香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

安安日記~~我會乖,唔會再係馬房賴尿啦P.7~~

升級   100%

該用戶從未簽到

各位長跑網ching/ctse:

唔好意思,以下件事唔關長跑既事~
但都想發散下消息,睇下有無好心人可以幫到手.
因此,借了長跑網小小位置~~希望版主們唔好介意~

昨晚參與貓會行動,我們在西九龍中心xxx街後巷發現了一隻白金黃色長毛成貓,好乖好chir人既,對人一點攻擊性都無,品性十分純良及friendly~~應該係名種貓,(但我唔知是咩種~~)唔知係走失或是有衰人遺棄佢~~

不過,佢應該係街上流浪好耐,d毛好污糟及肚餓到連喵喵叫既力都無,我餵牠吃貓糧時見到她十分狼吞虎嚥,內心難過非常,又由於那邊好多變態佬及道友時常虐殺貓兒,於是我接了她到家暫托

但由於我家中已有8隻貓,實在無法再容納佢,佢甘乖又唔怕陌生人,放番落街就只有死路一條.

如果ching/ctse,你們打算養貓或知道有朋友想養,請考慮給這貓兒一個機會,或可幫手轉發此消息.
我願意在小貓被領養前,出錢為小貓美容白白,睇獸醫做body check及打第一支針~~~
詳情可以pm我.謝謝大家.

+1 0
上一篇︰又再勞煩各位了下一篇︰將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

UM...大家如果屋企環境許可..不妨考慮下la~比個機會小貓la~~
不過大家在熱情之餘~要細想清楚~自己係唔係真係想有小貓為伴既心..要promise 佢, 照顧佢下半生..貓命比人短暫~不過也有14-18yrs...貓瞄與主人會有許多快樂既時光..不過同時我地都要面對貓瞄生老病死~~~~
如果大家暫時不能照顧小貓..都希望將個message pass 比身邊朋友..睇下有無人有興趣ar~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-17 14:13 發表
各位長跑網ching/ctse:

唔好意思,以下件事唔關長跑既事~
但都想發散下消息,睇下有無好心人可以幫到手.
因此,借了長跑網小小位置~~希望版主們唔好介意~

昨晚參與貓會行動,我們在西九龍中心xxx街後巷發現了一 ...

catcat:
可唔可以post隻貓貓張相上來比大家睇下呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

cat cat c tse

小弟都試試問下朋友!!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

Cat Cat,

我試吓問問我妹妹,她很愛貓,
    家中已養有兩隻。

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

Catcat CTse,
    因為以經有3隻,其中有1隻有腎病,會將你的message passs 比朋友。希望你儘快有好消息。

升級   0%

該用戶從未簽到

唉...一年到晚...總會有好多呢D事發生...
    希望貓貓最終會得到佢幸褔啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

我會盡快同佢睇e生,等多一排等佢個樣靚番才post相上黎...
    到時,再請大家廣發佢張相搵好心主人....

多謝大家.

升級   55.65%

該用戶從未簽到

I will help forward the information out.
    Unfortunately that I am not ready to adopt a new cat so quickly after my own cat's passing.

升級   59.4%

該用戶從未簽到

祝隻貓快d搵到主人翁!

升級   0%

該用戶從未簽到

希望貓貓可以快d揾到好主人la
    我住ge地方唔比養貓狗ge

升級   0%

該用戶從未簽到

可惜小弟而家養緊一隻,無地方再養第二隻

不過小弟識得一位朋友很愛貓狗既,夠晒方地養,可以問問佢

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

我隻貓貓唔準 , 對不起。
    我幫妳forward其他forum

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

ctse家中已有8隻貓,太厲害了.........我這裡不準養小動物

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝各位ching ctse 幫手...我都好希望貓貓好快可以找到注好人家~
    我禽晚幫手帶貓貓去c 下 dr.~佢都無咩大問題~都係一般流浪貓野la...跳蚤~虫虫..實有ka la..不過如catcat 講...貓貓好乖..見dr.都無發癲~又肯比我抱抱..不過真係好瘦好瘦..可能營養不良~搞到d hair 好乾..但其實都有得搞既..只要有個home..有人愛鍚..會好快靚番~
    我自家都已經有3個寶寶~佢地都叫一齊長大.而家都會有時爭寵~所以真係容不下多一隻la~

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟的老友話"no problem",可以接貓貓番屋企勒~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-18 13:46 發表
    小弟的老友話"no problem",可以接貓貓番屋企勒~" />" />

太好啦, 即刻通知vv同catcat先~~~

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

Ching 好嘢。
    原帖由 上水馬王 於 2009-3-18 13:46 發表 小弟的老友話"no problem",可以接貓貓番屋企勒~

升級   100%

該用戶從未簽到