香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

中銀香港第55屆體育節–2012分齡組三項鐵人賽

升級   62.63%

該用戶從未簽到

報左

上年十月試過半奧.
今次試下奧運距離. 踩同埋跑都應該可以.
游應該有D難度. 要努力練多D水...

期望可以完成.

kofelix, 你係東九單車師兄 ma?

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 8# 的帖子

東九Facebook名:ChiWai
我跟團出過4次左右

升級   62.63%

該用戶從未簽到

師兄記唔記得單車由漁謢處開始, 邊個位調頭?
睇個 course map 似係烏蛟騰前少少...

升級   62.63%

該用戶從未簽到

我都係第一次OD... 超辛苦. 因為感冒左三四日,剛剛先好返,都未恢復元氣.
未賽已經諗住完到都收貨.

游都還可以. 但係比人踢到個泳鏡入晒水 x 2...
踩就踩到第三個 lap 已經超累. 腰痛. 我諗要再 tune 下 fitting 同埋練多D上斜.
最後 10k 好漫長, 跑下行下. 未試過10k係咁辛苦 (平時跑半馬都唔使點停)... 用左成65分鐘...

3:25 完成. 收貨...

升級   62.63%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2012-5-7 13:30 發表
如果 真係30km 單車就痛, 可以考慮下搵d 平路操長課, 另自己身體去習慣下長途單車既坐姿. 習慣得多, 就新娘潭可能就吾覺得斜. 練太多上斜可能都未必能得到預期效果.
我吹就得, 我好鬼廢的

謝謝師兄意見.
幾次跟人踩100k大冷, 都冇咁既問題 (可能太hea, 踩下停下).
我會搵次平路長課試下...
我仲想問問, Fitting 你係跟網上 D 計算機定係自己慢慢試下試出o黎 ?
btw, 高人先至會咁謙... hee...