香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

安安日記~~我會乖,唔會再係馬房賴尿啦P.7~~

升級   0%

該用戶從未簽到

可惜小弟而家養緊一隻,無地方再養第二隻

不過小弟識得一位朋友很愛貓狗既,夠晒方地養,可以問問佢

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟的老友話"no problem",可以接貓貓番屋企勒~

升級   0%

該用戶從未簽到

貓貓個樣好唔開心......

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟朋友下巴輕輕.....臨上馬打退堂鼓.....

我而家決定收養隻貓,不過有個問題未解決,等catcat在適當時候再向大家交代吧

升級   0%

該用戶從未簽到

唉....名種貓如又何?最後變成人類玩完唔要既玩具...

之前catcat話安安前肢有d問題,而家有無好d呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-1 09:01 發表
各位~~幾日無update安安情況~~

安安而家早晚仲要食抗生毒杜虫,應該仲有4日藥左右...
但佢d便便,雖然無以前甘"水",但仍然是水水的軟便...
我已經從昨晚開始,唔俾他罐頭,因為食罐頭易會引致水便,相反只長放乾糧,無 ...

辛苦晒catcat~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-1 15:56 發表
lee個朱姓變態佬,之前與義工們溝通的email是""[email protected]"",有貓友話rbs是under "Royal Bank of Scotland Group".....

我諗過send email去佢間銀行既香港分公司report/投訴lee件事.......唱衰佢都好 ...

呢單野已經出左街,我估佢公司好快會知

升級   0%

該用戶從未簽到

真係辛苦catcat及VV了......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-7 09:00 發表
有好消息~~~

話說我上星期日給安安食新藥,加上醫生送個幾包防腸胃敏感乾糧,雙管齊下
安安昨晚及今日,係連續2次,便便好靚呀~~完全係條狀架~好感動
睇黎佢都應該係流浪時食埋d唔知咩垃圾,搞到個腸胃差左及生虫仔令 ...

睇黎佢都係注定要食貓糧,無罐頭佢食~

升級   0%

該用戶從未簽到

安安番屋企勒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原來d相太大upload唔到.....聽日再試過

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝catcat山長水遠入黎上水交安安比我

安安好慢熱,一直都伏晌一二角......不過先頭個廳熄左燈,佢就開始出黎活動

升級   0%

該用戶從未簽到

琴日幫安安拍左片,有d都幾好笑,可惜有d file太大,upload唔晒

多謝各位對安安的關注~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-14 17:06 發表
嗚嗚...馬王呀~~
我公司部pc,放唔到你d片呀~~
好掛住安安呀~~嗚嗚嗚..
hgjD121" />" />hj

等我燒隻碟比你
有條片(file size好大)影佢晌典來典去做體操,好惹笑,好活潑,一d都唔似係老貓

仲有,雖然佢隻腳有少少"怪下怪下",但d彈跳力都好嚇人.....唔怪得你叫我小心

升級   0%

該用戶從未簽到

報告一下呢兩日安安的生活片段先...

4月12日

catcat帶安安過黎馬房,二二與安安初次會面,兩隻野都有互凶對方.....

安安登陸後就兩、三個箭步霸左二二間貓屋
由放安安要食維他命,所以要格硬拉佢出貓屋,搞到嚇親佢,仲賴埋尿

之後一整晚佢都鼠埋一二角,唔肯出黎見人......直至全屋熄晒燈,佢變成另一隻貓

晌度全屋亂跑亂"叫"....比佢激死

4月13日

晨早六點鐘,聞到貓屎味,醒了!
check下貓廁所,睇下佢d屎軟定硬,但竟然無屎,心知大鑊....
但反轉間屋又搵唔到舊屎證據去叉廚佢

又check下d貓糧同埋水,一d都無郁過,原來兩隻貓都晌鼠玩絕食.....搞到我都有d擔心

下午出去買兩罐貓罐頭,睇下會唔會有黎胃口...

番到屋企見到安安個身濕左,唔似口水,因為濕的面積都好大,我直覺果d係尿
不過check過佢訓的地方又無濕到,其它角落又無.....最後發現貓廁門口地前有水印,聞一聞,"聲"的.....
其實佢唔係有心賴屎.....應該係有意識去廁所的,不過可能唔慣廁所的貓沙,或者係唔慣新的貓廁

唔理咁多住勒,成日無食過野,盡快俾野佢地食先
罐頭一開......嘩...安安成支箭咁由地洞衝出來!
佢個樣十足係十日無食過野的餓貓,見佢有番食慾我都放心晒,不過二二依然無乜胃口咁...

最後一罐貓罐頭用黎教晒安安接受食貓糧,同埋去廁所

晚飯時,安安企晌飯桌下,眼金金咁睇住我地食飯,唔知佢係咪聞到有魚味,所以特別醒神,仲好似想食埋一份
佢舉動十足十好似我外婆養果d家貓一樣,每次食飯都係咁樣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-14 17:36 發表

好呀~~~麻煩你呀....hgj091" />" />hj
甘就順手燒滿d喎,你知我幾掛住個安安豬架啦~
19.4你去大圍個活動時可以俾我呀~個日我都去..

OK,到時帶隻DVD比你~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-4-14 18:11 發表
真係睇得開心。

睇見d貓跳黎跳去,就算個人唔開心都會開心番架

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思,小弟呢排好忙,咁耐都未覆各位.....
聽晚會報告佢地生活狀況及upload佢地d相上黎

原帖由 駿駿駿 於 2009-4-14 23:09 發表
22點算呀, 佢係咪醋所以玩絕食???

原帖由 angkso 於 2009-4-15 09:22 發表
CHing 幾時Post安安和二二D生活照呀?上次Dvideo,download唔到。