香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買跑鞋地點

升級   2.67%

該用戶從未簽到

請問各位多數去邊度買跑鞋,可否講出地址及舖名。
+1 0
上一篇︰didianna 開心跑步日記下一篇︰新會員問題 續

升級   0%

該用戶從未簽到

mk 波鞋街美記好多時都有 八折..無特定地方..有 size 0岩價就買

升級   0%

該用戶從未簽到

荃灣中興, 有青協卡有折扣, 平過千色店美記專門店

升級   22.63%

該用戶從未簽到

灣仔10K 或 步風

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

我都係mk允x la, m記鞋好似成日都有8折咁

若ching要買asics的話就灣仔十x里la, 最緊要夠齊款嘛...(買得a字鞋都係有錢仔la, 邊駛理價錢)

升級   2.67%

該用戶從未簽到

asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買咗3對。
    而家asics 係運動家同運動國都有得賣,元朗雄峰都有。

升級   27.67%

[quote]原帖由 華哥 於 2009-3-5 12:59 發表
    asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買3對。

運動家度賣d asics款真係唔係好掂喎, 又死重, 直頭係送俾你都唔會著...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-3-5 12:59 發表
    asics 有隻款9折後只售503元,同m記一樣價錢,我買咗3對。

ching買左邊對呀,見佢平平地,我都買左一對,生平第一對Ascis,
    似乎大部份樓上舖喜歡入貴價鞋款,運動家引入既反而係大眾化既平
    價鞋款。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 12:46 發表

若ching要買asics的話就灣仔十x里la, 最緊要夠齊款嘛...(買得a字鞋都係有錢仔la, 邊駛理價錢)

此言差矣..
    我係去日本做野見到有平先至買...
    我有對他化都係買0左560 hkd....

升級   28.6%

該用戶從未簽到

步風大約位置在哪裡?

升級   45.79%

該用戶從未簽到

升級   28.6%

該用戶從未簽到

Thx.............

升級   2.67%

該用戶從未簽到

Kenneth:
    我對 asics 跑鞋係運動家買,個款係 GEL-- INGINI,有藍色同紅色。
    現時係運動家賣500元。
    呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬,腳板底一D都唔覺得痛,一D事都無,緩震力非常好,以前著 M 記腳板底一定好痛。
    我見500元都0K,蓮姐D asics 係日本版,成千蚊一對,佢用來比賽。
    我個網誌上有相

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-3-8 10:04 發表
    Kenneth:
    我對 asics 跑鞋係運動家買,個款係 GEL-- INGINI,有藍色同紅色。
    現時係運動家賣500元。
    呢對係 MADE IN CHINA 所以平D抵著,同M 記鞋價錢差不多,我都有3對,平時練跑同比賽都用佢,我跑完全馬 ...

ching..我今日都睇過... 個底都幾軟... 又唔貴....

我可能會買番對做練習鞋...

升級   68.42%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 12:46 發表

師兄...買得a字又唔好講到好有錢咁,一千幾百蚊內呢.....
    睇下個人是否捨得使唔使錢及個人需求而已.
    著左A鞋又唔會代表跑快D耐力好D.
    其實一般m記鞋已經好好架啦.
    一對A=3對M記架啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 占基利 於 2009-3-8 20:53 發表

師兄...買得a字又唔好講到好有錢咁,一千幾百蚊內呢.....
    睇下個人是否捨得使唔使錢及個人需求而已.
    著左A鞋又唔會代表跑快D耐力好D.
    其實一般m記鞋已經好好架啦.
    一對A=3對M記架啦.....

買鞋好個人...我著過 A 記同埋 M 記.. 我喜歡 A 記多一點
    喜歡就不會計較價錢...
    (何況一年買得幾多對 A 記丫? 我兩年前入0左既貨而家都未開丫.. 陰公)

其實都係日版貴 D... 大陸版他化平起上來仲平過大陸版 spacer...

升級   27.67%

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-8 21:09 發表

買鞋好個人...我著過 A 記同埋 M 記.. 我喜歡 A 記多一點
    喜歡就不會計較價錢...
    (何況一年買得幾多對 A 記丫? 我兩年前入0左既貨而家都未開丫.. 陰公)

其實都係日版貴 D... 大陸版他化平起上來仲平過大陸版  ...

國版他化響邊樹有得賣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-8 23:58 發表

國版他化響邊樹有得賣?

我只知樓上舖... 深圳萬象城 asics 專櫃有...
    之前在 d 場睇過有 d ching提過深圳專櫃有六折 (而家應該無啦)

其實我未響香港買過他化 ...

升級   27.67%

唔知運x家遲d會否會有呢款跑鞋賣呢?