香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

全馬挑戰組少於4小時跑手三分一都唔夠??(已計爭標跑手)

升級   22.33%

該用戶從未簽到

4小時10分完成連一半人都唔夠 , 差唔多一半人4個半鐘之上完成挑戰組 , 里D人真係個人最佳成績少於4小時??!!

我覺得主辦單位應該用之前成績去安排分組,好過比D人自己亂報,現在快慨,慢慨同一組,慢又阻住D快,快又想突圍 , 我覺得10K , 半馬大會都要念念計 , 如果唔係我驚下年有拳擊睇都似 ,

+1 0
上一篇︰我手錶的時間和大會的個人時間, 一秒不差下一篇︰2013跑族半程馬拉松聯賽-廣州站

升級   22.33%

該用戶從未簽到

其實大會都有標準 , 不過報果時可以作時間 , 如果第一次玩未跑D半馬2組 , 十公里5組羅 , 睇下D人跟唔跟住報啫 , 香港有好多其它比賽 , 可以試下腳先 , 長跑長有(友) , 大家happy

升級   22.33%

該用戶從未簽到

kokyan_lam 發表於 2013-2-26 22:30
田總同賽會邊有監管先得GA, 比如10K挑戰組6000幾人報, 得唔夠300個可以sub-45完成, 咁你話la ...

10K仆親膝頭哥果個女仔 , 我覺得佢唔夠後面D人爆起步快 , 奇係奇在佢走去前位起步??

咁又唔一定, 女子組冠軍當時都仆親la, 有時人馬踏踏, 俾後面踩到腳隨時仆到甩鞋.  詳情 回覆 發表於 2013-2-26 23:04

升級   22.33%

該用戶從未簽到

forget 發表於 2013-2-26 22:43
最大問題係跑得快同慢都想排頭位

14年口號/主題 , 行船爭解纜 , 頭位我霸先 ,

升級   22.33%

該用戶從未簽到

lotustower 發表於 2013-2-27 19:27
事情要公道D,跑得快都係跑42.195,跑得慢也是42.195,大家都係比$300有什麽問題呢?跑步精神是挑戰自我, ...

師兄千萬別誤會 , 看看 8# 先 , 我意思係參加者報之前應該跟大會標準 , 報自己最佳成績組別啫 , 報返自己最佳成績組別盡力而為完成完成也是挑戰自我

升級   22.33%

該用戶從未簽到

little-fish 發表於 2013-2-28 21:47
人數多唔係問題,問題在質素。
終於明白以前冷兵器時代,戰爭精兵與普通兵一定要分開 ...

好多普通兵都好心有能力做精兵(包括小弟) , 除非大會真係當盤$300大生意做啦 , 如果唔係 , 整體成績都好難提升 , 再超越多D波士頓 , 都只係..........

升級   22.33%

該用戶從未簽到

little-fish 發表於 2013-3-1 18:12
冇乜可能,我粗略看了一下,今年兩組相加能夠sub4 的只有2600名,不過我強調應該要分組才合適 ...

其中5百幾6百人唔係hong kong人 , 5百幾6百人入邊有260人係china , 我地可能連2000都唔夠

搞左多年 , 其實大會有冇人研究下哩D數據 ?????

我係Hong Kong人,但我是260個China人其中一個,個人時間3小時41分  詳情 回覆 發表於 2013-3-9 22:53
其實時間唔一定要係sub4,可以定4小時15分或30分也可以。  詳情 回覆 發表於 2013-3-1 22:18