺 沒有你我的和弦 但有結尾的伏線
黃葉遠飛這場宿命 最終只能講再見

當然係約定啦~ 呢首歌我勁勁勁勁鍾意0架!!! 曲 / 詞都勁正~

歌名:約定
附註:
語言:粵語,  曲長:0m0s
作曲:陳小霞,  編曲:Adrian Chan
監製:,  填詞:林夕

還記得當天旅館的門牌 還留住笑著離開的神態
當天整個城市 那樣輕快 沿路一起走半哩長街
還記得街燈照出一臉黃 還燃亮那份微溫的便當
剪影的你輪廓 太好看 凝住眼淚才敢細看

* 忘掉天地 彷彿也想不起自己 仍未忘相約看漫天黃葉遠飛
 就算會與你分離 淒絕的戲 要決心忘記 我便記不起
 明日天地 只恐怕認不出自己 仍未忘跟你約定假如沒有死