香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

荃灣/葵青約跑 16/5 (Sat 下午) 第七回 日落青公 集合地點請看p.1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

Ching 有冇提議邊度?上之catcat同恒恒ching好似話跑來回20k, 但我唔知確實折回地點, 好似係小"Lum"?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-1-8 00:33 發表

其實我係個路痴" />" />" />" />fhjfrt

咁為有睇下ming sir來唔來啦~~~or 其他荃灣街坊可能知喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-8 12:38 發表

路線:
荃灣海濱 --> 小欖(10.5k)(第一個回處)

唔該ming sir, 咁可以再加多個距離大家揀下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-1-8 14:23 發表
似乎有部份ching/ctse想跑長一點距離,又有部份ching/ctse唔想跑咁長,
不如分開兩組跑,最係返回荃灣公園集合啦,各位點睇!!

好呀, ching你係咪可以帶長啲果組?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-8 14:39 發表

有冇人跑 plan c ar?

好嘢, Batbat 來撐場
你係咪想跑28k? 我啱啱改咗佢做Plan d, 唔知會唔會攪亂呢?
但係如果我跑12k only, 咁咪會有排等? or 我可以散步咁返來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-1-8 22:08 發表
不如跑p|an C 21 km 來回小欖? 在深井有7仔可以飲水
我是荃灣友,這條路我常跑。

咁咪有ching你帶路囉? 其他區的ching可以放心跟你跑啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 khl0310 於 2009-1-8 22:10 發表

我完全未跑過果邊~~

我想跑ar!!但我又係唔識路~~

樓上咪有ching可以帶你跑21K囉∼∼∼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco 於 2009-1-9 13:53 發表
各位大大...小弟工作關係..經常經過起步點...今早天氣勁大北風、寒冷...請小心身體..著多件..

多謝提醒, 希望下個星期冇咁凍
上次跑成25c, 全條路都好晒tim, 好熱

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sammul 於 2009-1-10 12:14 發表

Ching,我都一樣係個路痴  

菲菲Ctse......可否預埋我呀....
但我應該只能join Plan A....或Plan B...

當然可以啦, Welcome welcome~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-10 12:51 發表
你地傾緊條路線係弟至愛!不過來唔到玩,因為18日要玩35k大長咁...

唔緊要呀, 下次再一齊跑過~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-1-11 14:35 發表
..小妹傷患...未能赴會..盼各Ching & ctse 見諒

跑途愉快 !!

艾ctse要好好休息啦, 希望下次可以同你一齊跑過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 khl0310 於 2009-1-12 00:28 發表

會唔會有人着長跑網跑衣?-___-

我會穿埋去, 但未必著住跑呀~~~
咁到時都會認到啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-1-12 14:09 發表
荃灣海濱花園等??
有無師兄住葵芳
可一同前往~~呢

KK請留意, 係荃灣公園, 唔係海濱花園, 係响荃灣西鐵站傍, 步行1-2分鐘
我會post多次等你哋清楚啲

升級   0%

該用戶從未簽到

17/1 (Sat) 荃灣入青山公路跑

集合地點: 荃灣公園內網球場側
時間: 9:00am 起跑, 請提早到場換衫熱身
出席人仕:
1. 菲菲
2. d_drifter
3. khl0310
4. Miller (送我地上路的)
5. di692
6. kk
7. laputa99
8. Sammul

有興趣但遲啲confirm:
1. Wilson
2. Ah Ming

路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

大家按自己能力睇下跑几多, 11點左右回到公園集合沖身, 之後可以一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

紅圈為詢問處所在的眾合大樓, 响果度借toliet key同locker key, 傍邊就係更衣室及shower,
我哋就响外面習合啦!!
http://www.lcsd.gov.hk/parks/twp/b5/layout.html
交通方面, 西鐵會最近, 其他我都唔係好熟路, 荃灣街坊可否幫下手?

升級   0%

該用戶從未簽到

大家後日就出發啦, 記住唔好唔知醒
到而家都係得我一個ctse咋, 雖然我都預咗包尾, 但大家都唔好拋離我太遠......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-15 16:09 發表

菲菲:
下星期六24/1妳仲跑唔跑呀?

星期六年廿九, 唔知屋企有冇嘢攪......如果係跑你係咪一齊呀? 可以攪第二輪都好喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-15 16:48 發表

25/1冇比賽可以呀,仲想搵埋batbat過來一齊操。

好喎, 不過為免混亂, 我過咗星期六先開post, 預咗你兩個先啦

升級   0%

該用戶從未簽到

17/1 (Sat) 荃灣入青山公路跑 (第一回)

17/1 sat 早上
出席人仕:
1. 菲菲
2. d_drifter
3. khl0310
4. Miller (送我地上路的)
5. di692
6. kk
7. laputa99
8. Sammul
9. Wilson

1. Ah Ming

路線:
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)

大家按自己能力睇下跑几多, 11點左右回到公園集合沖身, 之後可以一齊開餐
有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

升級   0%

該用戶從未簽到

24/1 (Sat) 荃灣入青山公路跑 (第二回)

見大家對24/1 跑反應踴躍, 所以預早開定第二回的post等大家報名

出席人仕:
1. 菲菲
2. 圍圍 (大圍新跑手)
3. Batbat (batigoal)
4. 龍龍
5. cc
6. Tartar (Tarry)
7. wilson
8. KK
9. milo2279
10. 00 (ngwkd2008)

1. Khl
2. CRE

路線:

有興趣的朋友請在此留言

警告及聲明