香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

約跑日期:2009年4月12日(星期日)
集合時間:下午3時45分 (請先報到及寄存行李)
起跑時間:下午4時30分左右
集合地點:沙田運動場

分組安排:(A) 4.26 沙田越野道路賽預跑組  (B) 梅子發燒友組
約跑路線:(A組) 沙田運動場 ---> 沙田小瀝源村接4.26沙田越野道路混合賽道 ---> 沙田運動場 (全程約14K)、(B組) 沙田運動場 <---> 梅子林引水道尾 (全程約14K,每加一程來回梅子林路加6K)
完成時限:預算兩小時半內完成,盡量晚上7:00前返回沙田運動場集合。
衣著建議:長跑網綠色戰衣(如有的話)
截止報名:2009年4月9日 18:00或以前,如有興趣參加,請留言報名。

警告及聲明:
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

A線沿途快拍 (小瀝源村-梅子林) 相片連結束:
http://www.facebook.com/album.php?aid=4428&id=1610655324&l=b0bf6aac28

+1 0
上一篇︰稅務淺談-可否暫緩繳交預繳稅.下一篇︰氣溫驟降~~

升級   0%

該用戶從未簽到

報名跑手名單
A組 - 4.26 沙田越野道跑賽預跑組
1)  停雲慢步 (組長)
2)  叮叮噹
3)  大圍新跑手
4)  running-sue
5)  亞平
6)  Alex
7)  零下十度
8)  艾莉絲•韋
9)  超人阿四
10)hoshanbei
11)nchben
12)BeeFing哥
13)Qoo
14)xo523
15)kwoksiu
16)tomcat
17)stanwong
18)pan-pan
19)finewong
20)rockiec
21)seven
22)mill
23)細明哥
24)蕉仔
25)小華是也!
...

B組 - 梅子發燒友組
1)  shogikin (組長)
2)  大隻添跑手 (tbc)
3)  鄭國柱
4)  迪迪仔
5)  Alfred
6)  蘭茜•韋
7)  Anthony
8)  Jrun2009
9)  Esther
...

2公打氣團
1) runrun

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 3# 4#的帖子

停雲 ching & 飛虎添 ching~
加咗你地名先~

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮噹 & nc ctse:
加左妳地名先,我都係諗住搵人陪我去試下路之麻....咁啱堅堅又話想跑梅子林咪一齊搞埋,一舉數得啦~

btw 小弟其實唔知4.26條賽道係點,有冇ching ctse可以幫忙畫張路線圖呢,thanks~

升級   0%

該用戶從未簽到

sue ctse & 平兄:
已加名.....大家唔好加其他野啦,每人食完個A餐再加一、兩粒梅子啦,幫助消化。

btw 想問下食A餐既朋友係咪都會諗住報4.26個比賽?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-3-13 17:17 發表
Ching, 12/4早上是第三屆十公里復活跑woo....

了解呀.....所以揀下晝出發,可以預埋有比賽既ching ctse,食埋lunch休息夠到來食梅子。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-13 21:42 發表

nc ctse, 平ching既弱少心靈, 寧比兄弟界, 都好過俾女界, 所以咪稱兄道弟囉

比女界呢家野...唔係個個ching都得,冇返咁上下料子ctse們係唔會有興趣既,平兄應該開心先啱wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-13 22:02 發表

冇錯,sue兄講晒我想講既野啦....

大圍兄,唔好意思,你咁大方,小弟係你地盤講左咁多廢話,你都可以容忍,唔趕殺小弟,感激感激!

平兄千奇唔好咁講呀,一來呢度唔係我地盤,二來有你地班板主入來吹下水增加返少少人氣,我想講多謝都來唔切。

升級   0%

該用戶從未簽到

特別報告:
A線距離更新,正確距離應該約21K(馬鞍山遊樂場<--->沙田小瀝源村 6K x 2 + 4.26賽道 9K),請各參加跑手注意。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-13 23:32 發表

你個大圍兄, 以試路為名, 計吓計吓, 由9k " />" />  搖身一變為21k " />" /> , 你都好大膽呀  " />" />

唔好意思呀...只前報個距離係估估下,度下先知原來咁長。
唔想咁甘有辦法....改集合同出發地點去沙田運動場,大家點睇呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 23:37 發表

火都嚟啦! 中曬計添, 點算??
比賽條路10k, 點解試路玩到咁大, 兩倍有多.
係沙田跑去會唔會短啲?  

叮叮噹息怒,如果由沙田運動場出發:
A線全場會係 2.5K x 2 + 9K = 14K
B線全長14K,每加一程梅子林+6K

P.S. 其實小弟當日係想跑兩轉4.26個條賽道(第二轉相反方向),如果係咁應該會有23K,唔知有冇 ching ctse有興趣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 23:49 發表

大圍,
算你醒目 , 改係沙田出發, 14k都可以接受.
如果相反方向咪好多上斜囉? 碎石路好難跑喎! 唔知有冇勇士陪你 .

既然大家冇意見....小弟即刻改post。
順便問埋其他梅子發燒友,如果淨係跑到梅子林閘口,每食一粒梅子少2K,夠時間大家食多幾粒。

升級   0%

該用戶從未簽到

艾莉絲•韋、超人阿四、hoshanbei、迪迪仔:
已經同大家落左order,歡迎歡迎。

蘭西,韋 ctse:
小韋都來,大韋點可以唔來呀,一於預你一個B餐?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-3-14 14:16 發表

我兩年前跑過第一屆既混合賽,
上斜條路除左石仔多,仲幾滑下[特別係果朝好似口落左雨]
上既時候真係要小心一點[我果年,慢腳個個都變晒百萬行咁行山],
否則跌倒就不好了.
我跑果日,都有唔少人係終 ...

多謝迪迪仔ching提供資料 ,大家到時請以安全為首位,今次約跑主要目的為試路,最緊要大家安全完成。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-14 18:04 發表

無錯呀ctse,去玩吓啦,會上引架!

Alfred兄:
呢度係你主場,來唔來到一齊玩呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-14 21:42 發表

我嗰日返7放3,如果係都食B餐,預我先,放工趕嚟。

Alfred兄...一定等埋你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-14 23:14 發表

ben 順便去報埋名比菜啦" />" />

ben兄:
係啦.....加你名先~ 比賽果度有冇興趣組隊玩下呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-15 09:26 發表
我想問 a 組段 "越野道路混合賽道" 會唔好難走0架? 山路多?
似唔似屯門環塘跑0個 d 泥路?? " />" />

B兄:
如果你有玩開山既應該唔係太難,實際情況要其他參加過呢個比賽既ching ctse補充一下。
不過我都諗住搵日(可能下星期日),會去行一次條賽道實地了解一下,順便影d相,希望可以比多d資料大家參考下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-16 10:56 發表

Thank YOU 大圍師兄先~

其實我就係無玩開山, 比較驚跑山路咋~
如果 a 段都 ok 易走, 我就玩 a 段啦~
否則我就跟堅師兄食梅子好了~

B兄:
我個人覺得跑山路會冇咁悶,同埋挑戰性大d,果日都係試路大家應該唔會跑得好快,放心join啦。