香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買跑鞋地點

升級   0%

該用戶從未簽到

mk 波鞋街美記好多時都有 八折..無特定地方..有 size 0岩價就買

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 12:46 發表
我都係mk允x la, m記鞋好似成日都有8折咁

若ching要買asics的話就灣仔十x里la, 最緊要夠齊款嘛...(買得a字鞋都係有錢仔la, 邊駛理價錢)

此言差矣..
我係去日本做野見到有平先至買...
我有對他化都係買0左560 hkd....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-3-8 10:04 發表
Kenneth:
我對 asics 跑鞋係運動家買,個款係 GEL-- INGINI,有藍色同紅色。
現時係運動家賣500元。
呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬 ...

ching..我今日都睇過... 個底都幾軟... 又唔貴....

我可能會買番對做練習鞋...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2009-3-8 20:53 發表

師兄...買得a字又唔好講到好有錢咁,一千幾百蚊內呢.....
睇下個人是否捨得使唔使錢及個人需求而已.
著左A鞋又唔會代表跑快D耐力好D.
其實一般m記鞋已經好好架啦.
一對A=3對M記架啦.....

買鞋好個人...我著過 A 記同埋 M 記.. 我喜歡 A 記多一點
喜歡就不會計較價錢...
(何況一年買得幾多對 A 記丫? 我兩年前入0左既貨而家都未開丫.. 陰公)

其實都係日版貴 D... 大陸版他化平起上來仲平過大陸版 spacer...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-8 23:58 發表

國版他化響邊樹有得賣?

我只知樓上舖... 深圳萬象城 asics 專櫃有...
之前在 d 場睇過有 d ching提過深圳專櫃有六折 (而家應該無啦)

其實我未響香港買過他化 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 beginnerandrew 於 2009-3-12 09:43 發表

呢對鞋外型十分討好, 優點是設計給 "高弓足" 的跑步者, 若條件需要, 必成恩物。  

引死人... 在下都係高弓足... 似乎我要出擊啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 11:23 發表

不過此鞋的碼數,太大冇,太細都冇,我大人都買唔到。hgjD088" />" />hj

ken 兄知唔知大約有咩 size.. 小妹係 JP 25CM 丫~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 12:40 發表

小弟同大人去運動家時,其實d店員主要話嗰對是男裝,叫大人揀第二款女裝(不過當時無款啱),同埋話冇我大人咁細的碼,至於有乜嘢碼,小弟都唔知。

kenneth 兄..其實小妹見到你果對係有女裝 ga~ 老虎標誌係紅黑色~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我今天再去睇多一次.. 覺得鞋中間果個位(藍色那部份, 鞋橋?!)怪怪地.. 好似不太穩固.. 所以仍在考慮中

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-3-15 14:16 發表
我有2對藍色同一對紅色,著咗足有一年,完全無問題,當初見蓮姐D asics 鞋,對對都過千,幸好有朋友去開日本幫手買D季下貨,所以平D,佢著咗幾年 asics ,佢話好著,舊年契女亞雪介紹我試吓呢 ...

謝華哥指點... 咁小妹買來試下...
希望仲有小妹 size~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-17 10:28 發表
ee, 有冇買到呀?我今個星期五會和auntie去買鞋,都打算叫佢試吓,不過最衰運X家沒有M記賣,要分兩間試。

仲未買丫.... 今晚出開去買波順便睇睇~
你去 mk 睇丫.. 又有運動家..又有其他波鞋店~